Igrom slucaja dodjoh do dva neispravna, potpuno ista, PowerBook-a G4. Nadao sam se da nije riknula ploca bas na oba ali se ispostavilo da je tako. Posto je neisplativo kupovati novu plocu 350-400e za racunar te generacije, potreban mi je konstruktivan savet sta sa njima ? Da li ih dati deci da ih polupaju i super se zabavljaju neko vreme, ili mozda neko ima ideju kako da se za neke realne novce sastavi jedan upotrebljiv ! U napred zahvalan.
Ili da nadjes plocu, sto je ovde malo teze, gledaj na ebay-u, ploca nije toliko, toliko kostaju ti racunari da ih kupis ispravne, ako ides kod ovlascenih servisera onda ce te odrati.
Ili da ih prodas u delove i zaradis para.
Vise bi mi znacilo da osposobim jedan nego da se bavim prodajom u delovima. U stvari, sem sto su oba 15 inca, oni nisu potpuno isti, jedan je G4 sa 1.33GHz i Combo Drive, a drugi je 1.5 GHz,128MB VRAM i Super Drive.
tel. 064 185 25 21
Post edited by: freelancer034, at: 2009/09/07 17:40
Aj` da probam pa da se, za pocetak njim, pridruzim ekipi korisnika Mac-a. Hvala u svakom slucaju.
A sad drugari koji se bave servisom, kupovinom i prodajom delova javite se. Sve kombinacije su u opticaju.
tel. 064 185 25 21
za pocetak, imas PM.
drugo, jel ima ikakvih simptoma kad se ukljuce na napajanje i kad se pritisne ono dugme power-on, da li se cuje ikakav zvuk, vrti li se hard, da li se pali ekran?
jesi probao sa onom kombinacijom za reset PRAM-a?
Oba se cuju ali nista na monitoru.
Lokacija Kragujevac.
Polako mi se javlja da cu resiti problem, hvala vam 😊
Oba su bila u ovlascenom servisu u Minhenu, e sad mozda su oni probali tu kombinaciju za reset, ja nisam ne znam je 😊
Post edited by: freelancer034, at: 2009/09/08 13:24
Definitivno su ploce na oba s`tim sto se na ovom 1.33GHz cuje zvuk na startu, a na 1.5Ghz ne, samo kuler na kratko i to je sve. Probali reset PRAM-a, vezivali na externi monitor i na zalost nista. Sta mi je znaci ciniti, da ako je to nekome interesantno dam ovaj 1.33GHz sa sve baterijom i hard diskom za plocu ne ispod 1.5GHz koja ce da radi kad se nabode u ovaj drugi, ili dam oba u ovakvom stanju za jedan te generacije u ispravnom stanju 😊
Ili opet ono za cim bi na kraju ne rado posegao rasparcam oba, zaradim preterane pare i opet ovde kupim neki koji radi 😊
Hvala cika Kosti na dijagnostici .