< 1 2 3
3 of 3
Vas uvod u Apple svet, vasa prva Jabuka
Posted: 07 April 2010 12:14 PM   [ # 31 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  92
Joined  2010-04-07

Pozz drugari,

evo registrovao sam se skoro iako pratim forum vec izvesno vremee, pa rekoh ovo je idealno mesto da postavim prvi post.

Iphone je bio prekretnica za prelazak na mekica… Posle godina budzenja, prepravljanja, resetovanja, borbi sa win sistemima, jednostavno sam zeleo nesto sto ce da radi od momenta kada ga ukljucim, bez dodatnih intervencija.

Zalepio sam se za Macbook Air kada sam ga video. Ljubav na prvi pogled. Da, svi su pricali slicne price:Sta ce ti to, to je sporo, ne mozes nista sa njim, ba bla…

Nakon prodate leve ruke i noge (jao koliko to kosta) i G6 kombinacija (za razliku od 70% srpske populacije, nemam rodjake u Americi) i onda sam se dovijao da mi prijatelj pazari jednog, pa da ga vuce sa sobom do Bgd… Vozd je stigao 😊

Svi aspekti koje su ljudi pricali da ne valjaju, zapravo rade. Masina zadovoljava sve moje potrebe, sistem RADI, ne moram da cackam nista dodatno, baterija drzi dovoljno dugo da mogu da zaboravim na situaciju gde sa nekim notebookom idem negde i da mi prvo pitanje posle recenice ‘Dobar dan’ ne bude: ‘A da li imate negde izvorstruje, znate, zbog racunara mi treba… ’ Gesture varijanta mouse pada je savrsena, nesto sto nisam nikada koristio na notebook racunarima jer mi je izlgedala neupotrebljivo odjednom postaje must have alatka. Ima tu jos ucenja oko sw, u smislu da jos uvek vucem neke tikove stecene na win masinama, ali valjda ce se to srediti u dogledno vreme.

Malo po malo, toliko sam se privikao na sve apskte mekica, da posle godinu dana mogu samo da kazem da mi win masina koristi samo za jednu stvar: e-bankng. Za sve ostalo, tu je MacBook Air. (kao u reklami za Mastercard:)

U svakom slucaju, nepovratno sam se zarazio, tu je Iphone, tu je mekic, sada jos da zarazim i zenu (mislim, zarazila se ona cim je masina stigla, pa je morala da stigne zabrana pipanja mog meka); sto ce se desiti cim prikupim neka finansijska sredstva… Vidim da se na oglasima vrti jos neki air, tako da… 😊

Puno pozdrava, A

Signature 

Presumption is the mother of all fu**ups.

Profile

Posted: 07 April 2010 01:32 PM   [ # 32 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Zdravo, zovem se DS_Store i ja sam alkoholičar.

Ups, pogrešan sastanak! Ne znam kako ali nisam video ovu temu do malopre. Zanimljive priče, naročto ovih veterana.

Moj prvenac je bila Quadra 840AV. Stigla je iz Švajcarske. ADB tastatura i miš sa jednim tasterom. Gledao sam ga kao june.

Naravno, prvi poriv je bio da otvorim komp, pa sam pozvao drugara koji se kao razumeo u hardware i kada smo je otvorili i videli gotovo prazno kućište, tip je bio u fazonu da me je neko zavrnuo i poslao osakaćen računar. 😊

Kažem, sve je bilo prazno, matična, disk, flopi, napajanje i aj’ zdravo, sve je komotno moglo da stane u 3x manje kućište. I da, ram kućišta je bio plastičan. Drugar me je ubeđivao da je nemoguće da sve to može da radi jer nema metalne ramove, šumu kablova, kartice koje štrče iz ploče u svim pravcima, tako da smo odlučli da ga ‘upalimo’ i da vidimo šta je to koji đavo.

E, tu je već sve otišlo dođavola, komp je radio ali je sistem bio na francuskom. Obijica smo bili kao urođenici koji prvi put gledaju u svemirski brod, akcija tipa: ‘kada se sad nisam šlogirao’. Ti stari sistemi su imali one launcher ikonice, na koje si mogao da klikneš samo jednom i da se otvore i desktop ih je bio pun. Jedan taster na mišu, jedan klik za otvaranje, gore na vrhu nekakve jabuke i kretenski francuski natpisi… naravno da sam se odmah zapitao šta mi je sve to trebalo.

Međutim, tu na scenu stupa Mac OS. Iako na jeziku koji ne poznajem, sistem je bio zasnovan na do te mere logičnim operacijama da mi je bilo potrebno tek par dana pre nego što sam u potpunosti razumeo sve što mi je bilo potrebno da radim. Govorim bez preterivanja. I dan danas se sećam kako sam suprotnim smerom došao do značenja reč Ficher, Ouvrir, itd. 😊

Kasnije sam saznao, kroz razgovor sa drugarima koji su imali prve pentijume, da mi je računar neverovatno zaostao (procesor na 40Hz, 32MB RAM, HDD 500MB) ali niko od njih nije znao da mi objasni zašto sam ja jedini koji ne samo da može da radi u Photoshop-u 4, nego sam jedini koji može da ga pokrene?? :D :D :D

Sreća moja pa od njinjdosa 3.11 nisam više imao posla s tim zlom.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 07 April 2010 01:59 PM   [ # 33 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7598
Joined  2005-04-28

Govorim bez preterivanja. I dan danas se sećam kako sam suprotnim smerom došao do značenja reč Ficher, Ouvrir, itd.

Ovo mogu da potvrdim i ja, sa jednim primerom čak sa Atarija, tamo sam naučo šta sve znač schliese fenster, abbruch, offnen i slično.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

< 1 2 3
3 of 3
‹‹ Zamena tipke      Wi-fi router izbor? ››