Punjac za Macbook
Posted: 09 December 2009 09:06 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  53
Joined  2009-11-06

Pozdrav svima, evo mog prvog posta.

Interesuje me razlika izmedju dva modela punjaca za Macbook

MA538LL/B i MC461LL/A

ovaj prvi je isti kao sto vec imam uz Macbook, a za drugi kazu da moze da se koristi i da je nekako kvalitetnije izrade (magsafe konektor).

Oba su 60W i za oba pise da su za za Macbook i za Macbook Pro 13’

Razlika je nekih 20ak $, pa ne bi bilo lose ako neko zna, da napise da li pasuju oba za Macbook white 13’

Profile

Posted: 09 December 2009 09:31 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

MA538LL/B je model koji dolazi uz MacBook (beli ili crni, tj. white i barry white (black)); a MC461LL/A je koji dolazi uz MacBook Pro 13, po 60W su a razlika je samo u MagSafe konektoru koji je na novijem kao na MacBook Air-u, tj. tanji.

To znač da koji god od ovih priključš na koji god MacBook (white ili barry white); MacBook Pro 13, MacBook Air… radiće.

Jedino ako na MacBook Air-u priključš ovaj koji je dolazio uz MacBook (white ili barry white) zbog većeg MagSafe konektora dok Air stoji na stolu ta strana gde je konektor biće malo podignutija.

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 09 December 2009 09:49 PM   [ # 2 ]
Member
RankRankRank
Joined  2009-11-06

hvala na odgovoru,

sad je jos pitanje, koji je od ta dva bolji, u mom slucaju trajniji 😊

Profile

Posted: 09 December 2009 11:58 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

Ako ti treba za MacBook kupi za MacBook.
Samo se ponašaj prema njemu ‘ljudski’ da ne bi bilo ovo:

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 10 December 2009 12:56 AM   [ # 4 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Ovo sa punjachem i sa kidanjem palmresta na vajt i berivajt mekbukovima mi nikad nece biti jasno…ljudi se zale na nesto za sta su ocigledno sami krivi. Pretpostavljam da su navikli na pc laptopu da zalupe monirod kako bi mogli da ga zakache na one kukice sto drze ekran kad je spushten, a ovde magnet drzi, pa josh kad ga lupe, pa to mora da pukne, jedino da je aluminimunijum i gore i dole…A punjach uvek lagano skidam tako sto povucem kabl na gore, i nema znakova koriscenja na punjacu, ali bukvalno…Sta hocu da kazem, ljudi se ponasaju ko da su racunari neunistivi, pa lupaju, chupaju i kidaju, a posle kukaju kako se sjebalo…:sick:

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 10 December 2009 01:09 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Meni je sve jasno, ali kako neko može ovako da zezne punjač nikako ne mogu da shvatim. Ja svoj punjač ni malo ne štedim. Tamburam ga dnevno na 100 mesta i nimalo nisam fin prema njemu, a on kao da je iz radnje izašao. Ovakav kvar kao što je gore na slici je moguć jedino da je presečen nečm ili zgažen ili je palo nešto na njega ili se vukao po podu i zakačo za nešto a onda jako trgnut. U normalnim uslovima rada ovo je nemoguće.

Post edited by: Markooo, at: 2009/12/10 01:11

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 10 December 2009 11:07 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  111
Joined  2009-11-02

moguce je..
kad sam prvi put prikljuchio mac-a na mag i napunio,lepo sam sa dva prsta uhvatio plastichni konektor i pokushao da ga otkachim (vuko sam vodoravno).Bilo je nemoguce :lol: . onda sam povuko kabl,i izvuko ga.e sad sto sam odmah nakon proguglao i skapirao da se punjach lako vadi ukoliko se pri vadjenju nagne na neku od strana,to je olakshavajuca okolnost,dok nekima eto chupanje za zicu predje u naviku.Isti sluchaj je sa Erikson i SE mobilnim telefonima.

btw na mom mbp 13 mag nije kao na mbAir-u, tj. konektor je beli a ne alu.

Profile

Posted: 10 December 2009 11:33 AM   [ # 7 ]
Member
RankRankRank
Joined  2009-11-06

Izgleda da ce ipak biti isti kao sto vec imam 😊

Poucen iskustvom sa PC laptop-a gde je punjac stradao na slicnom mestu kao na gornjoj slici, rekoh da uzmem jos jedan, da ga ne cupam svaki cas (rad na dve lokacije).

Hvala svima na odgovorima 😊

Profile