‹ First  < 2 3 4 5 6 >  Last ›
4 of 10
iMac 27’ Problem
Posted: 28 December 2010 12:06 PM   [ # 46 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  507
Joined  2010-08-20

Posto menjaju disk ja sam obrisao podatke a na Time Machine disku sam ostavio podatke koje cu ja vratiti kad mi racunar stigne kuci.

Sto se tice tvog pitanja u mojem slucaju proslo je 3 sedmice od narucivanja displeja. Mozda dan, dva vise ali okvirno 3 sedmice.

Sad sto se tice oblepljivanja ne znam da li mogu to da zatrazim od njih?

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i5 Quad &#63743;iPad 32GB &#63743;iPhone 4 32GB &#63743;iPod Touch 3G 32GB

Profile

Posted: 29 December 2010 08:45 PM   [ # 47 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  274
Joined  2010-03-04

Sto ne bi mogao da trazis ? Kazes tako i tako, hocu da mi oblijepite strane ekrana da vidim hoce li se opet prasina hvatati?

P.S. Nemoj me molim te pogresno shvatiti ALI, ako ti se jednom uhvatila velika je sansa da ce opet. E sad, to opet moze da bude za mjesec,dva a moze i za godinu…godinu i po.

Zato ti kazem da ih mozda i lijepo zamolis, samo da ti nekako to srede.

Profile

Posted: 29 December 2010 09:12 PM   [ # 48 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  606
Joined  2008-06-28

Ništa te ne košta da ih pitaš, @Kapetan je u pravu što se tiče prašine. Nahvataće ti se ponovo. Ne znam baš da li oni tek tako daju ‘nove’ ekrane. Ipak je to samo prašina koja se očsti.

Ja sam kad sam čstio sebi na 24 iMac-u polepio skoč traku, to mi je bilo pri ruci, i evo posle skoro godinu dana tek malo se nazire prašina.

Signature 

&#63743; MacBook Pro 17inch Unibody
&#63743; iPhone4

Profile

Posted: 29 December 2010 11:59 PM   [ # 49 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

Videcu ujutru da ih nazovem i pitam da li bi to izlepili tom trakom pa cu videti sta ce reci. Inace ja sad nemam problem sa prasinom nego u donjem centralnom delu ekrana nazire se da je ekran zuckast. To mi se vidi na nekoj sivoj podlozi gde je recimo gornji deo bas siva neutralna a u tom donjem delu kao neki polukrug da je topla siva da vuce malo na zuckasto. Nije preterano ali moze se videti. Nekom to ne bi smetalo ali meni zbog stampe, weba, i ostalih grafickih disciplina smeta :D jer ne mogu da rasudjujem oko boja kad mi ekran ne prikazuje boje kako treba, odnosno prikazuje ih neravnomerno u slucaju da je neki solid. Inace ovo primecujem i na beloj pozadini gde je to dno u centru isto zuckasto.

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i5 Quad &#63743;iPad 32GB &#63743;iPhone 4 32GB &#63743;iPod Touch 3G 32GB

Profile

Posted: 30 December 2010 05:15 PM   [ # 50 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

UPDATE:

Racunar sredjen i poslat danas. Sutra ocekujem masinu kod mene. Inace danas sam se cuo sa njima i u servisu su mi rekli da Apple daje trake za oblepljivanje uz nove display-e kad se menjaju. Tako da po njihovoj prici ekran ce biti zalepljen zbog prasine.

Negde oko ponedeljka se javljam da prenesem kako su odradili posao. Videcu da li hard disk i dalje krci i uporedicu serijske brojeve posto sam zapisao za stari.

Veliki pozz svima i srecni svi nadolazeci praznici :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Signature 

Profile

Posted: 30 December 2010 05:31 PM   [ # 51 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7596
Joined  2005-04-28

Nemesis wrote:

UPDATE:

Racunar sredjen i poslat danas. Sutra ocekujem masinu kod mene.

