Odrzavanje ekrana
Posted: 27 October 2010 07:37 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  274
Joined  2010-03-04

Cime odrzavate ekran svojih macova? Cime cistite kad se zaprlja, zamasti i sl.?

Ja sam svoju zastitu ekrana, tj onu plastiku necim isprljao i nema teorije da mogu da ocistim. Cime god naprskam krpu ostaju tragovi kad se povuce rukom.

Post edited by: Kapetan, at: 2010/10/27 19:38

Profile

Posted: 27 October 2010 08:00 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

Nisi precizirao model ali ako je stakleni, kao moj iMac onda tečnošću za pranje stakala i čaša. Radi provereno i ja ga koristim. Posle prebrišem sa magičnom i to je to. Aluminijum prebrišem redovno krpom za prašinu i to je to. Tastaturu tečnošću sa brisanje plastike. Kupio u Office1Superstore. Bočca sa prskalicom od 250 ml ‘Plastic Cleaner’ malo naprskaš na papirnu salvetu i pretrljaš. Posle samo prebrišem magičnom.

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 27 October 2010 08:40 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  274
Joined  2010-03-04

iMac je u pitanju, 27’-ica. Nisam siguran da je ona zastita displeja od stakla vec od neke vrste plastike. I to je najveci problem, pokusavao sam i sredstvom za ciscenje stakala i casa i magicnom krpom medjutim nista. Svaki put ostaju tragovi od krpe. Pokusao sam i sa alkoholom medjutim ista stvar. E sad, da li je do krpe, da li treba da pokusam sa nekom drugom, nemam pojma.

Akuminijum takodje cistim samo magicnom mada se i ne prlja skoro, vise je to prasina a tastaturu i mis takodje samo krpom, nikad tecsnoscu.

Sto se tice plastike, siguran sam da je samo spoljna strana problematicna, unutrasnja nema ni trunku prasine niti masnoce.

Profile