1 2 > 
1 of 2
Potrebna pomoc za video format!!!
Posted: 04 November 2010 09:41 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

snimao sam za jednog mog rodjaka,njegovo gostovanje u nekoj muzickoj emisiji….snimak ispao ok,medjutim ,prvi put srecem ovakav format`(1288724407_part0.tmp)da napomenem da sam snimao preko Digitalnog Sat risivera,koji inace snima u TS formatu….
e sad sve to moze da se pogleda u VLC-u…ali me zanima kako da mu prebacim u neki avi,ili mpeg…..probao sam na Mac-u,i jedino ga vidi`Avidemux`ali nikako da namestim da se slazu slika i ton…kad odaberem neki od izlaznih kodeka,inace kad samo gledam video sve se lepo slaze…..:S

Post edited by: amsterdamxxx, at: 2010/11/04 21:43

Signature 

MacBook Unibody 7.1
MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile

Posted: 04 November 2010 10:00 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

Probaj da mu promenis ime formata u ‘.vob(ili nesto slicno)’ pa vidi hoce li piti vode?
I taj fajl jeli jedan ili vise njih?

Ja sam imao slicnu situaciju kad sam izvadio hdd iz stand alone tv-dvd-r/hdd recordera .Naime ime formata u kome su snimani(tv serija) su potpuno nepoznatog imena.Pa sam resio problem tako sto sam ih preimenovo.

A za daljnu konverziju znas i sam….

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 04 November 2010 10:02 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Probaj sa MPEG Streamclip al ipak reci šta te tačno zeza kod zvuka. Jel uvek beži isto ili se razlika povećava? Ako je isto onda možeš da šiftuješ zvuk a ako je ovo drugo onda ne znam. Šta ti kaže VLC za format info?

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 04 November 2010 10:17 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-03

jedan je fajl…...stavio sam umesto`tmp`..da bude `mpg`...i izgleda da je uspelo,odmah je promenio nepoznatu ikonicu u ikonicu vlc-a….
probam jos sutra kod ortaka da ga bacim na XP,da vidim el ga vidi odma…i to je to….rezem i saljem….
Linux ga vidi…..

Signature 

MacBook Unibody 7.1

Profile

Posted: 05 November 2010 02:53 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

amsterdamxxx wrote:

jedan je fajl…...stavio sam umesto`tmp`..da bude `mpg`...i izgleda da je uspelo,odmah je promenio nepoznatu ikonicu u ikonicu vlc-a….

Linux ga vidi kao šta? Mogao si ti da promeniš ekstenziju i u TRT i da dobiješ ikonu jer možda imaš program MRT koji kreira/radi sa tom eksenzijom al to ne znač da je to prava stvar.
Elem, ajd kad si počeo, sad mene interesuje a ne budi siguran da ti neće ponovo zatrebati. Baci to na VLC ili MPEG Streamclip pa ako ga otvore vidi šta njihov Info kaže za fajl.

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 05 November 2010 08:38 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-03

Ljubisa,ovako..MPEG Streamclip nece da ga otvori,a VLC hoce,i kaze ovo,ako si na to mislio….

Signature 

MacBook Unibody 7.1

Profile

Posted: 05 November 2010 08:47 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-03

da dodam jos ovo…..od programa koji ga otvaraju sem VLC…su jos…
XBMC…Movist….
a nije hteo Real…Quick Time….Chroma….

Signature 

MacBook Unibody 7.1

Profile

Posted: 05 November 2010 09:32 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Ups, za MPEG Streamclip ti treba QuickTime MPEG-2 component. Uvek instaliram DVDStudioPro pa mi on odradi instalaciju ovoga pa vremenom ladno zaboravim na to. Probaj da nađeš a ako ne uspeš, vič da ti okačm negde.

Signature 

Profile

Posted: 06 November 2010 02:25 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-03

ubacen kodek…..MPEG Streamclip ga i dalje ne otvara…probao sam MPEG Streamclip sa nekim drugim klipovima iz kompa,i sve radi normalno,cak mi `MPEG Streamclip`sluzi ponekad za direktno snimanje videa sa risivera Philips Dbox2,posto ima ugradjenu podrsku za Enigmu 2(Linux sistem koji koriste risiveri Drambox,Dbox2..i slicni)

Post edited by: amsterdamxxx, at: 2010/11/06 14:27

Signature 

MacBook Unibody 7.1

Profile

Posted: 06 November 2010 09:21 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-11-22

Ja bih te ipak savetovao da preimenujes u .vob pa onda uz pomoc Handbrake-a ili Turba264 ili neceg treceg u te formate sto hoces!

