Ja imam Macbook 3.1, 2.2 ghz i 4gb rama, koristim ga sa Logicom, evo ima vec dve godine skoro, odlicno radi, bez ikakvih problema, odoleva i komplikovanijim miksevima sa vecim brojem traka, kako u snimanju, tako i u reprodukciji. Mali monitor nije nikakav problem, posto je ergonomija logica takva da sve mozes raditi iz jednog prozora, tako da meni licno nije predstavljao nikakav problemi. Od audio interfejsa korisim Apogee Duet i TC Konnekt 8 kuci, i RME Fireface400 u studiju u kome najcesce radim, bez ikakvih problema. Kod kuce ga zakacim na eksterni monitor, sto je svakako jos konfornije za rad. Baterija ok traje, mogu izvuci oko 3 sata rada, sa sve snimanjem preko uredjaja spojenih na bus firewire-a, tako da ni to nije problem. Ne bih nikako menjao svoj sadasnji kompjuter, steta sto nije bilo macbook pro-a 13 kada sam kupovao 😊
Moja ti je preporuka da uzmes, ako imas para, i zelis lapotop, 13 incha macbook pro, to mi se sada cini kao sweet spot cena i performansi, jaca grafika koju ima 15 ti definitivno ne treba za rad sa zvukom. Mada je i Imac odlican kompjuter, ali ne mogu preporuciti nesto sto nisam nikada probao.
da li na ovom mb-u moze da radi logic 9… jer na apple-ovom sajtu oni pominju kao da je za logic 9 potreban ExpressCard, FireWire ili se to meni ucinilo??? http://www.apple.com/logicstudio/specs/
jer vidim da mb to nema a mbp ima…
tako da recite mi samo da li ce logic 9 na ovom gore pomenutom najobicnijem MB-u da radi, ili je potreban MB pro?????????