‹ First  < 2 3 4 5 6 > 
4 of 6
Glasajmo
Posted: 18 February 2010 11:35 PM   [ # 46 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7596
Joined  2005-04-28

Markooo wrote:

@Cika_Kosta
Mene jedino nervira što ste se uhvati EE kao da leč sidu. Znam da ste dali pare. Ali EE ne mora da bude osnova svega. Evo http://www.cultofmac.com čst WP ali sajt ima informacije i pregledan je i može se koristiti. Zašto se ne bi ovako nešto napravilo. Portal, da ljudi dodji i informišu se o Apple, drugim rečma online magazin macserbia. Meni iskreno čudi kako ljudi uopšte nadju ovaj forum. Ja se sećam još 2007 čni mi se da sam odradio neki zajeban google search i kao izletilo ovo, a tragao sam za apple-om u srbiji. A kada dodju ljudi nisu navikli na Mambo i ostale gluposti jer su sav zivot gledali PHP, vB….itd. Znač ja hoću da se MacSerbia približi ljudima, ne radim protiv MacSerbia nego za nju. Kapiraš.

Do sada nisi dao nijedan smisleni argument protiv EE-a, osim averzije koju imaš iz ko zna kog razloga, pri tome zaista ne znam da li si bar jednom otišao da pogledaš šta je EE i šta može da uradi. I sa njim se sve to što želiš može napraviti. S druge strane, i Wordpress ima sistem templatea kao vBulletin, znač moraš da budeš ekspert za PHP. Šta je sledeće, Textpattern, kao što je neko ranije predlagao? Ili neki peti CMS, samo da ne bude EE?

http://codex.wordpress.org/Stepping_Into_Templates

Kada pređemo na sistem koji ima Smarty sistem templejta, a takav je EE, kasnije se dizajn može mnogo češće i lakše menjati nego sa bilo kojim drugim sistemom kod kojeg moraš da budeš stručnjak za PHP.

Na šta god da pređemo, moramo da konvertujemo bazu poruka. Ako umeš ili znaš nekoga ko to može da uradi za Wordpress, izvolte uradite. Pa uradite templejt i dizajn. Dobićete dump baze iz Mamba, nema problema, ko je hteo mogao je uvek i da ga dobije.

Post edited by: madamov, at: 2010/02/18 23:36

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 18 February 2010 11:42 PM   [ # 47 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  492
Joined  2009-10-13

Chek Marko, ako sam dobro razumeo, ti hoces da se Smug otarase EE-a za koji vec 2 godine ima placenu licencu?

Po meni, trebalo bi preci na EE i otarasiti se problema zvanog Mambo zauvek.. 😊

Signature 

&#63743;iPhone 6s Plus 64GB Space Gray
&#63743;iMac early 2009 20 inch
&#63743;iPad Mini
&#63743;MacBook Air 13" Early 2015
&#63743;Certified Mac Technician

Profile

Posted: 18 February 2010 11:56 PM   [ # 48 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Markooo, Mambo nije forum, već full-blown CMS, kao i EE. Praistorijski model, ali ipak (Krang otvori) ‘portal’.
Ima i ovde nekih novosti na prvoj strani, ali ih piše 1,5 čovek i zato ih ima toliko mnogo.
Promenom endžina se neće portal-materijal sam od sebe stvoriti - treba neko i da ga piše, a kad se o tome pričalo u temi ‘malo vijesti’ ni Castor, koji se najviše cima da bude redovan izvor vesti, nije hteo da se toga ‘oficijalno’ prihvati (iz validnih razloga).

Apsolutno se slažem da je forum u trenutnom obliku krajnje haotična organizacija dragocenog znanja i da se znanje iskopava voodoo search query-ima, ali bar za to bi mogli da se jave dobrovoljci, netehnička lica, koja bi se upustila u češljanje foruma za korisnim informacijama, hintovima, tutorijalima i svime sličnim; da to pretabavaju u format vesti (tj. post-a u širem smislu) i izvlače u neke .txt/.rtf/.štagod-ove (ili čak da se digne Wiki pa da se u njega piše).
Tek sa postojanjem nekog takvog sadržaja možemo da se frljamo ‘portalima’.
Ako bismo se dogovorili oko neke manje-više uniformne strukture ovakvih ‘postova’, rado bih ih importovao posle u kojigod CMS.

