< 1 2 3 4 >  Last ›
2 of 6
Glasajmo
Posted: 17 February 2010 07:28 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

DS_Store wrote:

Nisam kapirao da je ovo problem.

Na tom koraku stoji.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 17 February 2010 08:36 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7596
Joined  2005-04-28

DS_Store wrote:

Dachaz wrote:

Ako imaš nekog dokonog DB eksperta koji će umesto Mikija da konvertuje bazu iz Mamba u EE, pritom za džabe i da pegla to dok ne bude sve radilo, i još da to odradi za nedelju dana - samo reci, sumnjam da bi se Miki bunio da to neko uradi umesto njega.

Nisam kapirao da je ovo problem. Nisam ni čačkao puno kad smo već kod toga. Interesuje me jedna stvar - ako je ovo već problem takve prirode da sve stoji, sada možemo reći, godinama - da li je moguće postaviti novi EE sajt + blanko forum i negde ostaviti link ka ‘arhivi’. tj. ovom forumu?

Razumem da ovde ima dosta dragocenih informacija, to je verovatno najveća prepreka selidbi, i da prvi impuls može biti da se kaže ‘ne’ ali mislim da treba da se odvaga da li je veća šteta ili korist od ovoga što sam predložio.

Meni je žao da to propadne, prekinule bi se neke diskusije i slično.

Realno, stvar traje skoro dve godine. Ja sam trenutno pretrpan poslom, a i kada nisam bio teško sam nalazio par slobodnih dana u kontinuitetu da se bavim konverzijom. S druge strane, dosta je ‘provaljeno’ od formata, delovi su se uspešno prebacivali, a trenutno, i pored aktivnih 6 4D projekata od kojih hranim ženu i dete, gvirnuo sam u format nove verzije EE-a i nešto su menjali. Koliko, još treba da ustanovim, ali i 20% je mnogo jer sve što je i bilo gotovo treba nanovo istestirati.

Ovo za arhivu moram da pogledam. Mislim, nije problem uraditi kako si rekao, ali ne znam kako će se Mambo ponašati kada nije na više na svom domenu, tj. kako ga arhivirati na mambo.macserbia.org ili arhiva.macserbia.org, a da sve i dalje funkcioniše kako treba.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 17 February 2010 08:38 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Kanacki wrote:

Ako imaš nekog dokonog DB eksperta koji će umesto Mikija da konvertuje bazu iz Mamba u EE, pritom za džabe i da pegla to dok ne bude sve radilo, i još da to odradi za nedelju dana - samo reci, sumnjam da bi se Miki bunio da to neko uradi umesto njega.

uopste mi nije jasno zasto bi to moralo biti za dz kada smo se nas, hm, pa mnooogo izjasnili da bi ‘sponzorisali’ celu stvar…

Nema problema, daj mi 5000 evra unapred, ostaviću sve drugo što radim i završiću za nedelju dana. Ako misliš da ćeš naći nekog za manje, samo napred.

Post edited by: madamov, at: 2010/02/17 20:40

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 17 February 2010 09:39 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1211
Joined  2008-11-18

Nema problema, daj mi 5000 evra unapred, ostaviću sve drugo što radim i završiću za nedelju dana. Ako misliš da ćeš naći nekog za manje, samo napred.

nije korektna cena za SMUG. ja ne znam, ali takvu sam informaciju dobio. a ako ti je standardna tarifa 5.000e nedeljno (to dodje 20.000e mesecno, a 250.000e godisnje) onda bi mogao nedelju dana da zrtvujes i isprebacujes to B)
onako drugarski… sta je jbt za tebe 7 dana kad zaradjujes minimalno (drugarska cena) 250.000e godisnje :woohoo:

edit: da ne zaboravim, gdin-e Adamov, samo opusteno… ne bi da sad krene neka svadja ovde… po cenu da ja prebacujem to s mamba na EE:laugh: :laugh: :laugh:

Post edited by: kanacki, at: 2010/02/17 21:46

Signature 

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile

Posted: 17 February 2010 10:24 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Evo ovako, da bi se pomerili dalje od onoga gde se stoji vec dve godine, moze li se dobiti BackUp baze i dijagram kakva bi baza trebala biti za taj EE koji je kupljen? Cisto da se malo prostudira pa mozda i bude nesto!

P.S. Ja iskreno mogu i bez PM-a i nemam toliko problema sa dupliranjem posta koliko sa losim dizajnom sajta koji je posvecen najlepse dizajniranim proizvodima na svetu. Stoji i ono da se trebamo prilagoditi ovom forumu sto je u suprotnosti sa samim funkcionisanjem Mac-a.

