1 2 > 
1 of 2
iMac 27’
Posted: 12 November 2009 10:17 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  421
Joined  2008-05-26

boze moj popizdecu pola sata pisem i slucajno otvorim novi link i sve mi se izbrise…

Sve u svemu…zelim da kupim iMac od 27’
ali nije to mala stvar,ipak 1700$,treba odresiti kesu…
zato zelim da vas pitam par pitanja da budem 100% siguran…

Ekran je ogroman,27’,sad imam MacBook crni od 13’ i oci mi ispadose ne mogu da ga podnesem…
E,sad,da li moze(posto iMac da se koristi kao eksterni ekran) da se iMac koristi kao TV? kako ? i koliko bi to kostalo ?

Igrice…
verovatno cu napraviti windows particiju da pih pikao PES,a vecinu igrica cu pokusati da nabavim ciderovane ili ako postoje mac verzije (Diablo 3,Starcraft 2 ...)
Takodje,procitao sam da moze da se koristi PS3 dzojstik na meku…to je veoma lepo,samo bih hteo da pitam,da li se on moze koristiti i ako napravim windows particiju (pa ga koristiti na windowsu)

Graficka,ati 4670
da li je ona dovoljno dobra za novije igrice ?
neko mi rece da nema sanse da sa njom nesto poteram u najvisoj rezoluciji
da li graficka u iMacu moze promeniti (kupim novu i krknem je ?)

Cena
1700$
nije malo…
Gledao sam na raznim sajtovima daju neke popuste i razne stvari
[img size=150]http://kttns.org/zdixy[/img]

ima li leba od toga,jel to stvarno ili su samo neke lazi ?

takodje sta mislite oce li biti nekih popusta pred novu i bozic ?

Profile

Posted: 13 November 2009 12:52 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Kod nas neće biti popusta, a u USA..sumnjam..barem ne kod Applea, koji i onako rasproda sve što napravi 😊

Ako radi na Macu, joystick će vrlo verovatno raditi i na Windowsu. Nije do hardvera.

Sa tom grafičkom ćeš moći pokrenuti igre, pa i u full rezoluciji, samo zavisi šta igraš 😊 CoD serijale ćeš sigurno moći pokrenuti.

U 24’ iMacu se grafička mogla menjati, ali mislim da nije isplativa varijanta. Bolje onda da ganjaš Mac Pro + 24’ monitor, ako si u DIY fazonu i već sad razmišljaš o ograničenjima iMaca.

Kao TV ga možeš koristiti ako kupiš neku Elgatovu karticu (ustvari, bilo koju karticu koju njihov program podržava…Miki je juče ostavio link to Elgatove strane na kojoj je spisak poddržanih kartica). Ona košta oko 150€. Mislim da sam video da ima baš jedna u oglasima. Nije mislim ni cena definisana.

Profile

Posted: 13 November 2009 07:03 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-05-26

Mario wrote:

Kod nas neće biti popusta, a u USA..sumnjam..barem ne kod Applea, koji i onako rasproda sve što napravi 😊

Ako radi na Macu, joystick će vrlo verovatno raditi i na Windowsu. Nije do hardvera.

Sa tom grafičkom ćeš moći pokrenuti igre, pa i u full rezoluciji, samo zavisi šta igraš 😊 CoD serijale ćeš sigurno moći pokrenuti.

U 24’ iMacu se grafička mogla menjati, ali mislim da nije isplativa varijanta. Bolje onda da ganjaš Mac Pro + 24’ monitor, ako si u DIY fazonu i već sad razmišljaš o ograničenjima iMaca.

Kao TV ga možeš koristiti ako kupiš neku Elgatovu karticu (ustvari, bilo koju karticu koju njihov program podržava…Miki je juče ostavio link to Elgatove strane na kojoj je spisak poddržanih kartica). Ona košta oko 150€. Mislim da sam video da ima baš jedna u oglasima. Nije mislim ni cena definisana.

hmmm..

a sta mislis ovi sto ga prodaju za 100$ manje (clubmac,macmall) ne znam odakle tih 100$,al nema veze…

macpro mi je previse,a i meni se bas svidja sto je iMac all-in-one kompjuter…
jedino sam mislio ako graficka ne bude zadovoljavajuca,post me je GMAx3100 na laptopu izdao…

ajd videcu to za elgato ako moze da se uzme u usa da radi na nasoj televiziji…
jos sad razmisljam da se prebacim na sbb em sto im je bolji program na kablovskoj,em sto im je duplo jeftiniji internet (4 mb dl - 1300 din) a i mislim da je telekom tezak lopov…tako da cu uvesti i sbb fiksni ako budu dobili tender,a trebalo bi…

Profile

Posted: 13 November 2009 08:06 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Za kompatibilnost pogledaj da li na Elgatovom sajtu prave razliku između verzija za USA i EU. Ako prave razliku i ako ona postoji, onda ti US kartica neće kod nas raditi.