Ono, da se radi nešto, a ne samo plače.

Velika iskonska babino-slavska sarma LaMar-u što se u’vatio u koštac s bazom.
Ostali, ‘ajmo, ko šta zna? Ko šta hoće da radi?

Na n strana se, po m-ti put razvlač: ‘Ja hoću da pomognem, ali ništa ne znam/sve znam+nemam vremena, pritom imam pare, ali ne znam ni koga bih platio tim parama, ali me ova situacija u kojoj apsolutno ništa ne radim jako vređa, na egzistencijalnom nivou, jer ni vi ostali ništa ne radite, pogotovu ne za mene’

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 19 February 2010 12:00 AM   [ # 49 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1211
Joined  2008-11-18

cika_kosta wrote:

KOJI VAM JE SVIMA AMAN VISHE??????

DS:

Kako koji? Dogovaramo se… na srpski načn!

Andrej:

Taman sam to hteo da kažem

[img size=150]http://www.lashortsfest.com/images/uploads/profile_photos/120px/28924_My%20Big%20Smile.gif[/img]

@ madamov , @ko se jos razume:
ja veze sa bazama nemam, medjutim imam dvojicu u firmi koji rade baze u Delfiju (mislim) i prave te neke knjigovodstvene programe i neke programe za vage koje prodajemo. Ja ih do sada nisam ni pitao jer sam kapirao da je ovo nesto sasvim drugacije. Da ih pitam il to veze nema jedno s drugim? Ako oni mogu nesto da urade evo ja cu da im dam slobodno nedelju dana i neka peglaju…

Signature 

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile

Posted: 19 February 2010 12:07 AM   [ # 50 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

LaMar wrote:

Ja moram jos dodati da sam dobio pristup bazi i pokusavam da ukapiram koji podaci idu gde u novoj EE bazi koja je daleko kompleksnija ali i sa dosta novih mogucnosti. Priznajem, uopste nije lako osmisliti algoritam da ovo pretumba bez ikakvih problema. Verujem da bi bilo dosta jednostavnije da postoje dijagrami pa cu prvo krenuti da dizajniram obe baze u skicu i tek onda vidim koji su kljucevi, gde, funkcionisanje…

Koncentriši se na EE bazu, Mambo sam skoro skroz provalio, samo da vidim kako da 4D strukturu, tj. njen dijagram eksportujem u nešto što može da se iskoristi.

Takođe, deo sa prebacivanjem usera možeš da preskočš, to sam već par puta uspeo da prebacim tako da važe postojeći usernameovi i lozinke. Ko se seća, svojevremeno smo imali live test verziju u kojoj je to radilo, i logovanje, ali kroz neki EE-ov default template. Posle smo reinstalirali server.

U stvari, koncentriši se na forumski deo EE-a, ove vesti i ono što vredi možemo ručno copy-paste metodom da prebacimo, mada sam i po tom pitanju uspeo nešto da uradim, ali je možda bolje to ručno profiltrirati i obirasti neke stare vesti (tipa izašao 10.4.6 ili Software update iz 2006. godine).

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 19 February 2010 12:08 AM   [ # 51 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Kanacki wrote:

Da ih pitam il to veze nema jedno s drugim? Ako oni mogu nesto da urade evo ja cu da im dam slobodno nedelju dana i neka peglaju…

Nema baš mnogo veze, nažalost. Šta koriste kao backend? Jesu li pravili Web aplikacije sa MySQL-om kao bazom?

Signature 

Profile

Posted: 19 February 2010 12:22 AM   [ # 52 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

@madamov Ajde molim te uđi u tu bazu i izbriši moje ime ili mi daj upustvo da se samo-banujem jer više ne mogu da objašnjavam da nije problem EE već odnos prema sajtu i celoj prič gde novi članovi žele bolje/dalje/više a stari kukaju što su dali 300$ za EE.

