iMac 24’ 3.06 monitor problem
Posted: 10 September 2009 08:56 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  11
Joined  2009-09-04

uzeo sam pre 20ak dana u Macoli iMac 24’ 3.06ghz
primetio sam da u u momentima kad je monitor skroz crn (front row, uchitavanja i tako to….) da mi je ekran malo ali primetno svetliji u donjem levom uglu, kao backlight kod loshijih tft monitora… ima malo backlight-a i u drugim uglovima ali mnogo manje u odnosu na donji levi….
generalno mi ne smeta toliko ali svaki put kad vidim to iznerviram se (malo) :D
naravno planiram da odem do Macole ovih dana i da vidim da li to mozhe da se sredi…
ali me zanima da li je to chest problem kod monitora ili je samo na ovom?
i dali uopshte da chackam mechku ili da ostavim to kako je…?

i desilo mi se par puta kad sam kupio iMac jedan dan dok sam ga nameshtao da mi se ekran ugasi na sekundu bez ikakvog razloga…

Profile

Posted: 11 September 2009 01:58 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Ma reklamiraj mašinu, nemoj da razmišljaš uopšte. Meni su se na ekranu pojavile vertikalne štrafte (što je, doduše, drastičnije od tvog primera ali opet…).

Odneo sam računar u servis, ljudi lepo popravili za dve nedelje (tj. popravili za jedan dan a deo su čekali dve nedelje) i so sabi.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 11 September 2009 05:50 AM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Joined  2009-09-04

ok hvala…
mislim ne bih bash da glumim picajzlu ali bash bezveze da me nervira…
a i reko mozhda je takav monitor pa mora da se vidi backlight mada kapiram nova generacija i nov komp ne bi trebao ekran da bude bash toliko nekvalitetan…!?

evo slike sad sam slikao sa mobilnim, jeste da je losha ali vidi se to o chemu pricham, i gornji (koji nisam primetio do sada) i donji levi:

auuuuu, ako se vec cheka 2 nedelje moracu da zavrshim neke stvari koje sam zapocheo pa nosim na servis…

Profile

Posted: 11 September 2009 08:10 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Ne kapiram zašto bi bio picajzla ako želiš da imaš ono što ti je ponuđeno pri kupovini i za šta si platio. Prilično sam siguran da nisi prvo video te fleke i onda se odlučo za kupovinu nego je bilo obrnuto.

Što se tiče te dve nedelje, dijagnostika traje par dana iz tada je Mac normalno u servisu a za vreme dok se čeka na deo računar je kod tebe. Jedino ako te mrzi da dva puta nosiš i dva puta uzimaš mašinu - onda bi stajao tamo dok ne bude popravljen.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 11 September 2009 05:02 PM   [ # 4 ]
Newbie
Rank
Joined  2009-09-04

sad sam zvao Macolu…
nosim mashinu u ponedeljak da vide u chemu je problem ali recheno mi je da ce biti resheno u shta nisam ni sumnjao…

jedino sam mislio da ja mozhda ne preterujem sa tim problemom u smislu da to i nije toliko bitno kad i sam znam da nishta nije savrsheno…

Profile

Posted: 11 September 2009 07:49 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Mislim da ću te razočarati, ali bending je normalna pojava kod nekih monitora (mislim, nekih primeraka) i to ne priznaju kao feler. Baš kao što neke firme/brendovi ne priznaju da je monitor oštećen ako ima nekoliko mrtvih pixela.

A sumnjam da se bending može popraviti. Ono što se radi, ali kod nas je to problematično još uvek, je isprobati monitor pre kupovine.

Profile

Posted: 11 September 2009 10:14 PM   [ # 6 ]
Newbie
Rank
Joined  2009-09-04

zato sam i pitao…
ali ako si pogledao sliku vidish da su gornji i donji levi ugao prilichno svetliji od desnih…

u svakom sluchaju zvao sam Macolu danas i rekao sam tipu preko fona ‘imam problem sa iMac-om 24’ monitorom backlight gornji levi i donji levi ugao kupio sam ga pre 20ak dana’ i tip mi je rekao ‘donesi komp ako je u garanciji sredicemo’... nosim u ponedeljak pa cemo da vidimo!

mislish da je znao o chemu pricham????

svejedno sam se razocharao uzmem prvi Mac u zhivotu i naravno meni zapadne feler raspali…

Post edited by: geckonium, at: 2009/09/12 14:56

Profile