‹ First  < 4 5 6 7 8 >  Last ›
6 of 10
iMac 27’ Problem
Posted: 03 January 2011 07:15 PM   [ # 76 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Aaaa, odatle ono Bee u nicku, je li? 😉

Šalim se naravno, nego evo nešto što nije šala — čovek u Grčkoj odneo iMac na čšćenje, u servisu ga nisu očstili i on ih prijavio tamo nekome kome treba ali ih je usput predstavio ko su i šta su i na nekom lokalnom forumu. Neradnička reakcija? Tužba na 200 000 €!!! :woohoo: :ohmy:

Ako njega tuže za 200 hiljada novaca, mislim da ovi naši treba da pobiju pola MacSerbia foruma!!

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 03 January 2011 07:53 PM   [ # 77 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  507
Joined  2010-08-20

Mogu da ga povuku za Dj***ku. Covek ima garanciju i znajuci Apple-ovu politiku da svaki autorizovani servis moze da popravlja masinu koja je u garanciji bez obzira da li je kupljena kod njih ili kod nekog treceg. Ja verujem da ce oni njemu platiti na kraju da se to sve ‘zaboravi’. Bas bih voleo da vidim kako bi ljudi iz Apple-a reagovali za ovo i kakav bi penal dobio taj prodavac/serviser. Licno mislim da u interesu Apple-a u grckoj i tog prodavca/servisera ce biti da zataskaju ovo i verujem da ce doca dobiti paretine (citaj vansudsko poravnanje) da cuti posle.

A sto se tice naseg furuma ja mislim znajuci ovu nasu bagru ovde da smo jos i blagi prema njima. Najsladji su kad treba da ti uzmu 2000+ evra, a kad dodje do toga da oni ispunjavaju obaveze moras da budes krajnje drzak i bezobrazan i da dovedes samog sebe u situaciju da ne mozes sebe da prepoznas kako ces se ponasati.

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i5 Quad &#63743;iPad 32GB &#63743;iPhone 4 32GB &#63743;iPod Touch 3G 32GB

Profile

Posted: 03 January 2011 07:54 PM   [ # 78 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

ne znam kako nisam bio ulogovan, elem da elaboriram ovaj izliv besa od malopre ukratko:

Kad budem naisao na kombinaciju hw/os/sw koja mi odradjuje posao bolje, brze, i jeftinije koristicu nesto drugo, do tad Apple je najbolje sto postoji na svetu, kao i za ogroman broj profesionalaca, i to svesno i realno konstatujem. Problema ima, sa hw i os-om i sw, kao i svugde ali i manje nego na drugim platformama, a sad da vi jedan od problema, koji i sam imam sa prasinom, i ovaj korisnik pretvarate u pljuvacinu po Apple-u nece moci.

Ako vam se ne svidja, nemojte koristiti, ako imate Apple, ako nemate, sanjajte…

Signature 

&#63743; http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu &#63743;

Profile

Posted: 03 January 2011 08:04 PM   [ # 79 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Pitao sam mamu, koja je sudija, i zena kaze da ukoliko ljudi ne ispune garanciju kako treba ili ne urade to u zadatom vremenskom roku ili bilo kako prekrse ugovor/garanciju da se to na sudu moze glatko dobiti u korist korisnika.

Takodje moze se suditi cak i za isgubljeni dobit ukoliko racunar koristite za posao ali morate dokazati da ste izgubili pare. Npr. ukoliko programirate za neku firmu i imate isplate zadnja 2-3 meseca ili tako nesto.

Stoga presavijte tabak i polako.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 03 January 2011 08:14 PM   [ # 80 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

Care nije lose da se spusti lopta malo. Ne kazem svi mi sto smo ovde volimo Apple zbog ovog ili onog. Ali u mom slucaju da ne pricam za druge ljude das 2000 eura za masinu u kojoj hard disk ore, krci itd i gde ekran nije prasnjav nego ima famoznu zutu fleku koja mi direktno utice na rasudjivanje odredjenih boja i to ne zbog mog vida nego sj*banog ekrana slozices se da je krajnje bezobrazno. Imali su oni pre ovih modele od 20’, 24’ i tu su mogli da primete sve boljke takvih racunara. Sad imamo mid 2010 modele koji pate od istih sranja, a navodno su paneli ultra kvalitetni.