@Jova96 Ne Jovo nisi dobro razumeno, ja sam pokrenuo ovo da bi ti došao i postavio mi pitanje od milion dolara.

@Dachaz Hvala ti na objašnjenju ali vrlo dobro znam šta je šta a takođe vrlo dobro znam da nisam programer/developer/haker…ect već da sam radna snaga koja može da obrađuje a sama čnjenica koja govori tome u prilog da sam i sam krenuo da vršim kategorizaciju tema/postova/sadržaja kroz Prečce da sam pisao FAQ i uradio bih još puno toga kao i još bar 50 članova ali JUL koji je na vlasti i koji drzi režim se dovatio EE, tako da shvati pokušaj puta u bolje dobija isti odgovor ‘Kupljen je EE, biće uskoro’, ‘Radi se na tome’, ‘EE to ima, strpite se’.

Jebem ti EE, kupljen je da se s njim hvali, a ne da se na njemu radi.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 19 February 2010 02:17 AM   [ # 53 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

madamov wrote:

Šta koriste kao backend? Jesu li pravili Web aplikacije sa MySQL-om kao bazom?

madamov, pa necemo tako niske udarce :woohoo:
co’ek, nemam pojma sta si me pitao, pitacu ih sutra, tacnije trazicu da mi iskucaju pa da ja samo copy/pasteB)

Markooo wrote:

:laugh: :laugh: :laugh: da vidis da ima tu nesto

Jova wrote:

Chek Marko, ako sam dobro razumeo, ti hoces da se Smug otarase EE-a za koji vec 2 godine ima placenu licencu?

ma daj sta pricas, pa ko bi imao placenu licencu za EE a radio na Mambu pune dve godine :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Signature 

Profile

Posted: 19 February 2010 02:19 AM   [ # 54 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

Markooo wrote:

@madamov Ajde molim te uđi u tu bazu i izbriši moje ime ili mi daj upustvo da se samo-banujem

Ne daj se, Ines 😉

Markooo wrote:

Jebem ti EE

drug, ‘ebaces se s EE kad budes 50+, udri sad po ovima sa suknjicama 😉

Post edited by: kanacki, at: 2010/02/19 02:24

Signature 

Profile

Posted: 19 February 2010 02:30 AM   [ # 55 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Ja ne znam nishta ni o Mambu ni o EE..Postavio sam par sajtova na Joomla!-i, izmedju ostalog i svoj novi, i o tome onako malo znam kako funkcionishe..Preturo sam po helpu na joomla.org i nadjoh ovo:

——————

How do I upgrade to Joomla! 1.5?

Yes you can migrate a Joomla! 1.0.x site or a Mambo 4.5.x to Joomla! 1.5.
Joomla 1.5 does not provide an upgrade path from earlier versions. Converting an older site to a Joomla 1.5 site requires creation of a new empty site using Joomla 1.5 and then populating the new site with the content from the old site. This migration of content is not a one-to-one process and involves conversions and modifications to the content dump.

There are two ways to perform the migration:

An automated method of migration has been provided which uses a migrator component to create the migration dump out of the old site (Mambo 4.5.x up to Joomla 1.0.x) and a smart import facility in the Joomla 1.5 Installation that performs required conversions and modifications during the installation process.

Migration can be performed manually. This involves exporting the required tables, manually performing required conversions and modifications and then importing the content to the new site after it is installed.

Automated migration

This is a two phased process using two tools. The first tool is a migrator component named ‘com_migrator’. This component has been contributed by Harald Baer and is based on his ‘eBackup’ component. The migrator needs to be installed on the old site and when activated it prepares the required export dump of the old site’s data. The second tool is built into the Joomla 1.5 installation process. The exported content dump is loaded to the new site and all conversions and modification are performed ‘on-the-fly’.

