Ne koristim Office odavno, ali sam ga instalirao ako kojim slučajem Apple Mail ne radi dobro sa mail nalogom na Exchange serveru. Za sada i jedan i drugi rade dobro.
Kod Outlooka mi se i dalje ne sviđa što sve, uključujući i sav mail i mail foldere drži u jednom fajlu.
Ja se jos nisam skroz navikao na iWork te jos koristim Office ali ono sto mi smeta kod ove verzije 2008 je sto sporo radi u odnosu na iWork koji radi bez greske moram priznati.
Koja je verzija poslednja za Office 2011 koju preporucujete?
Koristim svakodnevno sve iz paketa osim Outlook-a. Čak i MSN 😊. Dokumenta čuvam na SkyDrive, šteta toliko slobodnog prostora. Kada je finalni prebacim na DropBox, naravno. Rade i Milančetovi vba za konverzije i to ko munja.
Razlika je, po momo iskustvu, između 2008 i 2011, nebo i zemlja. Mnogo je stabilnije, brži je odziv, ne brlja sa fontovima i stilovima, baš su se potrudili. Mnogo je bolja kompatibilnost sa ostalim Mac aplikacijama, kao i sa ofisom na win-u.
U iWork-u mi fali konverzija (Milanče bre…); kako ostali oko mene rade u Offisu često je kompatibilnost veliki problem, pogotovo Numbers - Excel, drugačja je i logika programa. Jbga. Keynote je apsolutni car i ako se dokupi par stilova i 3d TimeLine, čuda se prave. Uvek, ali baš uvek pitaju ‘A kako si to bre napravio?’. Nije loše za konstantno držanje pažnje. Ima efekta. Nadam se da će u sledećoj verziji malo više poraditi na kompatibilnost sa Office.
Nakon pocetnih 5 vezanih krahiranja (bukvalno) radi extra, pu pu da ga ne ureknem. Mnogo je brzi, stabilniji, ne puca. Mnogo mi je pregledniji i prakticniji nego 2008. Oni integrisani toolbarovi su mnogo prakticniji od onog koji shtrci nit tamo nit vamo.
To se odnosi na Word i Excel, za umesto PP pretezno koristim keynote… Outlook nisam koristio ni na Winu, tu su thunderbird i ostale alternative 😉