Ne kazem da cu prestati da koristim Apple proizvode ali me licno natera da se zamislim koliko ima smisla davati pare za tzv novu stvar gde su mi sanse u najboljem slucaju 50:50 da dobijem corak ili novu stvar. Zatim kad prijavim da imam faulty hardver da mi se nov ekran i ako je sj*ban zameni za refurb-om koji je radio, i iz ko zna kojih razloga je vadjen iz prethodne masine.

Sto se tice Apple racunra sad po meni Mac Pro je najozbiljnija masina ali samo masina je 300 000+ din kod nas pa jos pristojan ekran - you’ve got the idea. Moras da imas odlicne mesecne promete da opravdas kupovinu ovakve zverke jer nisam u fazonu da mi se takav racunar otplati u roku od godine. Za te pare sebi mogu da dozvolim 3-5 meseci najvise za otplatu takvog racunara a da ostatk bude profit za celu godinu. iMac je odlicno zamisljeno resenje i za taj iznos u ovoj nasoj situaciji skroz finansijski opravdano ali kao sto vidis i u mid 2010 modelima imas problema koji se vuku od pojave alu modela.

U ovom momentu meni je Mac OS X sto me najvise privlaci i od cega necu da odustanem. A opet nisam neko ko ce da se izdrkava i pravi Hachintosh-e.

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i5 Quad &#63743;iPad 32GB &#63743;iPhone 4 32GB &#63743;iPod Touch 3G 32GB

Profile

Posted: 03 January 2011 10:01 PM   [ # 81 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Na ovoj našoj maloj planeti postoji svega nekoliko proizvođača LCD/Plasma panela i HP nažalost ne spada među te. Samo ih kupuje od nekoga ko ih proizvodi - Samsung, AUOptronics, LG, Acer, Sharp, ... HP nažalost ne proizvodi LCD matrice ni za svoje top modele monitora.

Dakle, matrica/panel mora da se kupi od nekoga. Bira se neka od TFT tehnologija, TN/IPS/H ili S-IPS, PVA/MVA, ... E, sad, najbolje je kupiti čtav paket, pa to dođe onako kako to proizvođač napravi. Dakle, za probleme sa iMac-ovima nije (direktno) kriv Apple, već proizvođač matrica/kompleta, a to je u našem slučaju (barem kad su Alu modeli u pitanju) - LG. Ipak, iako je Apple po cijeloj planeti poznat po svojoj rigoroznoj kontroli kvaliteta proizvoda, ovo je ipak epic fail. Kako za njih, tako i za nas kao korisnike.

Meni je prosto neshvatljivo da nisu u stanju preko 5 godina da riješe problem za koji znaju. Zamisli na šta bi to ličlo da Mercedes pravi tri serije automobila sa istom greškom - npr. dva sloja šajbe se odljepljuju u nepravilnim intervalima, otpada točak na 100km/h ili tako neka glupost (da me ne shvatite pogrešno, BMW pravi 1200GSA od 18000€ koji nov ne smije da se vozi duže od 600km nakon kupovine, što je apsolutna glupost, ali je i dalje najbolji motor). Svaki veći/bolji proizvođač drži do sebe i odnosa sa kupcima. Nama niko nije kriv što su nam zakoni i država za qrac pa može da radi ko šta i kako hoće.

Ja sam jedan od onih koji je kupio novu mašinu prije 2 godine, iMac8,1, dao za njega 2000€ okruglo, čekao ga 50 dana jer je BTO, i onda se nakon par mjeseci počele pojavljivati fleke na ekranu. Ja nisam novce našao na putu, niti ih ubrao sa drveta, niti sam ih dobio na lutriji ili mi je poslao Deda Mraz kofertom iz Englesku. Ja sam ih krvavo zaradio i uskraćivao sebi svoja neka zadovoljstva, da bih kupio ovu mašinu. Zbog svega toga je (za mene) neoprostivo da high-end proizvod ima falinke identične onome koji ima 5-10x jeftiniji. FAIL! FAIL! FAIL! I sramota. Teška…

Ova mašina će da ostane dok ne crkne skroz do kraja. A Apple mašinu sa integrisanim monitorom ne KUPUJEM NIKAD VIŠE (pričam o desktopu)! Mac Mini ili MacPro može, ali iMac NIKAD VIŠE!

