‹ First  < 3 4 5 6 7 >  Last ›
5 of 10
iMac 27’ Problem
Posted: 31 December 2010 03:25 PM   [ # 61 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

Gledam neki dan sajtove domacih vecih PC dilera da se obavestim sta ima, neobavezno. I na par mesta se zgranem kako paze kupca, na primer garancija na nula mrtvih piksela za sve monitore ili vracanje robe i para u roku od sedam dana, no questions asked. Pa dobro bre, dam 1000-2000 evra za po meni najbolji, najlepsi i najtisi hardver (iMac) i onda molim boga da mu se nesto ne desi jer mozda budu raspolozeni da rese a mozda i ne—u zavisnosti od trenutne Apple politike i od toga da li bi da pomognu. Grozno. Lici mi na ono ajde dozvolicemo ti da kupis nas proizvod ali nemoj mnogo da talasas ako bude problema, budi srecan sto smo ti dozvolili da kupis. Bas mi zvuci naopako.

Profile

Posted: 31 December 2010 03:35 PM   [ # 62 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  507
Joined  2010-08-20

Sta da ti kazem druze Srbija je ovo. Izgleda da treba da se osecam srecan sto sam dobio i ovo jedno servisiranje.
Srecom po mene nadam se da do kraja nadolazece nam godine preselim u USA i tamo nastavim sa poslom. Ako nista tamo cu moci jedno 4-5 puta da menjam ako mi se ne daj boze desi isto ili slicno sra*nje pre nego sto budem zahtevao kompletnu zamenu.

Znam da bi mi PC isto do neke mere zavrsavao posao ali nema teoretske sad da budem everyday PC user. U sustini Mac OS X je ono glavno sto mene privlaci ka Apple-u pa onda sve ostalo od dizajna i sl.

Mada kako je neko vec ovde pricao kako su krenuli da rade daleko isplativije ce biti praviti Hackintosh-e.

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i5 Quad &#63743;iPad 32GB &#63743;iPhone 4 32GB &#63743;iPod Touch 3G 32GB

Profile

Posted: 31 December 2010 03:59 PM   [ # 63 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

dusanx wrote:

Lici mi na ono ajde dozvolicemo ti da kupis nas proizvod ali nemoj mnogo da talasas ako bude problema, budi srecan sto smo ti dozvolili da kupis. Bas mi zvuci naopako.

To tako treba™

Baš pre neki dan čtam neki tekst na jednom blogu i lik je napisao nešto što čni mi se ima smisla. Povezao je ono što je sv. Stevan Poslovni rekao o PC-Mac wars, tj. da je PC pobedio i da je to kraj, jedino što Apple treba da uradi je da „izmuze” (doslovce je tako rekao, potražite citat na netu) šta može od personalnih računara i da pređe na next big thing. To, plus ona opšte poznata fora u ekonomiji naprednih tehnologija, da imaš early adoptere, tj. magarčne koji kupuju sve što je novo pa makar bilo i s falinkom i na taj načn finansiraju usavršavanje nedonoščadi (u ovu grupu na žalost ubrajam i sebe). Kada proizvod stane na svoje noge i razglasi se onda kupuju svi redom bez pitanja, tako da možeš imati frapantan year-over-year rast, a da si u stvari na kraju tog istog rasta jer posle toga više nema ko novi da kupuje.

Tu se opet vraćamo na mužu, kupuje ga kurta i murta, visoka profitna margina može da se održava na račun šnj kvaliteta ali ono što je stvarno loše je to da se po svoj prilici Mac pušta niz vodu i da se akcenat stavlja na ove mobilne za*ebancije.

Tako da Nemesis ukratko može da se češe sa svojim 27” iMac-om, ako on kojim slučajem ispi*di i odje*e Apple nikakva šteta, muža je već obavljena, a glavna stvar su mobilni uređaji, Apple je već računao na takav scenario.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 31 December 2010 04:10 PM   [ # 64 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

dusanx wrote:

...Gledam neki dan sajtove domacih vecih PC dilera da se obavestim sta ima, neobavezno. I na par mesta se zgranem kako paze kupca, na primer garancija na nula mrtvih piksela za sve monitore ili vracanje robe i para u roku od sedam dana, no questions asked…

To je po zakonu, oni su samo ‘preformulisali’ da to zvuč kao da paze na kupce B)

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 31 December 2010 04:31 PM   [ # 65 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

Sasvim moguce, nisam pratio PC dilere i sta se nudi neko vreme. Ako je tako kako domaci Apple dileri (ili Apple) mogu da rade sta im se hoce? Na primer dead pixeli—pre par meseci mi je jedan od zaposlenih kod jednog od Apple dilera objasnio da se zamena vrsi ako imas ‘cetiri ili vise mrtvih pixela na polovini ekrana’ sto znaci da ako imas tri na jednoj i tri na drugoj polovini to nije za zamenu.

