Heheheh, e ako si mu rekao… :D
Ajde kad ste već krenuli da pričati o novom plastikaneru, moram da se ubacim u priču i kažem da sam bio jako srećan kada sam video da su ga napokon zamenili, ali sam se baš juče razočarao u njega.
Ajde po stavkama:
1. Uvek se znalo šta je Macbook, a šta Macbook pro! Svaki je imao svoju individualnost i prednosti kao obična i pro mašina. E sad, ovde je to totalno pogaženo jer je plastični Macbook samo bleda kopija aluminiumskog MBP 13’. Tj, niko više neće hteti namenski da uzme Macbook, nego samo ako nema para za ‘pravu’ verziju Macbook-a što je MBP 13’. To je jako loše.
2. Plastika, da dobro ste pročtali plastika, sa donje strane nije nikakvka gumirana-grip podloga koja će držati sigurnije Mac na stolu. To radi u neznatnom delu, ustvari je matirana ‘prljava’ površina koja samo služi da se Macbook ne bi prljao sa donje strane kao što se to dešava sa gornje i uopšte nema osećaja nečeg gumiranog, već nečeg jeftinog.
3. Tastatura ima loš osećaj kada se na njoj kuca. Možda je to samo subjektivno, ali probao sam da kucam na njemu pa na pro verziji koja je bila odmah pored i razlika je velika.
4. Touchpad izgleda kao verna kopija velikog pad-a sa ostalih unibody modela, ali mi se čni da nije od istog materijala. Čini mi se da je plastičan jer je trenje po njemu znatno veće nego po staklenom touchpad-u MBP-a. Mada gestovi rade odlično.
5. Greje se, računar je samo bio upaljen, tj niko nije radio ništa na njemu, a sa donje strane gde je punjač bio je jako topao. Toliko da je neprijatno držati ruku na tom delu. Pitam se šta se dešava kad je upošljen i koliko se tada greje?
6. Ekran je mnogo lošiji. Niko to na sajtu ne kaže, tamo se vodi kao običan led displej koji ima istu rezoluciju kao i na MBP-u 13’, ali je razlika toliko očgledna da je to strašno. Boje su isprane i osvetljenje na 100% je kao na 70% na MBP-u.
Eto toliko o mojim utiscima. Ne sviđa mi se sam koncept Macbook-a. Kako su mogli da naprave komp koji je osakaćena verzija MBP-a i koja košta manje? Jako loša politika što se mene tiče… Šta vi mislite?