He, onda sam ja danas tvoju mašinu video kod Sretena na stolu. B) Prolazio tim krajem, pitam čoveka šta radi, evo menjam ekran. B)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 30 December 2010 08:21 PM   [ # 52 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

Heheh kakva koincidencija 😊 Samo da nisu zaHebali nesto :D Valjda nisam toliko talican da mi opet zapadne neki faulty ekran jer citao sam po netu da su pojedini ljudi menjali i do 4-5 puta ekran. Ubio bih se ako bi opet morao da saljem racunar na ponovno sredjivanje. Inace sad sam kuci na jbnm slindowz laptopu i trebao sam da isporucim klijentu knjigu standarda koju sam odradio ali morace da saceka zbog ovoga.

Signature 

Profile

Posted: 30 December 2010 11:59 PM   [ # 53 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-03-04

Nemesis wrote:

UPDATE:
Inace danas sam se cuo sa njima i u servisu su mi rekli da Apple daje trake za oblepljivanje uz nove display-e kad se menjaju. Tako da po njihovoj prici ekran ce biti zalepljen zbog prasine.

Danas sam saznao da NE DAJU nove vec refurbished ekrane.
Meni nisu poslali nikakvu traku za lijepljenje ekrana (samo ljepljive trake za osiguranje da kablovi koji povezuju ekran i masinu ne padnu gdje ne treba valjda) vec smo u servisu lijepili nekim selotejpom donju ivicu. 

Aj sa srecom da bude novi ekran bez glavobolja 😊

Profile

Posted: 31 December 2010 01:08 AM   [ # 54 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

Kapetane hvala puno na informaciji. Reci mi samo kako si saznao da daju refurbished ekrane? To po meni je neprihvatljivo skroz iz razloga sto uzeo sam nov racunar koji je sad star 2 meseca i da mi neko (ako je to zvanicna Apple politika) nov ekran koji je by the way faulty promene sa nekim refurb ekranom. Ako to tako rade spreman sam da presavijem tabak i da ih odmah tuzim. Ako je to tako trazio bih kompletnu zamenu racunara bez dr. frankenstein operacija na mojem primerku.

Inace meni je ovaj tip iz servisa rekao navodno da Apple sad isporucuje neku traku uz nove ekrane. Da li je sad to fora ili sta vec meni licno ne pada na pamet da sad otvaram racunar i da gledam da li je izlepljeno oko ekrana ili ne. A iskreno se nadam da ce mi ekran biti uredu i naravno sa hardom koji treba da bude tih jer inace dosadjivacu dok ne dobijem ono sto sam trebao da dobijem u samom startu kad sam iskesirao racunar.

Cisto da se potvrdi moja prica da nisu svi racunari iz te serije ‘kljakavi’ jedna firma sa kojom saradjujem uzeli su pre jedno 7 dana isto nov model kao i moj i kod njih sve radi kako treba. Pogledao sam koji je hard disk i isti je proizvodjac i model i bukvalno je necujan. Ekran je isto savrsen. Da ne pominjem jos dva racunara pre koja sam video sa identicnim konfiguracijama bili su savrseni. Vec pocinjem da sumnjam da nam ovde zavaljuju refurb masine kao nove…

Signature 

Profile

Posted: 31 December 2010 01:36 AM   [ # 55 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

Moracu mali komentar na racun refurb masina. Licno nemam nista protiv za neki laptop 400-500eur da bude refurb ali za masine >>1k eur i to za Apple mi je neprihvatljivo ali na zalost i te kako moguce. Posto imam kontakte i sa ljudima iz Hrvatske koji rade ozbiljan uvoz HPa kod njih i znam da se takve masine iz centra u Madjarskoj prodaju i na njihovom i nasem trzistu opusteno, ne bi me nista iznenadilo. Opet, ako je u pitanju factory refurbished, to znaci da prolazi sve testove ali se ta cinjenica mora naglasiti i prema tome i cena korigovati.

Signature 

&#63743; http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu &#63743;

Profile

Posted: 31 December 2010 01:44 AM   [ # 56 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-03-04

Reci mi samo kako si saznao da daju refurbished ekrane?

‘To je opste poznata stvar’ rece danas serviser koji mi je mijenjao display na 27’-ici. I ja ostadoh u cudu .... valjda ima veze sa trzistem (mada mi nije jasno zasto).