Ja sam nedelju dana koristio Elgatov mislim Hybrid i lepo je radila.

SBB nudi 4Mb za 1300, ali ako ćeš da se vežeš na narednih 12 meseci, inače je za te pare standardni paket bio mega i po, a možda su ga na 2 digli. Nisu ni oni naivni. Sve je to ista fela. Meni je recimo kretenski što kod SBB-a moram da plaćam kablovsku, da bih imao internet. TV ne gledam, ne treba mi kablovska, što znač da je njihov internet ustvari skuplji od Telekomovog 😉

Profile

Posted: 13 November 2009 08:11 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7596
Joined  2005-04-28

Što se SBB-a tiče, imao sam 1,5/128, 01.11. mi se automatski podiglo na 2/128. Pre neki dan odoh do korisničkog servisa sa pečatom firme u džepu, za pola sata se obavezah na godinu dana tako da sada za istih 1890 dinara imam 4/256 sa uračunatim ‘održavanjem’ kablovske.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 13 November 2009 08:22 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Tebi je znač objedinjena cena TV-a i interneta?

Profile

Posted: 13 November 2009 10:41 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-05-26

Mario wrote:

Za kompatibilnost pogledaj da li na Elgatovom sajtu prave razliku između verzija za USA i EU. Ako prave razliku i ako ona postoji, onda ti US kartica neće kod nas raditi.

Ja sam nedelju dana koristio Elgatov mislim Hybrid i lepo je radila.

SBB nudi 4Mb za 1300, ali ako ćeš da se vežeš na narednih 12 meseci, inače je za te pare standardni paket bio mega i po, a možda su ga na 2 digli. Nisu ni oni naivni. Sve je to ista fela. Meni je recimo kretenski što kod SBB-a moram da plaćam kablovsku, da bih imao internet. TV ne gledam, ne treba mi kablovska, što znač da je njihov internet ustvari skuplji od Telekomovog 😉

nemoj da stavljas telekom i sbb u isti kos,nemogu da se porede…
prvo sto meni sad u telekomu svaki dan puca veza (a mom prijatelju koji je na sbb nije ni jednom pukla…mislim nije ni meni ranije pucala,pocelo pre dve tri nedelje,ali je bilo dosta ljudi koji su se zalili i pre toga);drugo sto je jeftiniji,trece sto je brzi…i sbb intrenet uzima nezavisno od telekoma,a ovi drugi provajderi se svi svode na telekom na kraju…

ajde pogledacu to sad za elgato us/eu…

a za ovo macmall,jel iko misli da ima leba od toga ?

Profile

Posted: 13 November 2009 10:46 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Pa eto, ja znam neke ljude koji se žale na SBB, a meni na Telekomu ma savršenstvo jedno kako je dobra veza 😊 Uvek gura maximum pri downloadu. Eto i ko je sad u pravu od nas dvojice 😊 Naravno da su u istom košu.
Devojka je u Bgdu na SBB-u i tamo znam koliko često pukne veza. Rekonktuje se modem, ali je veza pukla. Meni na Telekomu zaista ne puca 😊

A ako ti Tkom ne valjda, onda svakako probaj SBB 😊 Šta ćeš drugo.
Druge stvari obe firme čne kretenima. Na Telekomu ne mogu ni uz doplatu da zamenim ruter za wireless ruter 😊

Profile

Posted: 13 November 2009 11:06 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-05-26

Mario wrote:

Pa eto, ja znam neke ljude koji se žale na SBB, a meni na Telekomu ma savršenstvo jedno kako je dobra veza 😊 Uvek gura maximum pri downloadu. Eto i ko je sad u pravu od nas dvojice 😊 Naravno da su u istom košu.
Devojka je u Bgdu na SBB-u i tamo znam koliko često pukne veza. Rekonktuje se modem, ali je veza pukla. Meni na Telekomu zaista ne puca 😊

A ako ti Tkom ne valjda, onda svakako probaj SBB 😊 Šta ćeš drugo.
Druge stvari obe firme čne kretenima. Na Telekomu ne mogu ni uz doplatu da zamenim ruter za wireless ruter 😊

ja zato saljem preko drugog laptopa wifi kuci,nemam nameru da se raspravljam sa njima…jos ako uzmem imac :woohoo:
on ce mi biti i ruter :woohoo:

kolko sam srecan kad razmisljam o tom kompu :laugh:

Profile

Posted: 14 November 2009 02:13 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  291
Joined  2008-07-21

Mario wrote:

