Saveti i predlozi
Posted: 19 October 2010 10:33 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  457
Joined  2009-10-03

da li neko zna da li se apple proizvodi isplate kupovati u vreme katolickih praznika u inostranstvu dobio sam par informacija da se opasno obaraju cene svega u vreme praznika preko a posto se potrefilo da ja bas tada idem preko pa reko da pitam da li imate neke informacije o tome takodje i da li neko zna neki second hand shop u svajcarskoj koja ima recimo polovnih apple proizvoda i tome slicno

hvala unapred na odgovorima.

Signature 

[color=#0000FF]"Steel isn"t strong

Profile

Posted: 19 October 2010 11:31 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  274
Joined  2010-03-04

U bazelu i cirihu te shopove sigurno neces naci…Ja sam bio tamo u novembru i februaru prosle odnosno ove godine i pogodio sam i neke praznike, katolicki bozic i karneval ali nista od obaranja cijena apple proizvoda.

Istina, u centru Bazela (Basel stadt); na onom vecem trgu ima jedan shop sa tehnikom ali tu nema apple-ovih proizvoda. Tu mozes jeftino da prodjes ako hoces neke gluposti od periferije tipa kamere, slusalice, joypadove, miseve, tastature i sl. Foto aparati, kamkodere i sl je malo skuplje ali opet daleko jeftinije nego kod nas. Plus sto imas i sirok asortiman proizvoda.

Za druge gradove nisam siguran sta imaju, mozda u Bernu ili Lucernu ili sta znam, u nekim manjim mjestima mozda ubodes nesto.

Post edited by: Kapetan, at: 2010/10/19 23:39

Profile

Posted: 19 October 2010 11:42 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-10-03

ma uzeo bi iphone ili itouch i neke sitnice zato pitam dal nesto ima.

Signature 

Profile

Posted: 20 October 2010 10:10 AM   [ # 3 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  18
Joined  2010-04-12

Evo konkretno za Bazel: u centru, na trgu Markt Platz postoji ogromna Interdiscount radnja, na trećem spratu je elektronika koja nas zanima i tamo sigurno možeš naći neko sniženje za praznike. Letos je novi MacBook bio snižen na 999 franaka, a inače mu je cena 1299. Kod istorijskog muzeja ima IngenoData prodavnica, koja je specijalizovana za Apple i tamo stvarno ima svega. Pored toga na SBB Bahnhoff-u imaš MediaMarkt i dve zgrade od njega još jednu IngenoData prodavnicu.
Moj savet ti je da procunjaš po MediaMarkt-u i InterDiscont-u, pošto je veća šansa da tamo nešto snize, nego kod direktnoh prodavaca.

Profile

Posted: 20 October 2010 12:30 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7596
Joined  2005-04-28

Da, to sa InterDiscountom može da izađe jeftinijie u neko trenutku. Inače, ima u Cirihu jedan prilično blizu, ni pet minuta hoda, Apple Storeu koji je u Bahnhof Strasse i tu pre oko godinu dana na kasi videh lika koji kupuje MacBook Pro i pruža neku InterDiscount member karticu, površno sam pogledao cenu na displeju i učnilo mi se da je za jedno 100 do 150 franaka bila niže od cene u AppleStoreu. E, sad, da li zbog te kartice ili je inače cena u tom trenutku bila tolika, a on skupljao poene na member akrtici, ne znam.

Takođe, vrlo blizu je i jedna od dve Ciriške radnje Data Questa, Apple Premium Resellera: http://www.dataquest.ch/ueber-uns/filialen/zuerich-bahnhofplatz/info/ koji za backend bazu za svoj Webshop koriste 4D, tako sam inače i čuo za njih, bio čovek iz njihove firme na tom seminaru na koji sam išao pre godinu dana.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 20 October 2010 01:47 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-10-03

ljudi svaka cast ovo su prave do detalja informacije.

Signature 

Profile

Posted: 21 October 2010 11:27 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  274
Joined  2010-03-04

Eto nisam se mogao sjetiti imena radnji, nije bilo teorije 😊...InterDiscount i MediaMarkt, s tim sto kad sam bio tamo ni u jednom od ta dva shopa nisam vidio apple…izgleda da se nesto promijenilo.

IngenoData zaista ima svasta da ponudi iako je relativno mala radnja.

P.S Ako ti se u IngenoData slucajno dopadne navigonov drzac za iphone kao na ovoj slici

nemoj ga kupovati 😊

Veza izmedju samog drzaca i silikonskog vakuum dijela je vrlo mali plasticni krug koji je da kazem ‘uliven’ u taj silikonski dio i meni se ljetos posle 10 dana na suncu bukvalno istopio. Niije vise bilo sansi da sam ga mogao zalijepiti necim.

Inace Banhoff Str je papren.

Post edited by: Kapetan, at: 2010/10/21 11:29

Profile

Posted: 21 October 2010 01:50 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-10-03

vazi zaobicicu taj proizvod 😊

pa koliko sam ja gledao na apple.ch cene su mnogo povoljnije nego kod nas recimo magic mouse je 79chf sto je 55 evra znaci za potpuno NOV standarna cena
a ukoliko kojim slucajem odluce da zbog praznika ili nekog drugog razloga obore cene bar malo smatram da mozes bas povoljno da prodjes…

e sad ono sto mi nije jasno taj povracaj poreza kako to funkcionise posto vidim gomila ljudi stalno pominje to kao glavnu stavku kupovine tamo..
takodje sam dobio informacije da iphone ne mozes kupiti kao stranac u svajcarskoj vec da moras da imas licnu kartu da li je ovo tacno posto veoma glupavo zvuci??i nadam se da nije tako.

ima li neko info o porezu i iphone-u. ?

Signature 

Profile

Posted: 21 October 2010 03:13 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7596
Joined  2005-04-28

Čini mi se da su cene na švajcarskom Apple Storeu bez poreza, tj. kada sam bio tamo pre godinu dana cena je bila vrlo blizu one cene u evrima.

Evo, kada sam odabrao miša, izađe cena od skoro 90 franaka.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 21 October 2010 10:46 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-10-03

u pravu si za cene, toga se nisam ni setio…

Signature 

Profile

Posted: 22 October 2010 02:54 PM   [ # 10 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  18
Joined  2010-04-12

Takve cene, kao što su na http://www.apple.ch su iste kao i u prodavnicama u Bazelu, a to što se dodaje na cenu je dostava i PDV. Ovo za cene znam sigurno, pošto sam u Ingeno Data kupovao nekoliko puta, a pre toga gledao na istom sajtu.
Ima u Bazelu apple stvari na bar deset mesta, tako da se dosta promenila situacija, ali takvo stanje je već godinu i po, dve. U gradu je mala Ingeno Data, a iza SBB Bahnhofa (kreneš od glavnog ulaza, pa se popneš na stepenice i prođeš kroz onaj gornji deo gde su radnje i izađeš sa druge strane, imaju pokretne stepenice levo i desno i kada siđeš sa druge strane levo); je ogroman Ingeno Data i tamo im je i servis, ako ti za nešto zatreba.

Profile