u cemu programirate C,C++,JAVA?
Posted: 17 June 2008 05:21 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Instalirao sam NetBeans ali sam mu jedva nasao gde su gcc i kako ga podesiti i opet ne radi. Prijavljuje gresku pri kompajliranju, ranije sam radio sa CodeBlock na winu pa ći izgleda morati i da nastavim. Ali mi je problem za Javu, u čemu kodirate JAVA jezik, imam instaliran ovaj X code koji je došao uz Leopard ali čak neznam ni gde ga instalira, zanima me u čemu vi razvijate aplikacije na Mac-u?
P.S. Apsolutno sam nov na ovoj platformi ali mi se veoma sviđa i ne verujem da nisu posvetili dosta pažnje za developere.

Signature 

iMac 27\\\" i3 3.2MacBook Alu 13\\\" 2.0iPad 1stiPhone 4SiPhone 3GsiMac 20\\\" 2.0iPhone 2GiPod Classic

Profile

Posted: 17 June 2008 09:05 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  260
Joined  2007-09-07

Moj ti je savet da za C/C++ koristiš KDevelop, za Javu NetBeans ili Eclipse. XCode je odličan alat, ali po meni samo za ObjectiveC i Apple tehnologije.

Ja svakodnevno koristim prva tri na poslu već godinama i prezadovoljan sam…

Signature 

iMac 27-inch

Profile

Posted: 17 June 2008 10:30 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Eclipse koliko je dobar toliko i redefiniše pojam imbecilnosti.
Eclipse JEE mi je najednom samo flipuno i sad Servlete ne mogu da praivm sa ‘New \ Servlet’ (jer rokne core exception) nego moram manuelno da drljam web.xml
A danas mi se tripovao sa build path-om, pa je imao ispade da ne zna ni šta je String i slično.
No, na moju veliku žalost, navik’o sam se na Eclipse jer poslednje 3 godine samo to koristim za Javu, pa - šta je tu je 😊

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 17 June 2008 10:46 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

A ja živeo u ubeđenju da Eclipse radi samo na Win mašinama.
Prvenstveno bih da (još uvek učm) radim na Javi baš zbog neograničavanja na platformu. C i C++ mi treba samo za fax a za C# ću staviti parallels pa ću raditi pod Win-om u VS.

Malo ću pogledati po netu za taj X code čsto zbog sebe a ipak ću nastaviti da radim na Eclipse-u C i C++.

Tnx

Signature 

iMac 27\\\" i3 3.2MacBook Alu 13\\\" 2.0iPad 1stiPhone 4SiPhone 3GsiMac 20\\\" 2.0iPhone 2GiPod Classic

Profile

Posted: 29 June 2008 01:14 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  141
Joined  2005-07-17

KDevelop? Ljudi, shta vam je, pa to je smejurija od alata!

Najprijatnije razvojno okruzhenje za C/C++ na Mac-u je kombinacija XCode-a i TextMate-a. U XCode-u odrzhavash projekat a iz TextMate-a editujesh i kompajlirash uz XCode bundle, koji je odlichan. Dosta profi Mac developera kojirste bash takvu kombinaciju.

Ako bi radje hard-core Unix nachin, dovoljan ti je obichan text editor (preporuka - macvim) i mejk fajlovi. Ili, josh bolje, instaliraj MacPorts i Boost.Jam i uzhivaj,

Signature 

> Apple fanboy - a person who bought a Mac before you did.

Profile

Posted: 13 October 2009 10:10 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  228
Joined  2009-09-27

od skora sam na MAC i bavim se php programiranjem i radim u BBEdit i mogu reci da je za mene sasvim zadovoljavajuci 😊 ako stignesh pogledaj i njega mozda ti se svidi

na PrC samo koristio UltraEdit 😉 nisam pogledao postoji li MAC verzija 😊

Profile

Posted: 13 October 2009 10:36 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Kao programeru ću ti skrenuti pažnju da je nepravilno pisati MAC, jer je MAC nešto drugo. Piše se Mac, jer nije u pitanju akronim 😊

Lepa tema na ES-u posvećena pitanju pravopisa tih stvari.
http://www.elitesecurity.org/t296362-Pravopis-nacina-da-pogresno-napisete-Mac-OS-iPod-iMac-ili-iPhone

Profile

Posted: 15 October 2009 03:31 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  228
Joined  2009-09-27

hvala za instrukcije znam da je Mac ali refleksivno nekad zadrzim shift pa kuckam MAC znam da to predstavlja nesto drugo u racunarskim vodama ali kao sto rekoh nisam obracao paznju do sada na to ali ubuduce…

Profile

‹‹ Pomoc oko AJAX-a      Joomla na Mac-u? ››