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 07 November 2010 12:47 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

MacBee wrote:

Ja bih te ipak savetovao da preimenujes u .vob pa onda uz pomoc Handbrake-a ili Turba264 ili neceg treceg u te formate sto hoces!

Kao sto coverk rece! Iako, morao sam i sam da probam. Uzeo sam VOB sa mog DVD rekordera (svejedno) i preimenovao ga u mpg pa bacio na VLC koji je naravno rekao da je to mggv i mpga. Onaj prozor u VLC 1.0.3 mi izgleda drugacije al svejedno, to je to. Onda sam ponovo fajl vratio u VOB i bacio ga na MPEG Streamclip i ladno ga je otvorio tako da ajd jos samo uzmi neki pravi DVD film i baci neki VOB na njega. Ako nece da ga otvori onda ti nesto nije u redu sa tim MPEG-2 component a ako ga otvori… e onda nemam pojma zasto nece taj tvoj fajl.  :huh:

Signature 

Profile

Posted: 07 November 2010 04:23 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-03

Ovako ,promenio sam u Vob,isto se desava,i nesto mi pade napamet,da kad sam ja taj snimak kopirao sa Risivera,na Mac nisam pustio ceo da prekopira nego sam nesto posle pola prekinuo…i kao takav pokusao sve te radnje…..
kasnije sam uzeo jedan stari vob snimak od letos sa svetskog prvenstva,iMPEG Streamclip ga je odmah otvorio…..probacu danas da ponovo snimim nesto,pa cu videti…uglavnom MPEG Streamclip radi odlicno svoj posao sa svi drugim vob snimciam koje imam..😊

Signature 

MacBook Unibody 7.1

Profile

Posted: 07 November 2010 05:53 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-03

evo me opet…i da zavrsimo ovu pricu,ponovo sam namestio da snimim nekih 10 minuta probno sa risivera….i sve je sad ok,tj risiver snima samo u TS formatu,i sad taj snimak vide svi programi…moguce da je onaj problematicni klip nesto zabagovao,pa finalni snimak i nije bio TS….uglavnom sad je sve ok….i Hvala na trudu i predlozima…..
e sad kad smo vec kod TS formata,poznato je da kad snimim film sa satelita,u tom Ts se nalaze i sve verzije prevoda koje nudi odredjeni Sat kanal,recimo HBO Adria nudi opciju titlova na nekoliko jezika,i ja kasnije kad gledam film na Mac-u,imam opciju u VLC playeru da odaberem jezik titla,mene zanima kad se taj TS konvertuje u neki drugi format,taj drugi format gubi ta prava na biranje titla….
ima li neka varijanta da se sacuva taj prevod uz taj drugi format….ili da jednostavnom cuvam filmove u Ts-u???

Signature 

MacBook Unibody 7.1

Profile

Posted: 07 November 2010 08:44 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-11-22

Vidis po pitanju titla ti Handbrake moze pomoci !
Nazalost on podrzava samo jedan , jos ga pride ‘sprzi’ na video snimak.
Doduse podrzava jos njih ali u externoj formi.Nazalost po pitanju toga sam tanak po iskustvu.

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 07 November 2010 09:51 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

@MacBee wrote

Nemoj tako, HB 0.9.1 moze da ubaci bilo koji titl iz VOBa, pogledaj malko bolje. Iskreno, nisam probao nove verzije jer traze VLC sto je po meni imbecilno.

@amsterdam

XXXHm, slaba vajda za demukovanje TS-a na Macu. Jedino ako ti bas treba, ili sa HB lepi odredjeni titl na sliku ili dizi Parallels sa XPom pa radi sa njihovim programima.

Signature 

Profile

Posted: 07 November 2010 11:23 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-03

ma ok….nije da bas sad nesto mnogo zapelo,na kraju ,ako mi bas stalo do filma sa prevodom,neka ga i u Ts…vise me zanimalo zbog dobrih dokumentaraca sa satelita….za nih je frka za prevod:)

Signature 

MacBook Unibody 7.1

Profile

1 2 > 
1 of 2
‹‹ itunes liste      mp3...milioniti put. ››