1 2 > 
1 of 2
novi iMac i gdje kupiti
Posted: 03 March 2010 11:33 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  274
Joined  2010-03-04

Evo jos jednog clana ljubitelja jabbuke 😊

Planiram da uzimam neki iMac, i shodno tome treba mi savjet gdje ga kupiti u BG-u tj. u kojoj radnji.

Kakva su Vasa iskustva sa Globenet-om (po netu nailazim na puno negativnih stavova po pitanju njihovog odnosa prema musterijama i po pitanju usluge uopste); iStyle-om i drugima?

Ja sam jedino do sada bio u Globenetu, ok su bili ali mi nije jasno kako oni mogu da nabave iMac sa i7-icom za 10-ak dana a recimo iStyle-u treba mjesec??

Hvala na odgovorima 😊

Profile

Posted: 03 March 2010 11:39 PM   [ # 1 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Lepo si prochitao na netu, nemoj kod njih nikako, mene su zjbali, i ljudi se generalno zale na Globenet. Sad mogu da budu i najbolji, meni ce biti najgori, i necu im ostaviti nikad ni dinara.

Sto se ostalih tiche, krajnje su korektni, da ne ispadne da teram vodu na nechiju stranu. Opet, vreme koje treba da prodje kako bi iMac stigao u zemlju, bio to globenet ili ostali, svima priblizno isto vreme stigne roba, tako da verovatno njihovih 10 dana po uplati moze caskom da skokne na 20, 30.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 03 March 2010 11:50 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

I ja sam imao negativnih iskustava sa GlobeNet-om pre 3 godine, i od tad mi se ne mile.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 04 March 2010 12:27 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1211
Joined  2008-11-18

ako je to dozvoljeno moja je preporuka iStyle, ali to je iskljucivo zbog privatnih kontakata sa zaposlenima B)
ako ga tamo uzmes, prevarit se neces, e sad, ja ne mogu da kazem da su ostali losi jer nemam nikakvih negativnih iskustava. kad bolje razmislim, dzaba sam i pisao :whistle:

Signature 

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile

Posted: 04 March 2010 12:30 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1211
Joined  2008-11-18

Ja sam jedino do sada bio u Globenetu, ok su bili ali mi nije jasno kako oni mogu da nabave iMac sa i7-icom za 10-ak dana a recimo iStyle-u treba mjesec??

ne pitaj, covece, to je javna tajna. saljem ti pm.

Signature 

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile

Posted: 13 June 2010 10:08 PM   [ # 5 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  3
Joined  2010-06-13

Dobro vece svima.
Prvi put pisem na forumu i imam uslovno receno ‘problem’ kao i Kapetan. Posle dosta,dosta vremena (da ne kazem godina) mi je dojadilo vise drndanje sa Windowsom,a i sada sam konacno u prilici da kupujem komp samo za sebe pa nema vise negodovanja ukućanja tipa ‘Jao kako cemo sa totalno novim kompom,ne mogu da ucim sad to,nije kompatibilno…’ i slicno,i konancno cu sebe da obradujem pravim kompjuterom!!! :D E sada pitanje je gde ga uzeti.Ja sam iz Novog Sada i prvo sam otisao u Globenet i prodavac je bio vrlo fini ali sada su pocele da iskacu info da bi bilo pametno zaobici ih ali niko ne zna tacno da mi kaze u cemu je problem sa njima jer definitvno nije samo u neljubaznosti. Onda sam video da u NS-u ima i izvesna prodavnica Bluefish-da li neko ima iskustva sa njima?Bilo kakva informacija o tim ‘javnim tajnama’ ovde ili na pm bi mi bila od velike pomoci. 😊 Naravno nikakv problem nije ni otici do BG-a po kompjuter ali ni tamo nisam siguran gde… 
Inace zainteresovan sam za iMac,pocetni model od 21,5in.
Hvala vam svima unapred na bilo kakvim sugestijama.

Profile

Posted: 14 June 2010 07:27 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

Izgleda da sam ja jutros prvi. Prvo dobro došao i budi bez brige ubrzo će i ukućani preći na tvoj komp i uopšte neće zaketari zbog toga. Windowsa se vrlo lako rešiti.
Ono što te interesuje. Ja sam moj računar kupio preko interneta sa sajta Apple Srbija. Popunio prijavu, oni mi poslali uplatnicu na email koju sam uplatio i stigla kutija sa kompom, čak ni troškove dostave nisam imao. Posle sam na isti načn kupio i Time Capsule i Magic Mouse. Uvek su vrlo susretljivi i sve je bilo OK. E sad problem je što taj sajt više neradi i ugavnom te vodi na oficijelni sajt apple.

Spisak prodavaca imaš i ovde:
http://www.macserbia.org/index.php?option=com_weblinks&catid=13&Itemid=23

Što se tiče Bluefish-a vrlo su profesionalni i čak su mi nabavljali stvari koje drugi nisu imali u ponudi, npr. Tucano zaštutu za iMac-a. Čovek rekao da nemaju u ponudi taj model, da mu ostavim telefon i da će mi nabaviti i posle par dana zove nabavio je poslao mi predračun i za dan stigla navlaka kući.

