< 1 2 3 4 > 
3 of 4
.mkv
Posted: 25 November 2010 02:29 PM   [ # 31 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

ja da se opet ponovim,u vezi mkv na G4…prijatelju probaj program XBMC,ja sam sa njim na Powerbook G4 otvarao dosta mkv,i islo to fino…naravno rade i titlovi…i streaming..u principu sve sto i na VLC….
http://xbmc.org/download/

Signature 

&#63743;MacBook Unibody 7.1
&#63743;MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile

Posted: 25 November 2010 02:55 PM   [ # 32 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

cika_kosta wrote:

Da ne nacinjem novu temu, imam .m2ts fajl.

Znam da nije resenje, al izbegavaj m2ts, ts i slicne nebuloze od fajlova. Nije moguce da ne mozes da nadjes nesto kao xvid ili mkv.
Silom prilika, dopao mi ruku jedan film u m2ts formatu i problem je bio sa titlovima koji su ladno pocinjali 10min ranije. Ni jedan program nije hteo da to lepo pusti a glupavi VLC je odbijao da pusti film ako se nalazi u folderu sa eksternim titlom!!!??!
E sad, probao sam da ga propustim kroz Avidumux i krenuo je da radi al je rekao da ce da radi preko 5 sati!! I to sa komadnom Copy Audio! Ne, nije program kriv, on radi odlicno, format je kretenski i treba ga izbegavati.

Na kraju, sad nemam vise taj fajl da ga probam na Asus O!Play media plejeru koji sam u medjuvremenu kupio i koji pusta sve zivo a za te pare ima i opticki izlaz za audio. Po meni, posle zadnjeg apdejta, prilicno bolja i 3000 jeftinija varijanta od WD LiveTV-a. Pogledaj na netu, imas cak i video uputstvo za njega.

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 25 November 2010 04:04 PM   [ # 33 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

@Ljubiša
Ma izbegavam tu glupost gde god mogu, ali nekad skinem tako fajl i znam da je ovaj tsdemuxer normalno radio, tj dobijem video i audio traku koju normalno sa mkvmerge-om spojim u mkv i onda radi sve. To što pominješ oko prevoda i meni se dešava i samo Movist odradi posao kako treba. VLC neće da pusti fajl, dok kod ostalih uključujući i XBMC titl blesavi. Što se ostalih investicija tiče oko kupovine posebnih plejera, znam da su najbolje i da je bez veze koristi komp za tako nešto, ali dok ne bude stalnog posla, neće biti ni toga 😊.

@Branko
Nije frka meni za puštanje, i ja koristim xmbc, ovo mi treba da od m2ts-a napravim mkv bez da konvertujem fajl.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 25 November 2010 05:12 PM   [ # 34 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  104
Joined  2009-10-16

cika_kosta wrote:

Moša, opet neće

evo šta piše u reportu:
...
Dyld Error Message:
  Library not loaded: QtGui.framework/Versions/4/QtGui
  Referenced from: /Users/Jovan/Desktop/tsMuxerGUI.app/Contents/MacOS/tsMuxerGUI
  Reason: image not found

Ah, zaboravio sam na sitnicu zvanu frameworci i deljene biblioteke.
Probaj sad: http://db.tt/qoLWtqm. Malo je veće nego prošli put ali mi se čni da će raditi.

Profile

Posted: 25 November 2010 06:09 PM   [ # 35 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Opet neće, kad mu dam file da otvori, piše tsMuxer not found… :(
Al te ja mučm, hvala ti na trudu…

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 25 November 2010 06:36 PM   [ # 36 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-10-16

Ma pakujući ovaj GUI zaboravio sam da iskopiram cmdline tool za koji u originalnom postu nisam bio siguran da li će da radi :D

Ajmo treća sreća http://db.tt/qoLWtqm

Profile

Posted: 25 November 2010 06:50 PM   [ # 37 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Ovaj konflikt ne umem da objasnim 😊

[img size=450]http://img41.imageshack.us/img41/1779/screenshot20101125at184.png[/img]

[img size=350]http://img12.imageshack.us/img12/1779/screenshot20101125at184.png[/img]

Kad mu dam file, sačeka par sekundi, pa dobijem prvu sliku, i kad odem na ok, on odgovori drugom slikom. 😊
Ovo je neobjašnjivo 😊

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 25 November 2010 07:44 PM   [ # 38 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

sto se tice Ts,meni u tom formatu snima Sat risiver,i meni je skroz ok za moju arhivu,jer su u njemu smesteni svi prevodi koje nudi taj kanal sa koga snimam film..snimak vrhunski,i nikad mi ne kasne titlovi….
a ako bas nekom ortaku rezem taj film,onda mu naglasim da mu Vlc otvara,i u njemu sam bira jezik titla…:)

