Dakle, maloprije naletjeh na tekst iz linka u kome se opisuje procedura na koji načn se može, lagano, legalno i prije svega od samog Apple-ta dobiti nov novcat MacBook kao zamjena za popucali stari MacBook.
Nadam se da će nekome pomoći i da će uspjeti da zamijeni svoju mašinu za novu. Ko uspije, neka ostavi poruku šta je i kako uradio.
Jel’ izvodljivo ovo kod nas da se odradi?
Npr. imam plastichni macbook, normalno, naprso’ je top case na tipichnom mestu, imam apple care ili ako nemam nabavim i sta onda….
Evo da se požalim i ja na pucanje Book-ova.
Kupio sam pre cirka pola godine od Kanačkog nov novcijat MacBook, sve regularno, račun i ostalo i evo ga, topcase napukao, tačno na mestu gde magnet zatvara.
E, sad, ovo je suprugin MacBook, a ona ga je xtemno pažljivo zatvarala i nema šanse da je pukao od silovanja i lupanja prilikom zatvaranja i gašenja.
Da li ovo potpada pod garanciju - Kanački, pitanje direktno za tebe, ili sada mogu da se slikam - tj. moram sam da kupujem topcase (koji nimalo nije jeftin)?
Mislim, stvarno neozbiljno od strane Apple-a da se dešava ovakvo sranje sa topcase-om, nije pošteno ni korišćen, a već je pukao.
Evo da se požalim i ja na pucanje Book-ova.
Kupio sam pre cirka pola godine od Kanačkog nov novcijat MacBook, sve regularno, račun i ostalo i evo ga, topcase napukao, tačno na mestu gde magnet zatvara.
E, sad, ovo je suprugin MacBook, a ona ga je xtemno pažljivo zatvarala i nema šanse da je pukao od silovanja i lupanja prilikom zatvaranja i gašenja.
Da li ovo potpada pod garanciju - Kanački, pitanje direktno za tebe, ili sada mogu da se slikam - tj. moram sam da kupujem topcase (koji nimalo nije jeftin)?
Mislim, stvarno neozbiljno od strane Apple-a da se dešava ovakvo sranje sa topcase-om, nije pošteno ni korišćen, a već je pukao.
pola godine…
pa to bi trebalo da znaci da i dalje imas garanciju tako da ne vidim kako bi mogla da bude frka
da budem iskren pojma nemam. ajde raspitacu se. svasta sam cuo i procitao. u jedno sam siguran, uopste nema veze da li je u garanciji ili ne sto se tog problema tice. ako hoce da zamene (Apple direktno) oni zamene, bez obzira koliko je star i da li je u garantnom roku. Ako nece, nece. I moz da se slikamo.
Vrlo mi je nejasno od cega zavisi hoce li zameniti ili ne. Nikad nisam uspeo da pohvatam razloge.
Samo da napišem epilog cele situacije vezane za moj slučaj.
MacBook 13’ (non-unibody) kupljen krajem prošle godine od Kanačkog, sve regulare, papiri, garancija, ovo, ono,...
Posle 4-5 meseci pukotina na top case-u, baš na mestu gde magnet zatvara, tj., gde udara u plastiku.
Kanački se potrudio i pitao ljude u iStyle-u da li podleže garanciji - rekli mu da može.
Ja odneo pre neki dan u iStyle, slikali uredno pukotinu, poslali Apcom-u, dobili odobrenje i naručli nov deo free of charge:)
Čekam da stigne i da mi zamene.
Sve u svemu karma za Kanačkog i iStyle, elegantno i fer.
Pozz
p.s. serviser u iStyle-u mi je rekao da se praktično sva naprsnuća i pucanja case-a u principu priznaju u garanciji, van garancije postoje neka koja se i onda priznaju za besplatnu zamenu, ali neka ne.
Čisto da svi znaju, možda neko džabaka zameni case:)
Ja ne znam shta radite sa tim Macbookovima 😊 imam jedan star 4 godine, znachi 1,1, treci sam vlasnik i ima samo jednu malu pukotinu na coshku, ochigledno je ispao, sve ostalo kao novo…