1 2 3 >  Last ›
1 of 6
Apple iMac gde kupiti - ko je zvanican u Srbiji?
Posted: 13 December 2009 10:19 PM
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  40
Joined  2009-12-12

Pozdrav svima,

Nov sam na ovom forumu i zahvaljujem unapred na odgovorima.

Imam par pitanja sobzirom da hocu da predjem sa PC na MAC! (hvala, hvala) 😊

Zelim da kupim iMac 27’ quad-core late 2009.
1. Gde kupiti?
-Svaki sajt na koji sam otisao da vidim iMac pise da je bas on zvanicni uvoznik za Srbiju, a ima ih 7-8 cini mi se.
Na apple.com nema Srbije uopste - dakle, wtf?

2. Da li neko moze da preporuci nekog prodavca od poverenja. Ipak taj racunar kosta puno da bih uzimao od bilo koga, pogotovo bez da mi daje neku podrsku i garanciju naravno.

3. Jel postoji neki trend novogodisnjih popusta ili nesto slicno u ovo doba godine sto se tice prodavaca Apple opreme.

4. Kako da prepoznam da li mi uvaljuju iMac 27 early 2009 umesto late 2009?

Hvala svima !

Post edited by: tomin, at: 2009/12/13 22:29

Signature 

Imac 27" quad core
Mantix International / ProdajLako.com

Profile

Posted: 13 December 2009 10:26 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

1. Odgovorio sam ti u prošloj temi.

2. Nijedan prodavac od poverenja nema taj računar.

3. Trebalo bi da bude.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 13 December 2009 10:28 PM   [ # 2 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2009-12-12

Ok, video sam.
Ajde preselicemo pricu ovde, jer ono je forum oglasa.

Znaci, ispada da u Srbiji ne mozes da kupis iMac 27 a da je to sve legalno?

Signature 

Imac 27" quad core

Profile

Posted: 13 December 2009 10:36 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Može. Samo ono računara što stigne odmah se proda. I ne znam kakva ‘early 2009’ kad je računar prvi put predstavljen u oktobru i to je ‘Late’ verzija. Samo jedna verzija iMac27 postoji.

Kontaktiraj Vanju Glišić iz apple.rs

v.glisic at apple.rs

i pitaj je da li može da se naruč iMac27 ako može ona će ti poslati predračun ti uplatiš, sačekaš da dođe računar i to je. Ili nazovi iStyle i pitaj kada stiže nova pošiljka i rezerviši..itd.

p.s. pošto su menjali sajt i hostinge nisam više siguran da li važeća ona gore email adresa ali pokušaj u svakom slučaju.

Signature 

Profile

Posted: 13 December 2009 10:41 PM   [ # 4 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2009-12-12

Ok, hvala puno Marko.

Nisam znao da je takva navala za Mac racunare od skoro 2000 evra i to u ovoj krizi 😊

Onda, ako je i takva navala da moras da rezervises, sto ih onda ne lageruju 😊

Jos jednom hvala za savete!

Signature 

Imac 27" quad core

Profile

Posted: 13 December 2009 10:46 PM   [ # 5 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2009-12-12

e da… vezano za 2 verzije.

Kad je Apple izbacio iMac 27’ pojavio se neki bug ili neka greska na displeju pa su brze bolje povukli seriju.

Kad su sredili stvar, ponovo su pustili u prodaju 27’ stim da ta serija nosi naziv ‘iMac 27’ late 2009’, ako pogledas po netu videces da ima early 2009 i to je serija koja ne valja.

Posto manje vise sve sto ne valja zavrsava u Srbiji, pitao sam ako neko zna kako da proverim da se radi o late 2009.

Signature 

Imac 27" quad core

Profile

Posted: 13 December 2009 10:55 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Taj podatak o Early 2009 verziji nemam niti mogu da ga nađem. Čak ni na mactracker i everymac nema nikakvih podataka o tim verzijama.

Jedini problem sa displejom je bio što su neki dolazili polomljeni ali da je neko imao problema sa displejom u vidu prašine, fleka ili linija po ekranu kako je to bio običaj sa prethodnim modelima nisam još uvek našao na netu.

Ako imaš neki podatak podeli ga sa nama.

Signature 

Profile

Posted: 13 December 2009 11:05 PM   [ # 7 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2009-12-12

Hmmm, mislim da prva recenica ovog topica govori sve :D

‘Nov sam ovde prelazim sa PC na MAC’

Kad god sam trazio imac 27’ pojavljivala su se dva rezultata early 2009 i late 2009.

Negde sam usput procitao to sto sam iznad napisao, da su povukli ti seriju i da je ispravljena izasla kao late 2009.

Izgleda da sam negde pogresio. :unsure:  :whistle:

..................................
Da li ovde (Srbija) kupljeni MACovi dolaze sa garancijama ili je to nesto preko grane, ispalo iz kamiona itd.?

Nadam se da ce biti neki novogodisnji popust pa da pazarim iMac + uzecu ga na firmu pa onda jos bez poreza. . .mislim da to moze da bude extra cena.

Signature 

Imac 27" quad core

Profile

Posted: 13 December 2009 11:15 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Da dobijaš garanciju na 12 meseci, a možeš da uzmeš i AppleCare ( http://www.apple.com/support/products/ ).

Signature 

Profile

Posted: 13 December 2009 11:17 PM   [ # 9 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2009-12-12

Ok, hvala jos jednom Marko, bas si mi pomogao.

