Ja imao problema sa gumom na scrolu na Revolutionu, pa rečo da je sredim..evo šta sam uradio 😊
Točkić na Revolution-u mi se počeo sve teže okretati..sada ga jedva skrolujem, a kamoli da ga okrenem, a on da se vrti do besvesti, kao što bi trebalo. Pomislio sam da je prljavština blokirala ležaj točkića, pa sam odlučo da ga rastavim i očstim.
Ufotkao sam par fotki, da neko ne pravi iste greške, ako ne mora (tako sam pokvario MightyMousa:)
Dno miša drže 4 šrafa. Dva u gornjoj podlozi/klizaču i dva dole bočno.

Kad se sva četiri odvrnu, okretanjem miša će dno samo ispasti..nema potrebe da se otkače ikakvi ‘hindžovi’.

Da biste nesmetano radili sa dnom/bazom miša, na kojoj je točkić i baterija, otkačte flat kabl koji se nalazi na desnoj strani miša. Pomerajte crni pritiskač flat kabla na gore, dok sam kablić ne iskoč iz spona crnog i belog/krem pritiskača. Tada je gornji poklopac miša otkačen od baze.

Baterija MX Rev-a..podseća na bateriju za stare Siemensove telefone 😊 Li-Ion od 600 i nešto mAh.

E sad kad sam ga rastavio, vidim da nema prljavštine i da ga ne koč to. Koč ga guma na točkiću, koja se vremenom opustila, pa joj je prečnik/obim malo veći od obima točkića.
Vidite kako se prstom, bez pô muke može nabrati.

Pitanje je bilo, kako da rešim problem sa tom labavom gumom? Da li je tretirati nečm, pa da se skupi (to je komplikovanija varijanta, jer bih morao da skinem ceo točkić, a to mi se ne radi, jer ima mnogo sitnijih delova + EDIT: Čak sam i probao, ali nisam uspeo, jer postoji jedan deo koji ulazi u ‘felnu’ točkića i blokira njegovo vađenje) ili da je recnem skalperom na dva mesta, izbacim slepo crevo, a ostatak zalepim super lepkom u žljeb točkića (brža varijanta, ali sa kartom u jednom pravcu:)?
Na kraju sam presekao gumu na dva dela..isekao jezičak od nekih 5mm i vratio sve nazad..nisam čak ni lepio (kasno video da mi je lepak suv); ali eno već par dana se sve savršeno drži i bez lepka 😊

Kao što se vidi na slici, naizgled sam preterao sa sečenjem, jer se sada ivice ne dodiruju, aizmeđu njih je prostor od 1mm, međutim, da sam završio posao lepljenjem, ivice bi se dodirivale..ovako nema potrebe da teram mak na konac + kako je krenulo, ‘disaće’ ta guma još :D
[Deo posta je kopija onoga sa Benchmarka]