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i3 3.2&#63743;MacBook Alu 13\\\" 2.0&#63743;iPad 1st&#63743;iPhone 4S&#63743;iPhone 3Gs&#63743;iMac 20\\\" 2.0&#63743;iPhone 2G&#63743;iPod Classic

Profile

Posted: 17 February 2010 10:34 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

LaMar:

koliko sa losim dizajnom sajta koji je posvecen najlepse dizajniranim proizvodima na svetu

karma za nicim izazvano hvaljenje jabuke 😉

LaMar:

Stoji i ono da se trebamo prilagoditi ovom forumu

mislis NE stoji?

Signature 

Profile

Posted: 18 February 2010 08:14 AM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Kanacki wrote:

nije korektna cena za SMUG. ja ne znam, ali takvu sam informaciju dobio. a ako ti je standardna tarifa 5.000e nedeljno (to dodje 20.000e mesecno, a 250.000e godisnje) onda bi mogao nedelju dana da zrtvujes i isprebacujes to B)
onako drugarski… sta je jbt za tebe 7 dana kad zaradjujes minimalno (drugarska cena) 250.000e godisnje :woohoo:

Ti si me shvatio ozbiljno? B) Samo sam hteo slikovito da ti objasnim koliko bi to koštalo da kreneš da tražiš nekog, tj. koliko je komplikovano to uraditi, da ne govorimo sad i o vremenskim rokovima.

Dakle, nije to moja standardna tarifa, to bi vrlo verovatno bila tarifa da ti neko ovako komplikovanu stvar uradi za kratko vreme. I, ne, nije tu samo problem u EE, već prebacivanje iz Mamba u bilo šta, ili iz bilo čega u EE. Te baze nisu jednostavne, i najmanju izmenu moraš da isprobaš na test primeru. Svaka izmena i testiranje ti oduzme jedno 20 do 30 minuta, to ako prođe iz prve…

Signature 

Profile

Posted: 18 February 2010 08:19 AM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

LaMar wrote:

Evo ovako, da bi se pomerili dalje od onoga gde se stoji vec dve godine, moze li se dobiti BackUp baze i dijagram kakva bi baza trebala biti za taj EE koji je kupljen? Cisto da se malo prostudira pa mozda i bude nesto!

Javi se na mail. madamov (at)  macserbia . org

Signature 

Profile

Posted: 18 February 2010 08:26 AM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

castor wrote:

I opet ponavljam, ako treba da se kupi nešto drugo (VB ili nešto slično); ja učestvujem.

Markooo wrote:

Ali budimo realni postoji gomila boljih resenja od EE i Mamba evo http://www.native-instruments.com/forum/index.php meni se ovaj forum svidja jer je lep u funkcionalan a koristi vBulletin.

Postoji od Mamba, od EE-a ne postoj gomil. Možda postoje bolji, tj verovatno postoje, ali reći da je to gomila, ne stoji. Da si se bar malo potrudio da se raspitaš pre tvoje ‘borbe za pravdu’, video bi šta sve EE može.

Dača je već rekao da je EE kompletan CMS gde je forum jedna njegova komponenta.

Što se vBulletina tiče, jeste li pogledali kako se prave templejti za isti? A jeste li pogledali kako se prave za EE? Ako niste, za prvi morate da znate PHP i internu strukturu vBulletina (isto kao kod Mamba i Joomle); za drugi ne morate, EE koristi smarty tagove i praktično može da se dizajnira svaka strana pojedinačno.

Post edited by: madamov, at: 2010/02/18 08:27

Signature 

Profile

Posted: 18 February 2010 09:42 AM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Kanacki wrote:

Andrej wrote:

To s porukama sam tako doživeo još na početku i prilagodio se tome.

DS wrote:

Nije ti dobra analogija.

Ne da nije dobra, nego je smesna

Po što se onda niko ne smeje?

Analogija 2:
Forum je u digitalnom najbliži kafiću u realnom svetu. Tamo se ode da se opusti, provede vreme koje NE radiš, vidiš se s ljudima, popiješ piće i odeš! Ne da se praviš pametan kako bi moglo ovo ovako ili ono onako i kako to treba promeniti da se prilagodi tebi (ili većini). Jednostavno promeniš kafić! Ovo je naročto smešno ako se primeti da su upravo ti što se najviše bune su skorodođašnji u tom istom kafiću.

Elem, ne vidim ni jedan jak razlog da se diže ovolika buka. Ono što JESTE bio problem je rešeno - a to je bila brzina samog foruma. Ovo ostalo… pa zaista, zar ni toliko ne želimo da se prilagodimo? Ako nam već prija da dođemo ovde, zašto onda jedemo govna kako ne valja ovo ili ono? Da je mala intervencija, pa ajde, ali nije.

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 18 February 2010 10:15 AM   [ # 26 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Misliš, klopao si u ‘Mlavi’ a ekipa oće da napravi Pizza Hut?