E i još jedna stvar. Zašto ja sa svoje novce ne bi mogao da pljujem bilo koga i bilo šta? Ma pljuvaću ih od danas do sutra, ako mi se tako sviđa, jer ja sam Apple-tu dao 2000€ za mašinu, a ne Zastavi, pa ću shodno tome i da pljujem Apple, a ne Zastavu. Moji novci nisu niti bili neispravni, niti su bili falsifikovani, a niti su oni nayebali zbog mojih novaca. A svjesno su mi prodali proizvod sa falinkom, manom, greškom, kako god to već želiš da kažeš, što bi moglo da potpadne i pod krivično djelo (Markooo, provjeri sa majkom ovo molim te). I ko tu koga onda yebe? I još trebam da ćutim? Neću!

Da, nema savršenog proizvoda. Ali ovakav bezobrazluk sa ekranom koji traje već 5 (ili koliko već) godina, gdje se ne dobija nov ekran već samo očšćen/refurbished, gdje se ne priznaje garancija za ovaj problem, a ekran košta 700€ plus ruke servisera, je stvarno previše!

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 03 January 2011 10:24 PM   [ # 82 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2279
Joined  2010-04-06

Epic fail bi bio da se javlja kod svakog primerka, ovako mozemo da nagadjamo o broju ili procentu. Kad bi se nasla neka realna i proverena informacija bilo bi dobro da se shvate razmere. Cinjenica je da problem postoji, da je uzrok relativno banalan i da je veoma iritirajuce.
3-5% procenat reklamacije/problema je uobicajen za elektroniku i racunare. Konkretno za neke proizvode, a to su WD hard-diskovi iz licnog iskustva u prodaji racunara, kod mene je sigurno preko 80% procenat otkaza. Da li je u pitanju serija za ovo trziste ili nesto drugo ne znam, znam da Hitachi radi sa 99% kod mojih kupaca a to je red par stotina masina godisnje - PC (do pre par godina i par hiljada)

Sve se bojim da je razlog trziste na kojem smo i da nam stizu odredjene serije koje imaju taj problem, gotovo mi je nemoguce da jedan LG ovako nesto napravi i da Apple prelazi preko toga.

Signature 

&#63743; http://www.idoktor.biz Servis i prodaja Apple uredjaja u Novom Sadu &#63743;

Profile

Posted: 03 January 2011 10:25 PM   [ # 83 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Ne moze, za krivicna dela moze odgovarati samo fizicko lice i u posebnim slucajevima pravno lice kada je to zakonom definisano a ovo ne spada pod to. Mozes ih goniti za naknadu stete i to je gradjanska parnica ali krivicno ne mozes.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 03 January 2011 10:35 PM   [ # 84 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

fl45h wrote:

Sve se bojim da je razlog trziste na kojem smo i da nam stizu odredjene serije koje imaju taj problem, gotovo mi je nemoguce da jedan LG ovako nesto napravi i da Apple prelazi preko toga.

Nije ovo problem vezan za trziste. To je uobicajen problem svugde u svetu. Pogledaj samo po Apple-ovim forumima na sta se sve ljudi zale i odakle. Videce i da ima amera kloiko hoces.

Signature 

Profile

Posted: 03 January 2011 10:37 PM   [ # 85 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  92
Joined  2010-04-07

sad sam prosao pored istyle prodavnice u uscu, i bacim pogled na imac 21.5 kad i tamo se nakupila prasina u gornjem levom uglu… Uzas koliko neko ne obraca paznju na takve stvari…

Signature 

Presumption is the mother of all fu**ups.

Profile

Posted: 03 January 2011 10:49 PM   [ # 86 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

fl45h wrote:

Epic fail bi bio da se javlja kod svakog primerka, ovako mozemo da nagadjamo o broju ili procentu. Kad bi se nasla neka realna i proverena informacija bilo bi dobro da se shvate razmere. Cinjenica je da problem postoji, da je uzrok relativno banalan i da je veoma iritirajuce.
3-5% procenat reklamacije/problema je uobicajen za elektroniku i racunare. Konkretno za neke proizvode, a to su WD hard-diskovi iz licnog iskustva u prodaji racunara, kod mene je sigurno preko 80% procenat otkaza. Da li je u pitanju serija za ovo trziste ili nesto drugo ne znam, znam da Hitachi radi sa 99% kod mojih kupaca a to je red par stotina masina godisnje - PC (do pre par godina i par hiljada)