Da ih tuzis zaboravi. Nista im ne mozes. Btw. koga ces da tuzis? Globenet? Apcom? Svi oni mogu vrlo lako da operu ruke od toga vjeruj mi.

A sad cu ti reci sta sam ljetos cuo od direktora (ili sta je vec) Apcom-a Hrvatske:

Apple ne priznaje garanciju za display sa prasinom. Vade se na uslove okoline’. U smislu, ko te j…. kad ti je soba prasnjava!!

To se odnosi na ono sto na sajtu mozes naci tipa minimalna temperatura za rad toliko i toliko, maksimalna toliko, uslovi takvi i takvi itd.

7 dana je dosta rano za bilo kakve ocjene o racunaru. Nek sacekaju pola godine pa da vidimo kakvi su. Jedino tako se moze ocijeniti kakvi su iMac koje mi kupujemo.

Ja licno jedva cekam da vidim/cujem sta ce biti AKO se ovakvih slucajeva bude ponavljalo i u 2011-oj posle stupanja na snagu zakona o potrosacima.

@fl45h

Ovo su refurb ekrani ... sto se masina tice, ni mene nista ne bi iznenadilo zaista.

Post edited by: Kapetan, at: 2010/12/31 01:46

Profile

Posted: 31 December 2010 09:05 AM   [ # 57 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

Da, ali kao sto ste obojica rekli ako su masine refurb onda je to urednu naglasiti i cenu korigovati kako to inace i rade preko. Ovo su racunari od skoro 2k i da mi neko zavaljuje polovan ili da ne radi kako treba pa otisao bih i udavio nekog. Kad se kupuje kazu sve da moze… Samo dok se otmu pare a posle ko te j…e. I ja se licno nadam da ce ovaj novi zakon o zastiti potrosaca promeniti nesto ovaj put u nasu korist. Racunar mi je u garanciji do polovine oktobra sada jos sledece godine tako da u nedaj boze slucaju imam vremena za sve pravne akcije.

Inace masina mi je stigla ovog momenta. Osim polomljenog stiropora koji drzi masinu na dnu i prasnjav je do zla boga jos nisam video sta su uradili. Napolju je zesci minus pa moram da aklimatizujem racunar tako da sledecih sa vremena dok ga ne upalim nista necu moci da vidim/cujem.

Kad sve sredim pisacu Vam sa iMac-a jer sam sad na slindowz laptopu :D

Signature 

Profile

Posted: 31 December 2010 01:18 PM   [ # 58 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

UPDATE:

Evo ovakva je situacija posle servisa:

Ekran na prvi pogled izgleda da je dobar. Jos nisam imao vremena da ga istestiram u potpunosti.

Posle servisa imam brdo prasine izmedju ekrana i zastitnog dela ekrana.

Hard disk isto sranje. I dalje se cuje - brunda, krci. Cuje se kad parkira glavu kad je neaktivan, cuje se kad pokrece glavu, u prenosu podataka cuje se isto kao kad krci stomak. Kad se pregledava neki veb sadrzaj i izmedju ucitavanja stranica i kad treba da ucita neku fotografiju disk ‘reaguje’ na ucitavanje fotografije i proizvodi ovaj iritirajuc zvuk.

Suma sumarum ne preterano veliki napredak od prethodnog stanja. Nazalost…

Signature 

Profile

Posted: 31 December 2010 02:20 PM   [ # 59 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  663
Joined  2008-12-09

nemesis druze, sta ces da radis sada, ja neznam sta bih, mislim da bih si dupe pojeo

Signature 

Apple 4 life

Profile

Posted: 31 December 2010 03:12 PM   [ # 60 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

Kako kazu u jednom delu Crne Gore: ‘Ako znam znao me jad’ :D. Salu na stranu, iskreno ni sam vise nisam pametan.

Ne znam da li sam jos utripovao da imam koji mrtav piksel na ekranu ili je to zbog prasine i raznih cestica izmedju ekrana i zastitnog panela. Videcu sta se desava kad ocistim to.

Signature 

Profile

‹ First  < 2 3 4 5 6 >  Last ›
4 of 10