madamov wrote:
Niko ne zove Mađare, jer nema koga da zove u Mađarskoj, otkud ti ta informacija? Dosta više s tom famom da se nešto kupuje u Mađarskoj ili se iz nje naručuje. Da, uvozi se fizički iz Mađarske jer je tamo distributivni centar (čtaj zoll platz) za celu istočnu Evropu i to je sve.
O da, itekako zovu. Sto iz Srbije sto iz Crne Gore.A ZASTO ih zovu ja zaista ne znam.
Licno sam se uvjerio u isto par puta dok sam imao svoju muku sa 27’ icom a imam i pouzdane informacije iz CG ako te vec interesuje.
madamov wrote:
Izvini, ali ne volim dezinformacije, godinama su ljudi tvrdili kako se Apple kod nas kupuje u Mađarskoj, pa kada vidim da to neko ponavlja, i pored sve naše priče ovde, malko se iznerviram. Da raščstimo, dakle, verovatno su zvali distributivni centar da pitaju da li imaju nešto na lageru, jer ukoliko oni imaju, to se dobija u Beogradu bukvalno za par dana koliko traje prevoz i carinjenje. Ukoliko ga nema tamo, može da potraje, pogtovo ako je servisni deo.
Odmah pitanje: Sta kog djavola ima bilo koji prodavac da zove distributivni centar ako to treba da radi ovlasceni servis u zemlji??? Osim u slucaju iStyle-a koji su i jedno i drugo.
Da, pored sve price opet se desi neki Globenet i neko servisiranje (i prodaja) ispod zita i zavlacenje ljudi.
I ja se takodje malko iznerviram (cak malko vise) kad procitam tudju muku i sta covjeku rade jer dobro znam kako je to. Pa je i meni malo muka od prica i busanja tipa ‘ovlasceni servis’ ‘ovlasceni prodavac’ ‘ovlasceni ovaj-onaj’.... ne smiju ovo, smiju ono. I na kraju pored 30 babica kilavo dijete. Treba mi po pola godine da urade servis.
Ako SMUG, kao cini mi se ozbiljna Apple Users grupa nije u mogucnosti da pokrene pitanje ‘ovlascenih’ a i onih drugih ‘p-ovlascenih’ i rijesi se to jednom za svagda, bice i dalje ovakvih tema, prepirki, nerviranja i negodovanja zbog onog ili ovog.
Eno Metro, prodaje iPad-ove. Kako ces ostvariti garanciju, od koga si to kupio u stvari, da li si siguran da nisi kupio refurbished model….to niko zivi ne zna. Jos ranije vidjeh ovdje na forumu, reklama - pocela zvanicna prodaja iPad-ova sa sve garancijom, a tacno imam predosjecaj da nece proci mnogo i da ce se neko pojaviti sa istom tematikom samo vezanom za dragi nam tablet.
I? Opet ce biti ista prica. Ovaj je za ovo, onaj je za ono.
Sjajan je predlog neko dao da se pokrene tema i iznesu misljenja o prodavcima kod nas. Ja bih dodao na to svoju molbu da se uputi neko zvanicno pismo Apple-u i zahtjev ili sta vec, da se preispita uloga privrednih subjekata i pravnih lica koja ucestvuju u prodaji Apple prizvoda na teritoriji Srbije, Crne Gore ili nebitno. Da se preispita uloga Apcoma-a, Globenet-a i svih ostalih koji imaju jabuku na reklami iznad radnje.
Da vidimo fino, ko to sve ima uslove da bude Apple Premium Reseller, Service itd.
Onda bi se jako lijepo iskristalisalo ko je ODGOVORAN za prodaju, ko za servis a ko za garanciju (ili nepostovanje istih). I da se transparentno zna: te te i te radnje su autorizovani prodavci, postoji taj i taj servis koji je jedini autorizovani /ili vise servisa/a za kupovinu proizvoda kod bilo koga drugog kupci sami snose odgvornost.
Elem, autore ove teme i sapatnice. Ovako,
Dogovori sa iStyle-om ako mozes popravku servis i sta vec, oni su koliko toliko korektnii i postuju rokove ako ih pritegnes.
Ako ne, onda ces morati jos malo da se boris sa GlobeNET-om.
Imas, cini mi se, 45 radnih dana na raspolaganju da ti poprave racunar odnosno zamijene dio.
Moj savjet ti je, TRAZI NAPISMENO svaku recenicu koju ti bilo ko izgovori iz servisa SA SVE POTPISOM OVLASCENOG LICA I PECATOM FIRME. Jedino tako ces imati mogucnosti da ih pravno gonis ukoliko nesto podje kako ne treba.
Sve ostalo kao i ovo sto si naveo kad si vec razgovarao sa njima ces moci da okacis macku o rep ako sve ode toliko daleko da sud odlucuje ko je kriv.
Eto, toliko od mene. Nista licno.