Da li si probao da zameniš grafički cip? Na mojoj 17’ je uspelo. Jeste rizično, jer je verovatnoća da zamena uspe 50%, ali momci su extra korektni i u tom slučaju ne naplaćuju.
U pravu si, ulazi, bar tako kaže Vranić, kod koga je moj MBP nov kupljen 2007. Jedino me brine oprobani srpski recept eskivaže odgovornosti, a i nejasno mi je ko snosi troškove slanja (transport, carina, špedicija… x 2) i koliko to planinarenje traje.
Kad sam uračunao sve faktore + vreme potrebno za to, izvadio sam 270 eur i rešio problem trajno. Kao mala ilustracija u prilog tome je i čnjenica da MB 13’ moje bolje trećine (takođe nov kupljen kod Vranića) čeka ekran već drugi ciklus od 14 dana, koliko putuje valjda iz Far Far Away kraljevstva.
Ne bih da paranoišem, ali TAČNO na trogodišnjicu kupovine mi je crko GPU !
Naravno da nije jedini, ali sam se njemu obratio jer su bukići kupljeni od njega preko računa, kako zbog povraćaja PDV, tako i što računare podignemo pa platimo kad stigne priliv. Tako smo uzeli ukupno 20-ak što loptopova, što stonih i dodatne opreme.
Takođe smo nekada bili ljuti konkurenti, kada sam se i sam bavio servisom i prodajom za vreme sankcija, dok nisam ušao u ozbiljan posao http://www.new-deal.biz
A što se tiče opcije ‘preko’, očgledno nisi pažljivo pročtao drugi pasus mog posta: izgubljeno vreme + dodatni troškovi bi bili sigurno veći od pomenutih 270 eur.
ko zeli da oko toga da se bakce, kupi lepo komplet laptop i samo napred nek gura. Taj zvanicni put je vremenski zahtevan, finansijski neisplativ i nadasve toliko ima detalja koji su u magli da je to neverovatno. Nadam se da je u nekoj drugoj drzavi ovo mnogo pametnije, da ne kazem i dosta brze resivo.
Filipe, žao mi je što ti se to desilo, zato i pokušavam da pomognem prenoseći svoja iskustva. Shvatam da si pogubio živce, ali isto tako sam mišljenja da vredi pokušati sa zamenom GPU, pre nego MBP dati budzašto.
Možeš ga brzom poštom poslati kod nas u firmu, pa će ga moji zaposleni poneti kad pođu za Hrvatsku (barem 2 puta sedmično); tamo je gotov za oko 2 sata, a transport će te koštati koje piće mojima za trud. Zamena se ne plaća u slučaju neuspeha, ali transportni troškovi su fiksni 😊
A ti Miki, nisi baš neki Proka pronalazač, piše moje puno ime i prezime kad stisneš dugmence da me oteraš u p* materinu, ili ovo ‘pm’ na kraju posta znač nesto drugo 😊
Naravno, zainteresovan sam za celu pricu, voleo bih ako mozete nekakav kontakt telefon da mi dostavite emailom da bih stupio u kontakt sa vama. Naravno, postoje cak tri rezervacije komplet laptopa, pa to moram da ispostujem pre bilo kakvog daljeg delovanja.
Zadnja rezervacija istice u utorak, 19.10.2010 kada cu i videti da li slati na servis ili prodavati po delovima kao sto sam i gore vec napisao.
Mislio sam da stoje kontakti u profilu, malo sam zarđao sa forumima. Ja sam Dejan ?okić, 065_UNICORN (8642676); ali nisam uvek u prilici da se javim glasom zbog prirode posla, pa može i SMS ili mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Svakako da je odluka na tebi, a za sve zainteresovane okačo sam slike prvopokušanog metoda kojim se hvali internacionalna mreža, alias internet. Upozorenje: ne pokušavajte sami kod kuće, jer možda nećete imati sreće kao ja, da samo promenom GPU vratite ljubimca u život.
Covek je odlozio dolazak da pogleda i preuzme robu, a ja cu ispostovati drugu stranu koja me je cekala za delove.
Maticna ploca je rezervisana, molim Vas javite na gore napisane kontakt opcije sta zelite da rezervisete. Rezervacija traje 24h od kada ste napravili kontakt i naravno u tom periodu ocekujem kontakt putem telefona radi daljeg dogovora oko primopredaje.