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 18 February 2010 11:14 AM   [ # 27 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

madamov wrote:

Što se vBulletina tiče, jeste li pogledali kako se prave templejti za isti? A jeste li pogledali kako se prave za EE? Ako niste, za prvi morate da znate PHP i internu strukturu vBulletina (isto kao kod Mamba i Joomle); za drugi ne morate, EE koristi smarty tagove i praktično može da se dizajnira svaka strana pojedinačno.

Koliko sam ja informisan vB se editujes u html-u, tj. njegovi templejt, između otalog možda sam pogrešno informisan ali sigurno da postoji 10x više templejta za vB nego za EE.

A taj EE koji se stavlja hoće li imati neki dizajn unikatan za ovaj sajt ili će biti po defaultu?

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 18 February 2010 11:28 AM   [ # 28 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Markooo wrote:

madamov wrote:

Koliko sam ja informisan vB se editujes u html-u, tj. njegovi templejt, između otalog možda sam pogrešno informisan ali sigurno da postoji 10x više templejta za vB nego za EE.

A taj EE koji se stavlja hoće li imati neki dizajn unikatan za ovaj sajt ili će biti po defaultu?

Loše si informisan, http://www.vbulletin.com/docs/html/main/templates_intro

pa uporedi to i ovo: http://expressionengine.com/docs/overview/templates.html

Možda u početku stavimo nešto ugrađeno, a možda se neko i potrudi pa napravi novi dizajn. Što može nevezano da se radi od konverzije podataka, tj. može paralelno da se radi. Evo tutoraila za pravljenje templejta, pa ko voli neka izvoli:

http://expressionengine.com/tutorials/lesson/introduction_to_templates/

Signature 

Profile

Posted: 18 February 2010 12:01 PM   [ # 29 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Sto vise citam manje mi je jasna ideja vodilja ove grupe. Mislim da je potrebno da se ovaj forum dovede u brzu i bolju funkcionalnost izmedju ostalog i da bi privukao nove mlade clanove a ne da njima pricamo kako ne treba da se zale jer ovde sve radi. Realno najveci plus ovog foruma je baza, sve ostalo je manje vise uveliko zastarelo i zrelo je za zamenu jos odavno. Koliko vidim ima nas dovoljno da sredimo dvadeset ovakvih foruma samo treba lepo organizovati taj posao. Naravno da se ne ocekuje da neko ostavi posao kojim hrani porodicu da bi radio na forumu ali neka neko preuzme inicijativu i krene da codi projekat sa dobrovoljcima, na sastanku se moze predloziti ostalima i ako je sve OK zasto se ne bi preslo na taj novi engine. Konkretno ja ovde vidim veliku snagu mladih koja je dosta neiskoriscena a zeli da ucini nesto - da ostavi svoj trag.

Da svi misle da ne treba da se prate novine u svetu i dalje bi imali Mac OS 9 na svom racunaru, to je moja analogija.

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i3 3.2&#63743;MacBook Alu 13\\\" 2.0&#63743;iPad 1st&#63743;iPhone 4S&#63743;iPhone 3Gs&#63743;iMac 20\\\" 2.0&#63743;iPhone 2G&#63743;iPod Classic

Profile

Posted: 18 February 2010 01:26 PM   [ # 30 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

madamov:

Dakle, nije to moja standardna tarifa

nisam siguran da me raduje 😉

Andrej:

ti što se najviše bune su skorodođašnji u tom istom kafiću.

EVOLUCIJA?
Smetaju ti novi clanovi? Kakva je tu jbt logika? pobrkao si loncice skroz… Zamisli da je su novi clanovi smetali osnivacu?!?! Taj bi sam sebi pisao i odgovarao:laugh:
nista ja tebe ne razumem…

LaMar:

da bi privukao nove mlade clanove a ne da njima pricamo kako ne treba da se zale jer ovde sve radi.

e vidis ovo bas ima smisla…

@Andrej: ne zaboravi da je ideja da sirimo krug korisnika jabuke.
@administratori,@vlasnicka struktura@svi clanovi: ja bih zamolio da mi neko odgovori da li ima smisla to da neko od ‘starih’ clanova spocitava ‘mladjim’ da oni nemaju ista prava kao i on. Da li to uopste neko podrzava ovde?! Uzasno me nervira to. Kakav je, zaBoga, to argument?!?!?! Na sta to lici?! Zasto ‘mladji’ clan ne bi imao prava na svoje misljenje. Odvratno mi je i dok pisem ‘mladji’ i ‘stariji’ clan jer to ne govori ama bas nista o coveku, niti da je bolji covek, niti da je pametniji, niti da manje voli jabuku!!! CISTA DISKRIMINACIJA… KAO SUZA

EDIT: nisam pravnik, ali mislim da je ovaj novi krivicni zakonik vrlo precizno uredio tu oblast diskriminacije po BILO KOM osnovu;)

Post edited by: kanacki, at: 2010/02/18 13:31

Signature 

Profile

< 1 2 3 4 >  Last ›
2 of 6