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 14 June 2010 10:50 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  217
Joined  2010-01-04

Ne znam za Novi Sad ali ako se odlucis za Beograd, slozila bih se sa onima koji su kritikovali GlobeNet jer sam i ja imala losa iskustva sa njima (kako mi je racunar u garanciji a htela sam da dodam jos jedan modul od 2gb, tek iz cetvrtog puta su mi sve namestili kako treba- prvi put nisu dobro vratili hard, drugi put mrezu a treci put zvuk, tek iz cetvrtog puta je sve radilo i pritom bili jako neljubazni)... Kada sam htela da nabavim magic mouse, svaki put kada sam zvala da vidim da li je stigao, dobijala sam odgovor ‘bice sutra’ i tako u nedogled… Dok npr. u iStyle radnji nikad nisam imala problem i za svaku su preporuku

Post edited by: RedGirl, at: 2010/06/14 10:53

Signature 

 iMac C2D 20"  iMac G4 15"  iBook G4  iPad 3G 16GB  iPhone 4S 16GB  iPod 5gen 30GB

Blog o elektronskim cigaretama www.elcigreviews.blogspot.com

Profile

Posted: 14 June 2010 01:23 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Ljudi iz Bluefish-a su delovali skroz ok, mada sam od njih kupio samo Magic-a, pa nemam neko ‘ekstenzivno’ iskustvo.

@Leptir, prodavnica sa apple.rs je valjda sad na store.apcom.rs

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 14 June 2010 01:54 PM   [ # 9 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  96
Joined  2010-04-20

Neko je vec pomenuo, ali ako se odlucis za Beograd, iStyle su veoma korektni i sa njima imam samo dobra iskustva.
😉

Profile

Posted: 15 June 2010 05:48 PM   [ # 10 ]
Newbie
Rank
Joined  2010-06-13

Sve u svemu da zaobidjem onda GN a vidim po forumu kao i na ovom topicu da dosta ljudi hvali iStyle.
Da ne bih pokretao novu temu imam samo 2 pitanjaca pa ako neko moze mozda da me uputi-malo sam podobnije istrazivao na netu i javlju se ljudi sa problemima na 21in imac-u gde ekran pocinje da pusta cudan zvuk pri podesavanju brightness-a kao i pojavljivanje zutih mrlji po ekranu(mislio sam da su te mrlje vezane za 27in?). I da li neko zna kakva je situacija sa AppleCare-om kod nas kada je kupljen u Americi-jel priznaju domaci servisi,jel mora da se vodi na mene pri kupovini da bih mogao da ga iskoristim u Srbiji?
Hvala svima i izvinjavam se sto sam prosirio topic.

Profile

Posted: 16 June 2010 03:19 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  291
Joined  2008-07-21

Što se tiče AppleCare priznaju ga domaći servisi. Potreban ti je fiskalni račun za kupljen računar i AppleCare koji možeš kupiti bilo gde, a po meni je najbolja varijanta eBay - gde ti prodavac šalje samo kod pomoću kojeg registruješ AppleCare. AppleCare se vezuje za računar tako da je nebitno ko ga je kupio - bitno je da je registrovan na tvoj Mac i da imaš račun kao ‘proof of purchase’ za Mac.
Pozdrav 😉

p.s. pogledaj recimo na eBay-u ovakve ponude http://cgi.ebay.com/Apple-Care-AppleCare-Protection-Plan-All-Models-iMac-/120583787633?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c135a9471  a na forumu imaš par ljudi koji ‘rade’ sa eBay-om tako da se to može relativno lako završiti.

Profile

Posted: 16 June 2010 05:08 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-05-23

Dachaz wrote:

@Leptir, prodavnica sa apple.rs je valjda sad na store.apcom.rs

To je to. Pun pogodak. Vrlo prefesionalni i puni dodatnih informacija i dobre pomoći. Za svaku preporuku pogotovo za nas iz manjih sredina gde je Mac računar jako velika egzotika.
Njihov link:
http://store.apcom.rs/

Signature 

Profile

Posted: 17 June 2010 01:50 PM   [ # 13 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  15
Joined  2010-06-17

Hej komsija ( Novi Sad ) vidim da je skoriji post, a moj bi bio identican, hocu da predjem na mac, 21.5 iMac, i ne znam gde kupiti? Ima li tih problema sa ekranom, eto ja bih shopping obavio u septembru, i zanima me da li si ti resio situaciju i kako? Hvala i pozdrav!

Profile

Posted: 17 June 2010 01:57 PM   [ # 14 ]
Newbie
Rank
Joined  2010-06-13

Pozdrav.Nisam resio jos tek sam krenuo da se raspitujem malo ali zahvaljujuci dobrim ljudima sa foruma mislim da cu Globenet preskociti svakako i verovatno otici do BG-a i iStyle-a. Malo me brinu ti neki navodni problemi sa zujanjem ekrana pri namestanju brightness-a na 21’ i javljanjem mrlja ali nista vise o tome nisam saznao a sada mi je i iskocila varijanta za novog miniku 😊 da mi donesu iz Amerike pa se dvoumim…

Profile

Posted: 17 June 2010 03:33 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-05-23

crazydoc wrote:

Malo me brinu ti neki navodni problemi sa zujanjem ekrana pri namestanju brightness-a na 21’ i javljanjem mrlja

Ne brini o tome, uvek postoji mogućnost kvara. Zato postoji garantni rok. Nažalost uvek su ‘glasniji’ oni kojima se nešto loše desi jer traže pomoć pa sve one kojima sve radi kako treba nećeš čuti jer njima ne treba pomoć, a njih je daleko daleko i više.
Što se tiče dileme ona je opravdana, mada na cenu minija dodaj i cenu tastature i miša kao i cenu monitora i pitanje da li ćeš imati računice, pogotovo ako računaš cenu apple opreme ili te kvalitete od drugih proizvođača.

Signature 

Profile

1 2 > 
1 of 2
‹‹ Nove cene iMac !!!      Memorija ››