Stvarno ne mogu da chitam celo uputstvo za FCP da bih nashao reshenje, guglao sam ali tu nema leba dok ne dobijem direktan odgovor od nekoga ko radi u FCPu.
Problem je sledeci. Hocu recimo da upotrebim color corrector 3-way na neki clip, i ja nikako ne mogu da provalim nachin ili redosled kojim treba sve da uradim da bi dobio ono shto zelim. Recimo, ubacim clip u viewer, prevuchem 3-way (ili neki drugi filter) i podesim white balance tako shto moram stalno da prebacujem sa prozora za 3-way i samog viewera da bih video promenu, i kada to namestim, prevuchem clip na timeline ali na timelineu mi prikazuje originalni clip, uopshte ne vidim bilo koji filter. U User preferences>Render control>Render & playback mi je chekirano Filters, na timelineu je svejedno da li je odabran Safe RT ili Unlimited RT, on uvek prikazuje originalni clip. Ista stvar je i sa recimo SmoothCam ili bilo kojim drugim filterom.
Ubio sam se guglajuci ali nigde niko ne objashnjava u chemu je fazon i shta to treba podesiti da bi se filteri videli..