——————

Kapiram da nije neki problem da se predje sa Mamba na Joomla!-u pa ako se vecina slozi ja cu se bakcem s tim..Takodje chastim commercial template koji nadjete..Preporucham da bacite oko na ove:

http://www.clubjoomla.com/ od pixelparadise-a

To je sve shto ja mogu da pomognem..pa ako me se sete, sete .. 😊

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 19 February 2010 02:43 AM   [ # 56 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

SERBIAN wrote:

Kapiram da nije neki problem da se predje sa Mamba na Joomla!-u pa ako se vecina slozi ja cu se bakcem s tim..

evo reseeeeeeeeenjaaaaaa :laugh:
video sam template, lepooooooo je, kako ce to da radi, nemam pojma, ali SLAZEM SE I DAJEM PRVI GLAS ZA, ne moze nista da bude tako tupavo kao ovaj mambo :whistle:

Signature 

Profile

Posted: 19 February 2010 08:29 AM   [ # 57 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Markooo wrote:

@madamov Ajde molim te uđi u tu bazu i izbriši moje ime ili mi daj upustvo da se samo-banujem jer više ne mogu da objašnjavam da nije problem EE već odnos prema sajtu i celoj prič gde novi članovi žele bolje/dalje/više a stari kukaju što su dali 300$ za EE.

@Jova96 Ne Jovo nisi dobro razumeno, ja sam pokrenuo ovo da bi ti došao i postavio mi pitanje od milion dolara.

@Dachaz Hvala ti na objašnjenju ali vrlo dobro znam šta je šta a takođe vrlo dobro znam da nisam programer/developer/haker…ect već da sam radna snaga koja može da obrađuje a sama čnjenica koja govori tome u prilog da sam i sam krenuo da vršim kategorizaciju tema/postova/sadržaja kroz Prečce da sam pisao FAQ i uradio bih još puno toga kao i još bar 50 članova ali JUL koji je na vlasti i koji drzi režim se dovatio EE, tako da shvati pokušaj puta u bolje dobija isti odgovor ‘Kupljen je EE, biće uskoro’, ‘Radi se na tome’, ‘EE to ima, strpite se’.

A mene ako se sete za Dan bezbednosti, sete…

Hvala ti na prečcama, hvala ti na FAQ-u.

O ostalom bezobrazluku iz poruke neću, ja stvarno ne mogu više da crtam neke stvari.

Signature 

Profile

Posted: 19 February 2010 08:36 AM   [ # 58 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

SERBIAN wrote:

Ja ne znam nishta ni o Mambu ni o EE..Postavio sam par sajtova na Joomla!-i, izmedju ostalog i svoj novi, i o tome onako malo znam kako funkcionishe..Preturo sam po helpu na joomla.org i nadjoh ovo:

Da, konverzija baze na Joomlu bi išla prilično glatko, to ne ma dileme.

Međutim, svi problemi koje je imao Mambo ostao:

- templejti se prave teško, tj. i dalje treba da budeš eskpert za PHP da bi ga napravio, svaka promena dizajna bi zahtevala traženje komercijalnog ili besplatnog templejta,

- komponente i moduli, ma koliko ih ima, i dalje boluju od boljke tog nazovi open-source sveta: besplatna verzija radi nešto, komercijlana radi sve

Hvala na ponudi, da vidimo šta će ostali da kažu.

Signature 

Profile

Posted: 19 February 2010 09:15 AM   [ # 59 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

@madamov

Da li ću morati da čekam 2 godine da se moje ime izbriše sa ovog sajta???

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 19 February 2010 09:46 AM   [ # 60 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Markooo wrote:

@madamov

Da li ću morati da čekam 2 godine da se moje ime izbriše sa ovog sajta???

Hoćeš da te banujemo? Username mogu da obrišem, ali tvoje poruke neću. Pošalji ‘zvanični’ email na macserbia (at) macserbia . org.

Post edited by: madamov, at: 2010/02/19 09:46

Signature 

Profile

‹ First  < 2 3 4 5 6 > 
4 of 6