Ne znam koliku kontrolu fraimdroppinga želiš, ali mora da taj OSX Extended MPlayer ima Frame Dropping kad je to deo osnovne aplikacije za koju je OSX Extended, zapravo, samo GUI.
Stisni ‘d’ na tastaturi kad si u filmu i trebalo bi da ti izvrti kroz ‘framedropping enabled’, ‘framedropping hard’ i ‘framedropping disabled’.
Ukoliko nemaš OSD, pristisni ‘o’.
Danas sam odgledao par IMAX filmova u MPlayer-u.Ima tu i avi.mts,mpeg-2…sve dobro sljaka jedino ako je mkv onda malo zeza ton.Ne znam da li je to do MPlayer-a ili posledica narezivanja dvd-a?
Evo ti ovaj player, skini, podesi font i cache, u prozoru ti je ujedno playlist, prevuci film u playlist,a zatim subtitle u pravcu filma u playlisti. Sa ‘C’ kruzish kroz rezolucije prikaza, a sa F ulazish u full screen.
Ova verzija radi na PB G3@400MHz provereno. Takodje bez problema je radila na nemanjinom starom pbook-u, pre neki dan probali 😊
Da li je ste primetili da u Mplayer OSX Extended rev11 ne radi daljinac onako kako bi trebalo. Na dugme za premotavanje on momentalno gasi film. U prethodnoj verziji je to lepo funkcionisalo i premotavao je film napred/nazad bez problema.
Da li to moze da se namesti ili je resenje povratak na rev10?
Koliko sam shvatio iz ove price http://mplayerosx.sttz.ch/forum/comments.php?DiscussionID=27 jedino resenje je starija verzija…
Aj’ javite kad izađe neka verzija koja je SL-kompatibilna što se tiče daljinca jer sad daljinac ‘probija’ kroz MPlayer obični (koji koristim); extended a i VLC i sem što komanduje playerima, komanduje u pozadini iTunes-om/Front Row-om što niš’ ne valja.
Pošto kontam da MPlayer (obični) neće skoro izbaciti update, a vi već pratite te ekstenzivne (koji meni ne pašu, al’ za daljinac ću da se žrtvujem) - ne bilo vam teško… 😊