MB Pro instaliran 10.5, baterija condition good, drzi 2 i po sata sa svim uklj (wifi i bt). OndaK instaliram Snow, baterija condition REPLACE SOON, 2 i po sata i dalje drzi sa svim uklj?!?!?!?!?
OndaK vratim 10.5 BATERIJA CONDITION GOOD?!?!? MATER SNOW-u!
Sta se tu sad desava? Aj sad Popo budi co’ek. Napisao sam im mail da su lopurde i da su na 10.6 metuli neke indijance da nas teraju da menjamo baterije! Drugo nista nisam mogao B)
Definitivno je da ne isčtavaju isto podatke koje šalje senzor sa baterije. Pitanje je koji je u pravu?
Možda je baterija stvarno pri kraju a leopard to ne vidi, mada ja mislim da je ipak Snow.
On je napravljen kasnije, pa je setovan prema novim baterijama. Možda mu sad podaci sa tvoje baterije izgledaju nezdravo.
Jesi kojim slučajem uradio 10.6.3 update da vidiš dal stanje ostaje isto?
yup. potpuno isto. izgleda da snow nema toliko razlicitih ‘kondicija’ baterije koliko je leopar imao, nego samo 4. i to normal, replace soon, replace now i service battery, tako da cim baterija samo malo popusti (eo ova drzi puna 3 sata bez BT i display na pola) dakle cim nije ‘normal’ on nema sta drugo da napise nego ‘replace soon’ jer mu je o sledece stanje. nema vise good i fair. ili je nesto drugo?
jeste, ne gresim, to je u pitanju, dakle stvarno su svinjci. triperi, umrlI bi za dinar.
Battery conditions
The battery condition tells you whether your battery is functioning normally and approximately how much charge it can hold.
Here are the possible conditions:
1.Normal: The battery is functioning normally.
2.Replace Soon: The battery is functioning normally but holds less charge than it did when it was new.
3.Replace Now: The battery is functioning normally but holds significantly less charge than it did when it was new. You can continue to use the battery until you replace it without harming your computer.
4.Service Battery: The battery isn’t functioning normally, and you may or may not notice a change in its behavior or the amount of charge it holds. Have your computer checked by an Apple Authorized Service Provider (AASP). You can continue to use your battery before it’s checked without harming your computer.
pazi sta pise pod 3.Replace NOW, kaze ‘The battery is functioning normally’, tako pocinje objasnjenje, ma da im ja malo mamu j_____.
jeste, ne gresim, to je u pitanju, dakle stvarno su svinjci. triperi, umrlI bi za dinar.
Ovo potpisujem 😛
Upisem se ja za iPhone dev i treba da im prebacim $99. Triput su mi pisali ‘vidimo da jos nisi uplatio’, ‘a jel ima neki problem, oces vise da uplatis’ i ‘Stiv nas sve maltretira sto nisi uplatio’... dok nisam uplatio 😛
MacBook and MacBook Pro users upgrading to Snow Leopard are being encouraged to replace flagging batteries via a new feature in the new OS.
‘Mac OS X v10.6 Snow Leopard includes an improved Battery menu bar extra for portable Macs. The Battery menu bar extra provides information about the condition of the battery, as well the amount of time remaining on the current charge, the current active power source, and any current charge status details,’ Apple states on a support page.
Users with a unhealthy battery will, once upgraded, get a warning asking them to either ‘Service Battery’, ‘Replace Soon’, ‘Replace Now’, or ‘Check Battery’.
Koliko se baterija stedi ako se pogasi WiFi, Bluetooth ?
Bluetooth ne troši mnogo struje a Wi-Fi najviše kad download-uje, maksimalno osvetljenje monitora je veći potrošač a najveći potrošač je procesor kad se ‘zaleti’.
Bez obzira na kapacitet (stanje) baterije vidi se ogromna razlika u korist novijih mašina (bolja optimizacija potrošnje) ali su u praksi većinom korisnici krivi za malo vreme rada na baterije jer, na primer, otvore nekoliko tabova u Safariju sa Flash-om 😉