Iskrivljen SATA konektor
Posted: 29 May 2010 01:40 AM
Newbie
Rank
Total Posts:  8
Joined  2008-11-23

Posle neverovatnih muka da osposobim macbook kojem se istopila baterija i riknuo hard disk, konačno sam bio nabavio delove.

Hard disk nisam uzeo u Apple prodavnici, već u nekoj drugoj prodavnici da bi mi isporučli neki WD koji je tako 1.5x deblji od diska koji ide u macbook (moj model leto 2007.).

Prodavac me je ubeđivao kako su ti diskovi koji sam dobio isti kao što idu u sve laptopove, kao što naravno nisu. On je probao da ‘ubaci’ to u moj macbook, jedva je išao disk i tako je iskrivio SATA konektor, plastiku sa desne strane kada se gleda odozgo konektor…

Ja sam bukvalno očajan…

Silne sam pare bacio na ovaj laptop. Još povrh svega prodavnica nije htela da mi zameni hard disk taj koji ne odgovara, pa sam kupio novi. I probam da ga stavim, vidim ne ide glat kako bi trebalo. Pogledam unutra i vidim tu plastiku uništenu…

Koliko ovo može da košta da se popravi? Kako, gde? Molim vas, odgovorite mi, očajan sam bukvalno. Ako i ovo bude koštalo previše, bacam macbook, ali doslovno. Previše živaca i novca sam bacio.

Hvala unapred na odgovoru.

Signature 

Life is a big chair

Profile

Posted: 03 June 2010 03:53 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  518
Joined  2008-10-15

Imam ja konektot da ti zamenim… no big deal! 😊))

0653541344 Nemanja

Signature 

Apple Certified Macintosh Technician

Profile

Posted: 03 June 2010 04:08 PM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Joined  2008-11-23

E, hvala na odgovoru, zaboravio sam skroz da obavestim ovde. Ispada da je dok je gurao disk u ležište ovaj lik neku gumu (valjda) sa strane naborao i sabio je dole, pa se meni tako oko 03AM kada sam došao učnilo da je otišao konektor i pao mrak na oč odma’ (a i iskreno ne poznajem dovoljno dobro hardver macbooka da sam mogao da pomislim da tako ima neka guma dole). Ovaj ju je lik nekako ispravio i vratio novi disk koji sam kupio unutra i evo, sve radi. 😊

Može lock na temu.

Signature 

Life is a big chair

Profile

Posted: 03 June 2010 08:00 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1211
Joined  2008-11-18

i meni se jednom desilo isto. izgubio sam sve zivce, mucio se sat i po, i na kraju otvorio ceo book, vratio gumu na mesto :pinch:

Signature 

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile

Posted: 03 June 2010 08:10 PM   [ # 4 ]
Newbie
Rank
Joined  2008-11-23

Ma, užas živi. Meni se tako davno istopila baterija i riknuo disk u isto vreme. Tada to bilo podosta para (ispostavilo se i danas da je podosta); pa sam umesto popravke kupio sebi nekog Della dobrog. I sada odlučm da popravim Macbook, sredio sve, izbacao para i više nego što sam trebao i tako kada sam konačno mogao da instaliram lepo Leoparda, tako vidim to. Meni došlo bukvalno da bacim Macbook u kantu koliko sam iznerviran bio. Srećom, evo samo je banalna stvar bila, tako da sada lepo kucam ovo iz Safarija i srećan sam. 😊

Signature 

Life is a big chair

Profile