Ono sto me buni je ako PC diler mora da zameni ekran sa jednim mrtvim pixelom po nasem zakonu, kako Apple diler ne mora to isto? Jel po zakonu ili nije? Ako nije onda PC dileri paze kupca, ako jeste onda i Apple mora isto da radi, zar ne?

Profile

Posted: 31 December 2010 04:44 PM   [ # 66 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

Po zakonu imaš pravo da, ako ti se ne svidi, vratiš u tih prvih 7 dana.

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 01 January 2011 05:36 AM   [ # 67 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Porazmislite malo na temu nov ekran vs. refurbished.
Mogu vam 5x dati nov ekran, dok vam ne istekne garancija i šesti put ili da prodate mašinu sa prašnjavim ekranom ili da vam uzmu 900€ za novi ekran ILI da vam prvi put ubace ‘refurbished’ ekran osiguran izolir trakom (to je ta magična traka koju Apple isporučuje); pa da vam se problem ubuduće ne javi.

Naravno, najbolje bi bilo da vam nov ekran u startu oblepe time, a još bolje da im se taj propust u dizajnu u startu nije ni desio (tj. ne njima, već firmi koja pravi panele); ali šta ćete sad…za taj problem sa prašinom se znalo već par godina unazad.

Profile

Posted: 01 January 2011 12:06 PM   [ # 68 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  274
Joined  2010-03-04

Mario wrote:

(tj. ne njima, već firmi koja pravi panele); ali šta ćete sad…za taj problem sa prašinom se znalo već par godina unazad.

A da malo promijene dobavljaca panela? Budjavi LG ih ne kosta vise od 150-200$ po panelu ako je i toliko.

Pitam se koliko bi im recimo HP naplatio? Ili ovako: Koliko bi im HP uzeo od kolaca po svakom prodatom iMac-u?

Mislim da je $$$ problem, a ne izolir trake i rupice od 2mm kroz koje ulazi prasina.

Profile

Posted: 01 January 2011 07:00 PM   [ # 69 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

Da definitivno je $$$ problem nego kako bi oni rekli on the long run ovako ih vise kosta. Bar ja mislim da ih vise kosta jer uz toliku pojavu faulty ekrana i da se nista ne preuzme povodom toga nego menjaj iste dok mozes ili ugradjuj ekrane iz masina koje su imale slican problem pa da se nadaju hoce li neko primetiti nesto ili ne.

Da ne kazem veci deo korisnika apple racunara su specificni ljudi po zahtevima i zato su se odlucili na apple racunre i svako od nas je u stanju da primeti i najmanju falinku kod istih. Ja ne znam da li oni stvarno nas smatraju idiotima posto pojedini problemi se ponavljaju kako je receno vise godina unazad i to se ne resava ili smo mi jos veci ludaci da pored svega sto znamo i dalje se vracamo na isto mesto.

A sto se tice nov ekran vs. refurbished sta da kazem. Nije samo problem ta traka ako ce je izlepiti i nece nikakvo sr*nje da ulazi nego sto ti ugrade ekran koji ce manje trajati, koji je vec imao radni vek, koji je vec radio u nekoj masini i iz ovog ili onog razloga je izvadjen iz jedne masine pa servisno ugradjen u drugu masinu kod nekog (citaj JA) ko se pozalio da mu je ekran iz nove masine kljakav.

Inace racunao sam za posao da ce mi ova masina dovoljna i po snazi i po drugim karakteristikama. Ne zelim da verujem da mi je bas neophodno da kupim Mac Pro i Apple Led Display ili neki NEC, Eizo i sl. da ne bih imao problema koje sad imam i da ce mi tolika finansijska konstrukcija biti isplacena kako treba. A svi dobro znate kako se danas dolazi do posla, koliko ga ima, a da ne pricam kako se sve naplacuje.

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i5 Quad &#63743;iPad 32GB &#63743;iPhone 4 32GB &#63743;iPod Touch 3G 32GB

Profile

Posted: 02 January 2011 05:05 PM   [ # 70 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Možda ne mogu sklopiti deal sa nekim za ekrane, ako taj neko ne može da zadovolji potražnju koju Apple ima za tim.

A stoji da su ekrani radili i to sve, da se razumemo, ni meni ne bi pravo bilo da me radna mašina posle meseca dana počne zezati, ali opet, to je radna mašina, koja treba da se otplati za godinu dana. Ako se ne otplati ili se menja profesija ili se prizna da je kupljena zato što je vel’ki ekran 😊

A uz Mac Pro može bilo čji PVA/IPS panel, ne mora ništa preko 3 cifre, samo zavisi kojim se poslom bavite.

