Imam eksterni od 1TB, vise mi ne treba za sada, ali sada gledam nesto po netu i uvideh da SPS 3 ima sve sto je meni potrebno i dodatno BlueRay player. Mozda je to sve sto mi treba
Paaaa… ne baš. I ja imam PS3 i HDD od 1Tb, al’ to neće samo tako da radi… Treba ti komp sa koga češ da strimuješ... a i ako prebacis na PS3, nece svi fajlovi da rade.
Problem je u tome što HD video, tj MKV kontejner u kome se obično nalazi HD video moze da bude u više različtih formata. Najčešće je H264 ili x264 format, a i on može da bude u HI i LOW… PS3, kao i Apple TV može da potera HD samo u Low do 3.1 profila (a većina filmova je 5.1 profilu - ne govorimo o zvuku)... A tek zvuk, to je poseban problem. Na sve filmove koje u sebi imaju DTS zvuk - zaboravi, ako imaju AC3 ni PS3 ni Apple TV ne može da pusti ukoliko nemaš još AAC stereo dolby podnosilac… Dakle mnogo parametara i zajebancije…
Ja sam filmove i serije puštao na miniju 2,0GHz na koji sam dodao 4Gb rama i preko optičkog kabla zakačo za Logitech Z5500 da bi dobio surround zvuk, a preko VGA zakačo na LCD TV (preko HDMIja je slika bila lošija)... Morao sam da puštam iz Mplayera OS X extended, koji ima DTS i AC3 (5.1 zvuk) passtrouht, jer se OS X ne snalazi sa 5.1 zvukom. Čak i na njemu su seckali filmovi u 1080p, a u nekompersovanom .ts formatu sam mogao da vidim tek po koji frejm pre nego što se smrzne…
Onda sam rešio da eksperimentišem i kupio sam Apple TV za 15,000 dinara i zakačo za TV. Apple TV sam jailbreakovao i stavio na njega Boxee i XBMC i podršku za Loop™ pointer (to je taj fensi miš o kome govoriš) i još svašta nešto… I to sve radi, ali ima i mana.
Sada trenutno radim sledeće: sav HD koji skinem (osim ako nije kupljen sa iTunesa) proteram kroz Handbreak, koji ima setovanje za Apple TV (isto je setovanje kao i za PS3); dodam subtitlove u iSubtitle, dodam metadata u iFlickeru, prebacim to u iTunes library, sinhronizujem na Apple TV… milina! Sve HD, sortirano, sa opisima i slicicama… Dodjem kući - klik sve radi.
Po meni je to najbolje rešenje u odnosu cena - kvalitet.