Problem sa Power Mac G4
Posted: 08 July 2010 08:31 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  54
Joined  2007-12-02

Daklem došao mi je pod ruku Power Mac G4 MDD, na 1.25ghz, 512mb ddr rama i 9000pro grafom.
e sad ‘čka’ pre mene je mogao samo da ga upali i čuje se onaj zvuk al mu nije ništa bacao na monitor, ja kad sam ga priključo dao mi je sliku i izbacio onaj folder sa upitnikom, pa se dadoh na skidanje 10.3 jer nisam znao da li je dvd drajv ili nije kad sam skinuo i narezao diskove i hteo da ga pokrenem on nije hteo ovaj put da reaguje, vadio sam kablove i sve al on neće pa neće. Problem je što dugme za paljenje sija samo dok ga držim, i nema ni tona nit ičega(ne pokreću se kuleri i sl.); resetovah PMA i vadio sam bateriju na pola sata i proverio je, ok je, u čemu može biti problem? Ja sam prvo mislio da je do grafičke jer kad udenem monitor u nju ne reaguje Mac uopšte, šta još može biti problem i šta da probam? 😊

Hvala unapred

Profile

Posted: 09 July 2010 09:34 AM   [ # 1 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  94
Joined  2009-12-11

99% je problem u napajanju. Ja sam kod mog to rešio tako što sam otvorio orginalno napajanje, izvadio elektroniku, izbušio 4 rupe i unutra stavio klasično atx napajanje. Nahvatao sam jedan od onih adaptera sa 20 na 24pin, ispremeštao žice i sad sve radi 😊. Jeste zamlatan posao, ali ne vidim drugo rešenje. Pokušao sam da opravim orginalno napajanje, ali bez uspeha. ‘problem’ sa ATX napajanjem je što nema onih 24-28v za napajanje eplovih monitora, pa taj konektor ne možeš da koristiš.

Profile

Posted: 09 July 2010 12:20 PM   [ # 2 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  54
Joined  2007-12-02

Cool, reci mi ako bih uradio tako nešto koliko vati treba da bude napajanje, i kako si ispremeštao žice? :D

takođe da li neko zna nekog kome mogu odneti samo da mi utvrdi da li je napajanje(ako nije ono verujem da je ploča) ili neko ko ima G4 MDD a ima vremena i volje za cimanje sa mnom 😊

P.S.@Stex Evo karma 😉

Profile

Posted: 09 July 2010 01:55 PM   [ # 3 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  94
Joined  2009-12-11

Moj DP 1.42Ghz sa 1Gb RAM, 250Gb HDD, DWDRW, ne troši više od 200w. Tako da ti snaga napajanja nije kritična. Samo treba da izmeriš dal može ATX pločca da stane u org. kutiju. Guglaj malo, tako sam i ja našao raspored pinova.
http://www.xlr8yourmac.com/tips/MDD_ps_mods/MDD_PS_Mods.html

Profile

Posted: 09 July 2010 03:20 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  518
Joined  2008-10-15

Stex wrote:

99% je problem u napajanju. Ja sam kod mog to rešio tako što sam otvorio orginalno napajanje, izvadio elektroniku, izbušio 4 rupe i unutra stavio klasično atx napajanje. Nahvatao sam jedan od onih adaptera sa 20 na 24pin, ispremeštao žice i sad sve radi 😊. Jeste zamlatan posao, ali ne vidim drugo rešenje. Pokušao sam da opravim orginalno napajanje, ali bez uspeha. ‘problem’ sa ATX napajanjem je što nema onih 24-28v za napajanje eplovih monitora, pa taj konektor ne možeš da koristiš.

Bravo care… KARMA od mene

Signature 

Apple Certified Macintosh Technician

Profile