Profile

Posted: 02 January 2011 07:55 PM   [ # 71 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

Znaš kako Mario, uopšte nije važno za koje potrebe je mašina kupljena, mislim, boli uvo Apple da li sam ja kupio mašinu da sa njom napravim par hiljada evra za godinu dana i onda je zavalim i kupim drugu ili sam je kupio zato što sam za pristojne novce dobio ogroman S-IPS panel i jako dobru mašinu koja, s obzirom na snagu, može još dugo da mi radi posao.
Ovo sa ekranom i panelima je svinjarija par ekselans. I umesto da priznaju grešku i izađu u susret kupcima, dešava se custom made support, iliti ‘kako se kome zalomi’, što uopšte nije u redu prema korisniku koji se ispružio 1500-2000 evra.
I meni se počela pojavljivati prašina, a s obzirom da sam ga uzeo od tebe pre više od 3 meseca (koliko je bila garancija) sada ću morati da se ispružim 150 evra da ga očstim (kad bude počeo da me nervira); sa tendencijom da se ovo desi i u budućnosti.
Dakle, kao što rekoh, svinjarija na kvadrat, a rešenja niotkuda + ovde se govori i o uvaljivanju refubrished panela na konto novih.
Ne znam, ali ovo mi se uopšte ne sviđa, kako god da se uzme.

Profile

Posted: 02 January 2011 08:23 PM   [ # 72 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

Mario wrote:

A stoji da su ekrani radili i to sve, da se razumemo, ni meni ne bi pravo bilo da me radna mašina posle meseca dana počne zezati, ali opet, to je radna mašina, koja treba da se otplati za godinu dana. Ako se ne otplati ili se menja profesija ili se prizna da je kupljena zato što je vel’ki ekran 😊

A uz Mac Pro može bilo čji PVA/IPS panel, ne mora ništa preko 3 cifre, samo zavisi kojim se poslom bavite.

U pravu si da se masina treba otplatiti za godinu dana ali i dalje verujem da je danas u Srbiji overkill dati pare za neki Mac Pro od jedno 300 000+ dinara i na to neki high end monitor. Ovi novi iMac racunari su prilicno sposobne masine za skoro svaki posao koji ti padne na pamet.

A inace ja sam najvise u konsultantskoj prici jer se bavim kolor menadzmentom ne onaj pocetnicki za fotografe nego vise neka high end prica koja ukljucuje matematiku i neke specijalne vidove stampe i reprodukciju boja istim tehnikama. Skoro sam bas jednoj stampariji koja se bavi sigurnosnom stampom (inace jedina na ovim prostorima pred kovnice novca)i na specificnim materijalima pruzao konsultantske usluge za fogra standardizaciju. Pored toga regularno radim dizajn, pripremu, web,... Zato npr za kolor menadzment imam dodatni monitor koji prikazuje skoro 100% Adobe RGB gamuta zbog tacnog prikaza, za proof, itd.

Nego, poenta je da ja ne verujem da cu vise uzeti iMac ikad jedino ako se opamete malo i srede sve gde su suplji. Puno kosta ovo planinarenje sa Apple-om. Inace moram ovih dana ocistiti ekran i zastitni panel posle zamene ekrana jer mozda zbog prasine i cestica tripujem da imam mrtve piksele.

Signature 

Profile

Posted: 03 January 2011 05:19 AM   [ # 73 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Nemesis wrote:

Ja ne znam da li oni stvarno nas smatraju idiotima

Pricam ja godinama al me niko ne slusa. Stevica i facebuk generacija su cudo. :sick:  OK, malko tesko menjam navike al ubi me u pojam ova vecina koja prihvata sve sto im se servira k’o ultra/fancy/hippy/cool…

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 03 January 2011 11:00 AM   [ # 74 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Da, samo ima caka da je ranije sve bilo u suštini podjednako loše, zbog infantilnog sistema i/ili pouzdanog ali jako slabog hardvera.

Sada kada su sredili sistem (barem je neprikosnoven u odnosu na konkurenciju) isporučuju đubre od hardvera.

A i jedno i drugo za veeeeeelike pare.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 03 January 2011 06:02 PM   [ # 75 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

ljubisha wrote:
al ubi me u pojam ova vecina koja prihvata sve sto im se servira k’o ultra/fancy/hippy/cool…[/quote]

Bilo je o tome rijeci u jednom dokumentarcu…izmedju ostalog
bas i o Stevi Dzobsu.

Definisali su nesto kao : marketing-shka hipnoza.
Steva najavljuje nove masine bas sto Ljubisha rece
‘ultra,fancy,hippy,cool i povrh toga sa visokom cijenom.
A publika pljesce li pljesce!!! A na licu ni ‘R’ od radosti!!!

Ovce bree ovce ,beeee!!!! 😊 😊

Signature 

MacBookPro5

Profile

‹ First  < 3 4 5 6 7 >  Last ›
5 of 10