Koristim Notational Velocity u kome čuvam, tj. preko koga pristupam gomili txt fajlova koji mi stoje u jednom folderu na disku. Tu su mi delići koda, neke zabeleške i slično.
Juče odlučm da vidim postoji li verzija NV-a koja mi omogućuje da imam dve vrste fonta u beleškama, jedan da bude monospaced, za obeležavanje koda, a drugu serif/sans-serif za ostatak teksta.
Skinem dva forka NV-a i ni jedan mi nije odgovarao, međutim, kad sam vratio stari NV (stock NV, da tako kažem) vidim da su mi nestala podešavanja koja sam unosio u tekstu, za bold i italic. NV je tekstove čuvao u txt formatu, ne rtf-u, ali je ‘podešavanja’ svakog plain txt pafjla izgleda čuvao u nekoj internoj bazi koja je bila pregažena pokretanjem forkova NV-a.
Ajd, odlučm se da prebacim podešavanja za čuvanje fajlova na rtf, da mi ubuduće bold i italic bude u samom fajlu, ali posle vidim da su mi svi stariji fajlovi postali skoro pa neupotrebljivi.
Dok isti fajl vidim normalno kad mu pristupim preko Findera:
[code:1]<script>
{
var a=1;
var b=2;
var c=a+b;
[removed](c);
}
</script>[/code:1]
on u NV-u izgleda ovako:
[code:1]{\rtf1\ansi\ansicpg1252\cocoartf1038\cocoasubrtf350
{\fonttbl\f0\fswiss\fcharset0 Helvetica;}
{\colortbl;\red255\green255\blue255;}
\pard\tx560\tx1120\tx1680\tx2240\tx2800\tx3360\tx3920\tx4480\tx5040\tx5600\tx6160\
tx6720\ql\qnatural\pardirnatural
\f0\fs26 \cf0 \CocoaLigature0 <script>\
\{\
var a=1;\
var b=2;\
var c=a+b;\
[removed](c);\
\}\
</script>}[/code:1]
Ima li neko ideju kako mogu da rešim problem…a da ne moram da kopam po TimeMachine bekapu i vraćam stari program i njegove pref i cache fajlove? 😊
Post edited by: mario, at: 2010/12/27 01:25