Signature 

&#63743;MacBook Unibody 7.1
&#63743;MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile

Posted: 25 November 2010 10:28 PM   [ # 39 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-10-16

Pih, šteta za ovaj muxer, verovatno se ne slažu cmdline tool i GUI - ja sam cmdline tool uzeo gotov iz iste one verzije koja je na sajtu, a GUI sam kompajlirao sam. Nažalost, ne postoji source za cmdline tool. Možda kad bi našli source iste verzije koja je data na sajtu…

Profile

Posted: 25 November 2010 11:37 PM   [ # 40 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Otegoh se od čtanja, i evo šta sam našao, trebalo bi obrisati ova dva fonta, skinuti aplikaciju koju je neki vox modifikovao kao i naš cenjeni cocoa, i to je to, kod mene sad radi.

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 27 December 2010 03:38 PM   [ # 41 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Još jednom, put je bio težak, ali se na kraju isplatio…Dosta stvari sam saznao, pa je red da podelim sa vama…
Dakle, ako neko ima problem sa m2ts fajlovima i hoće da ih baci u .mkv bez da kompresuje ponovo, evo rešenja. Programi koji vam trebaju su TSMuxer i to unoficial voxmac port, ili ovaj što je cocoa odradio, s tim da treba da se obrišu dva pomenuta fonta iz mog predhodnog posta, i program će raditi na S.leopardu, kao i program mkvtoolnix. Nakon što se odradi demux prvim programom, dobijete video (.h264) i audio (ac3, dts…) traku. Pomoću drugog programa spajate ovo na sledeći načn:

1. Importujte ove dve trake, a kad prijavi grešku vezanu za fps, slobodno je ignorišite i nastavite dalje.

2. Za video traku, pod general options ostavite sve kako jeste,pod Format Specific Options je bitno da stavite aspect ratio ili rezoluciju npr 1920x1080, i da upišete (uglavnom je 23.976fps) a može biti i različto, to može da se proveri u source fajlu koji je korišćen (m2ts). Sad, najbitnije, pod Extra Options pod compression treba staviti NONE obavezno.

3. Za audio traku pod general options navedite jezik iz liste, ostalo ostavite kako jeste, format specific options nema podešavanja, a pod extra options, isto ko i za video traku pod compression staviti NONE.

4. U slučaju da hoćete i prevod da imate u samom fajlu, a ne kao poseban fajl, dodate u startu kad birate audio i video trake, i .srt fajl, pod general options izabrati jezik (npr srp za srpski, a pod format specific options pod charset izabrati CP1250, i opet pod Extra Options pod compression treba staviti NONE.

Kliknite na Start muxing i to je to.
Ako nekom štogod nije jasno, naka viče.
😊

Post edited by: cika_kosta, at: 2010/12/27 15:39

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 27 December 2010 05:05 PM   [ # 42 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

^ I koliko traje proces jednog filma od sat-dva?
Jel koristis samo snagu Maca ili i turbo karticu?

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 27 December 2010 09:03 PM   [ # 43 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

U (bre!); pa ima i zaludnijih od mene.  :lol:  Da si rekao sta ti treba do sada sam mogao da skinem i da ti posaljem. Mislim, znam da je demokratija i da svako hoce da ima svoj format/cigare/novine/politicara… al stvarno sto je mnogo, mnogo je. Lakse ti je da izjuris pozivnicu za neki HD tracker nego da se zezas sa ovime. 😉

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 28 December 2010 12:22 AM   [ # 44 ]
Administrator
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

@MacBee
Procestraje bukvalno koliko i kopiranje samog filma, pošto sam već rekao da se ne radi o ponovnom kompresovanju, nego se samo menja kontejner, tj audio i video traka se ne nalaze više u m2ts nego u mkv formatu…

@Ljubiša
imamja već HD tracker, ako ti nešto znač, HDME, i super sam zadovoljan, ali se nekad desi da npr imam 6GB 720p film u mkv formatu, i 4.3GB 1080p film u m2ts formatu. E sad, pošto sam generalno zadovoljan kvalitetom slike ovih m2ts koje pravi neki PS3Team, onda se odlučm za ovakvu vratolomiju, a cela frka se kod mene digla oko treće stavke, gde na mkvtoolnixu mora da stoji NONE. Zato šta god uradim nijedan player nije mogao da otvori fajl koji sam dobijao. Sad je sve po PS-u 😊; i konačno, neko luđi i od tebe :p

Signature 

MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 28 December 2010 06:06 AM   [ # 45 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

cika_kosta wrote:

...Dakle, ako neko ima problem sa m2ts fajlovima i hoće da ih baci u .mkv bez da kompresuje ponovo…

A što u .MKV, zašto ne u .MP4?

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

< 1 2 3 4 > 
3 of 4