Polovan PPC mini je i dalje godinu-dve noviji od recimo G5-ice koju ja imam, tako da ne vidim kuda ideš s tim naglaskom da je polovan? A drugo, IZNENADI?EŠ se koliko ima snage u tom mališi! Ja sam imao 1.42 i 1.5GHz modele i to je, Jovo radilo ko sat! I to je ustvari, više nego dovoljno tvojoj majci, po onome što si opisao, a koštaće te u vr’ glave 180-200e
Plus: ne čuje se, ne zauzima mesto i PRELEP je! G5, ako si video uživo, je ogroman! Ima 9 ventilatora, ume da bude glasan i troši 650W sa 256Mb rama (a ja imam 8); tako da će ti to doći kevi ko da ne gasi ringlu s trojke.
Glas za mini, a ostatak para stavi lepo u džep, pa si kupi novog mišonju, recimo…
Andrej je u pravu, ako nećeš G4 onda uzmi nekog intela ima za slične pare kao i G5. Ipak ako će samo keva da ga koristi puno će taj da troši, nije realno, ipak je mini seksi.
aj i ja da se pridruzim diskusiji. a sta mislis o iMac G5, s vremena ne vreme ima naidje pokoji. imas i dizajn i ne trosi mnogo struje i ne zauzima toliko prostora.
da cujemo savet mudraca, kako se pokazao i kakva su iskustva.
Mislim da su ti iMac-ovi bili uzasno spori…bilo je price o tome na nekom od sastanaka…ali sve dok je brzi od minija, onda je ok, ima trenutno mislim neko na limundu da prodaje g5 ali se vrti vec mesecima ne moze da ga proda zato sto je zapeo pocentnu cenu od preko 350e….
Salji mu poruku, pa ako reshi da spusti, mozda je i najbolje resenje za to sto tebi/vama treba 😊
e na tog sa limundo sam i mislio, samo sto je sad malo pojeftinio u eurima zbog kursa. kad se raspravljalo o brzini tj. sporosti tih iMac G5? koliko je tragicno to?
Ma to je masina i vise nego jaka za to to moze da radi i na najslabijem PPC G4 ili G3… Ja na PPC G5 DP 2.0 radim na Logic8 Studiu bez sporog rada i svega sve u sekundi radi
dobro jova96 kaze minika G4 ili matori intel mini samo dodas da bude 2GB rama i bolji hard(ja na mog minia stavio WD black od 500 GB radi 7 puta brze) i to je to masina za sve!