Na Telekomu ne mogu ni uz doplatu da zamenim ruter za wireless ruter 😊

Mala digresija 😊
Ja sam imao onaj obican telekomov ruter i posle odredjenog vremena se nesto sje*ao. Jednostavno nista nije radilo…zvao sam onaj call centar, cekao cekao cekao do besvesti(nekih pola sata) da se neko javi- javio se lik koji je kao pokusao nesto da mi objasni, naravno nista..otkacio me recenicom ‘zovi kasnije popodne’. Kasnije se opet niko nije javljao a kako je to jedini vid tehnicke podrske koji telekom pruza (mislim na taj call centar) poludeo sam i otisao direktno na spens gde im je ta tzv. centrala. Tamo sam digao frku kako cu ih tuziti jer ne ispunjavaju svoje obaveze, ne pruzaju pomoc korisnicima i jos svasta nesto (posto studiram pravo nije mi bilo tesko da to obavim na nivou jednog kvazi-pravnika 😊) da bi mi u roku od 3 minuta poslali nekog matorog servisera koji mi je doneo nov wireless ruter- ovaj HG 520i koji stvarno funkcionise perfektno. Matori je samo konstatovao da stari modem nije ispravan iako ga nije ni pogledao jer je bilo oko 7-8 uvece i verovatno ga je mrzelo.
U medjuvremenu sam na netu nasao neke cake da sam ‘pokvaris’ ruter a da se to ne vidi jer je to jedini nacin da dobijes ovaj novi. E sad to je bilo pre mozda godinu dana, kako je danas stvarno ne znam..mozda ti ova prica probudi neku vrstu kreativnosti pa za dzabaka dodjes do novog wifi modema 😊

p.s. izvinjavam se ako sam udavio 😉

Profile

Posted: 14 November 2009 02:32 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Haha, šta da ti kažem osim da mi je probudila znatiželju :D
Evo karma i PP 😊

Profile

Posted: 14 November 2009 02:45 AM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  111
Joined  2009-11-02

kod kablovskih provajdera za flat tarife obichno je u ponudi neka ‘home flat’ i ‘pro flat’....kod ovih home koji su do 2000din za npr. 2mbit pishe sitnim slovima ‘maximalna brzina’,dok je za verovatno duplo skuplji pro paket od 2mbit sitnim slovima ispisano ‘zagarantovana brzina’......mislite o tome 😊

Profile

Posted: 14 November 2009 03:24 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

I kod Telekoma i kod SBB-a kvalitet linije zavisi od kvaliteta infrastrukture i broja korisnika. Kod mene je SBB fenomenalan i za svaku je preporuku, dok u drugim delovima grada, pogotovo stambenim zgradama ima problema. Takođe je i kod Telekoma, gde kvalitet signala zavisi od daljine centrale. Što je centrala starija i dalja linija je lošija.

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 14 November 2009 05:28 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Mario wrote:

Tebi je znač objedinjena cena TV-a i interneta?

Ko god je business korisnik, tako oni to zovu, ima to tako. Pri tome mi se cena nije menjala jedno dve godine, a vidim da oni uredno dižu cenu održavanja (čtaj kablovske televizije).

Ja sve to plaćam preko računa firme, pa mi ovo odgovara, još da sam u sistemu PDV-a bilo bi mi efektivno još jedno 250 dinara jeftinije jer bih mogao da odbijam PDV na kraju meseca.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 14 November 2009 05:34 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

leptir wrote:

I kod Telekoma i kod SBB-a kvalitet linije zavisi od kvaliteta infrastrukture i broja korisnika. Kod mene je SBB fenomenalan i za svaku je preporuku, dok u drugim delovima grada, pogotovo stambenim zgradama ima problema. Takođe je i kod Telekoma, gde kvalitet signala zavisi od daljine centrale. Što je centrala starija i dalja linija je lošija.

I kod mene isti slučaj, oko zgrada ne vidim nijedan kabl kao kod sestre na Vidikovcu (tamo kablovi idu preko krovova); imao sam kablovski internet još tamo u aprilu 2003. godine, za ovih 6 i po godina imao sam samo dva puta ozbiljniji problem, tj. da interneta nije bilo par sati ili ceo dan. Jednom je problem bio u kutiji između mog i sprata ispod mog, došli ljudi sutradan (iako je bila subota) zamenili neki deo ili stavili pojačvač i sve bilo kao i pre.

Drugi put nije bilo do SBB-a, već je došlo do problema sa žicama u podrumu u kojem je glavna SBB-ova kutija za celu zgradu, problem sam rešio ja sa komšijama posle par sati (komšija električar ‘izveo nulu’ na drugo mesto) dok sutradan nisu došli majstori iz infostana koji su sredili stvar kako treba.

Signature 

Profile

Posted: 23 November 2009 05:32 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-05-26

uh,dolazi apple popust (nadam se popust,neka akcija) 27og u petak
http://store.apple.com/us/browse/campaigns/black_friday_teaser

ako da bog bice popust…

uzimam ga,sigurno je sad :woohoo:
jedva cekam !!!@$%!%!#^$%@&$^#%*$^

dal preporucujete jos nesto da uzmem ?
uzecu i daljinski i dzojstik za soni 3,mislim ovako neku sitnicu koja bi mogla da sljaka na iMac…

Profile

1 2 > 
1 of 2