Potrazicu kontakt koji si mi prosledio vec sutra (ponedeljak) pa da postanem i ja deo porodice vlasnika MACa 😊 very looking forward!

Tnx!

Signature 

Imac 27" quad core

Profile

Posted: 13 December 2009 11:46 PM   [ # 10 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Za pocetak ne pise se MAC nego Mac, jer ono prvo znachi nesto drugo. Inace, iMac 27 je imao problem sa prvim isporukama da je staklo pucalo, ali to tebe kao kupca ne zanima jer se to desavalo sa avionskim isporukama, a ti lepo kad dodjesh u radnju, otvori kutiju i vidi sta si kupio, toliko je ocigledno da te ni ‘najbolja’ prodavacica ne moze navuci.. Taj problem je mislim, reshen do sad…

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 14 December 2009 12:06 AM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Nije bila early 2009 serija ovih novih iMacova, jer je novi iMac predstavljen u oktobru.
Odnosno, jeste bila, ali su to bili 20’ i 24’ modeli.

A u čemu je problem bio su spomenule kolege 😊

Profile

Posted: 14 December 2009 12:28 AM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Problem nije pucanje stakla prilikom transporta vec je malo mnogo ozbiljniji..na zalost..i nije reshen s obzirom da je isporuka na Apple sajtu pomerena sa 7-10 dana na 2 nedelje..dok ne reshe problem…

Apple iMac (Fall 2009) Issues - http://imac.squeaked.com/

http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2212682&tstart=0

‘In recent weeks, many Mac users who ordered their new machine online revealed a variety of problems following delivery. Issues ranged from cracked glass and flickering displays to noisy components and drive failures.

Apparently, the problems are no longer minimal. As a result, Apple is immediately halting shipping of the new 27-inch iMacs until it can sift through and repair the many problems that seem to be growing by leaps and bounds. For now, it appears that all shipments will be pushed back at least two weeks.

According to ComputerWorld:

A thread on Apple’s support forum dedicated to the flickering screen problem boasts nearly 1,200 separate messages and has a view count of over 173,000, making it easily the most-read of those on the iMac forum.
Of the known, legitimate issues reported, the greatest concern to Apple appears to lie in the graphics cards. And it now seems that repairing problems associated with the graphics cards will be priority #1 for Cupertino. It will also be a blast from the past for Apple, which has had no shortage of problems with graphics cards in the past.

If the problem is, in fact, traced back to the ATI graphics cards, it won’t be the first time that AMD’s hardware has been blamed for iMac troubles. More than two years ago, Apple began investigating screen lockup problems with the then-new iMac line that sported ATI graphics cards. Several weeks later, Apple issued a firmware update that seemed to solve the problem for most users.
For now on the Apple website, shipping status on its online store for both 27-innch iMac models has been changed from ‘Ships 7-10 days’ to ‘Ships: 2 weeks.’

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 14 December 2009 03:56 AM   [ # 13 ]
Jr. Member
RankRank
Joined  2009-12-12

Da, znam da postoje neki problemi.

Nije mi sad jasno kako vremenski delay od +5 dana resava stvar koji Apple ima?

Ako nesto crkava i ne valja… kakve veze sad ima sto isporuka duze traje?

Ljudi, razmisljam o ovome od kad mi je to Markooo rekao… jel moguce da treba stati u red za iMac u Srbiji?

Prosto mi je nemoguce da se to prodaje kao jaja na pijaci.
...ili je fora sto oni tek po narudzbini njega uzimaju , odakle ga vec uzimaju.

Nekako mi skroz cudno da ne mogu da odem u radnju i kupim ga.

Definitivno da bih ga probao i raspakovao u radnji.
Moj prvi racunar Commodore 128 davne 1989. godine sam kupio u Nemackoj, kad sam dosao nazad u Novi Sad eto ti qrca 😊 Ne radi… jer.. Nemci su to, radi sve 100%. 😊

Signature 

Imac 27" quad core

Profile

Posted: 14 December 2009 04:52 AM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Onda je potražnja u kombinaciji sa strahom uvoznika od mogućih ispada prouzrokovala delay kod nas.

Signature 

Profile

Posted: 14 December 2009 06:26 AM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

tomin wrote:

Ljudi, razmisljam o ovome od kad mi je to Markooo rekao… jel moguce da treba stati u red za iMac u Srbiji?

Pa moguće je, iz prostog razolga što em smo malo tržiše, em su u pitanju relativno skupe stvari. Sabereš dva i dva, 2 + 2 = 5, i dođeš do zaključka da im se ne isplati ništa da lageruju izuzev par stvari za koje su sigurni da mogu da odu brzo. Sve ostalo, npr. oprema kao što je iMac 27’ koja se još ni u USA nije uhodala (v. iznad) kod je nas egzotika.

Imaš negde na forumu iskustvo korisnika castor sa built-to-order iMac-om, mislim daje neki 3,08GHz ili tako nešto, pa potraži i pogledaj kako to izgleda u praksi. Slično je i za stvari koje možda nisu built-to-order ali nisu baš ni najstandardnija opcija.

Baš sam hteo da ti skrenem pažnju na ovo što je rekao SERBIAN. U pitanju je Apple po zlu čuvena prva generacija hardvera.

Izuzev ako te baš nije uhvatio neizdrž da naručuješ, pričekaj malo da vidiš razvoj sitovacije.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

1 2 3 >  Last ›
1 of 6