kupovina iMac-a
Posted: 14 November 2006 12:46 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  2
Joined  2006-11-14

Za pochetak pozdrav svima 😉
Posle kraceg premishljanja ja i moja devojka odluchili smo da kupimo iMac-a 20’ ovog core 2 duo-a 😊 e sada par pitanja chisto da ubijem neke nedoumice…
Prvo da li ovih mashina ima u Beogradu, i koliko se na njih mora chekati…
Drugo Koji je najveci hdd koji se moze staviti u mashinu ( i predlozi za externe varijante) treba nam previshe prostora zbog videa koji radi devojka…
Trece da li je onih 1GB rama za montazu dovoljno ili treba 2GB ili vishe?
oko os-a i svega ostalog necu da pitam poshto sam vec radio na mac book pro-u i vrlo brzo skapirao sve (godine pod bsd-om uchinishe svoje 😊 )

Profile

Posted: 14 November 2006 01:00 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7597
Joined  2005-04-28

Voyager je skoro pazario iMaca pa najbolje neka on kaže koliko je čekao.

Što se diska tiče, kupi onda eksterno FireWire kućište i u njega ubaci disk koji hoćeš, na prošlom sastanku je neko pominjao da se sada za 140 evra može naći disk od 340 GB. RAM dodaj u svakom slučaju.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 14 November 2006 02:09 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

1010011010 wrote:

Za pochetak pozdrav svima 😉
Posle kraceg premishljanja ja i moja devojka odluchili smo da kupimo iMac-a 20’ ovog core 2 duo-a 😊 e sada par pitanja chisto da ubijem neke nedoumice…
Prvo da li ovih mashina ima u Beogradu, i koliko se na njih mora chekati…

Ja imam bash tog i nisam checko nishta…Zvao Popa, on ga imo na lageru, ja platio, dono kuci, meto u struju i otad radi..😊

1010011010 wrote:

Drugo Koji je najveci hdd koji se moze staviti u mashinu ( i predlozi za externe varijante) treba nam previshe prostora zbog videa koji radi devojka…

U machini je 250GB…Ja imam 2 FireWire diska…Jedan je WesternDigital Life Drive od 320Gb kupljen u Flamingo radnji u 27. Marta /pri vrhu, ispod mashinskog faxa/...Tamo imaju 3 modela i svi rade do jaja…Drugi je u FW kucishtu /160GB/ i on radi odlichno…Imam takodje vezana u isti FW lanac i josh 2 DVD dual layer burnera…Sve to radi besprekorno…

Najbolji FW drajvovi su GRaid koje, takodje, mozesh da kupish kod Popa:

http://www.mac.co.yu/ponuda/gtech/gtech.html

1010011010 wrote:

Trece da li je onih 1GB rama za montazu dovoljno ili treba 2GB ili vishe?

Dovoljno je 1GB ali ja sam turio 2GB shto i tebi toplo preporuchujem…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 21 November 2006 06:40 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Ako se odlučš za kupovinu Maca, a ne budu ga imali na lageru, roba se naručuje ponedeljkom i stiže sledećeg ponedeljka.

Ostalo je već rečeno. Od viška RAM-a glava ne boli..osim ako te devojka ne odalami po njoj, jer si potrošio mnogo..ali pošto reče da devojka radi video, onda slobodno ‘ask for more’ (lično, pre sam Coca-Cola man..al ajde :whistle: ) 😊

Profile