Pazi, koliki je procenat mašina kod kojih se dešava ovaj fail, me, da ti pravo kažem, zabole. JA sam dao xxx evrića, što reče ?ole, mukom zarađenih i ZAHTEVAM adekvatan proizvod, obaška što je za Apple 27’ iMac Premium proizvod, pa shodno tome hoću i Premium customer service,
Dakle, problem evidentno postoji, a ko je tu zabrljao stvarno ne mogu, niti želim da polemišem, ja sam kupio APPLE iMac, ne LG iMac, tako da od Apple-a tražim da ovaj problem reši. Tačka!
Svestan sam i ja da elektronika otkazuje, ali isto tako je u krajnju ruku bezobrazno od Apple-a da žmuri na evidentan propust i ne želi da ga prizna, mislim, šta će ovako, guraju glavu u pesak i rešiće se samo od sebe, a? Navućiće sve veći broj ljudi koji će zamrzeti all-in-one Apple proizvod, a imali su 5 godina da ovo reše, ovako ili onako, ali hej, 5 GODINA, malo li je???
i što reče Nemesis, nije u pitanju Srbija i ovdašnje tržište, problem se javlja širom sveta, puni su forumi ljudi koji se žale što na fleke, što na prašinu.
Dakle, ne treba braniti Apple za ovo što su zabrljali, gomilu novca su pošteno zaradili, red je i da pošteno priznaju da su zabrljali i pruže korisnicima korektnu uslugu.
Ovde kao da neki zaboravljaju da se Apple upravo i marketinški promoviše kao xtra mašina, sa xtra dizajnom i xtra OS-om, koja se zbog toga i prodaje za xtra kintu, pa je red da pruže i xtra podršku.

Profile

Posted: 04 January 2011 07:54 AM   [ # 87 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

fl45h wrote:

Problema ima, sa hw i os-om i sw, kao i svugde ali i manje nego na drugim platformama, a sad da vi jedan od problema, koji i sam imam sa prasinom, i ovaj korisnik pretvarate u pljuvacinu po Apple-u nece moci.

Ako vam se ne svidja, nemojte koristiti, ako imate Apple, ako nemate, sanjajte…

Prikoci malo. Lepo ti i relativno mirno ljudi odgovorili a ja samo da kazem da se malko informises ko je Martin Niemöller i sta je on a pogotovo kada rekao.
Dotle… jel se secas Portrait monitora? E pa ljudi ga i danas sa ponosom koriste. A ovo cudo mi se posle manje od dva meseca koriscenja napunilo prasinom! Jeste da je Apple pionir u cudima termalne tehnike al pazi sad ovo; na beloj 24ci mi se DVD totalno umastio jer ga nisam koristio 3 meseca samo zato jer ventilator duva preko njega. Isto takva bolja je bila i kod npr. 4400 i slicnih desktop modela. Znaju za problem al ga totalno ignorisu.
E sad, neko ce da me ubije u pojam kako nisam u pravu al ove monitore (mislim na seriju) LG kao i uvek pravi samo za Apple po njihovoj specifikaciji. Jel provalio neko da se nekom drugom sa ovim panelom desavaju isti problemi?
Inace, koristim Apple samo zbog OSa i kao sto rekoh pre neki dan, cim bude Regularno mogla da se odradi instalacija na sklopljeni pisi, odo ja odavle.

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 04 January 2011 12:26 PM   [ # 88 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

ljubisha wrote:

Inace, koristim Apple samo zbog OSa i kao sto rekoh pre neki dan, cim bude Regularno mogla da se odradi instalacija na sklopljeni pisi, odo ja odavle.

+1 here. Ali tesko da ce se to desiti cak i u skorijoj buducnosti, nazalost. Jedino ako se bas totalno preorijentisu na mobilni deo trzista pa budu pustili Mac OS da bude slobodan da se instalira gde hoces.

Mada nije lose sanjariti :D ume da bude prijatno s’ vremena na vreme 😊

Signature 

Profile

Posted: 04 January 2011 09:03 PM   [ # 89 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

Sanjarite. Mi, koji volimo što ne dozvoljavaju regularnu instalaciju na svašta, ćemo u međuvremenu da uživamo.

Profile

Posted: 04 January 2011 09:34 PM   [ # 90 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2010-08-20

Ja sam dao 2000 evropejaca i ne uzivam tako kako ti pricas. Nije lepo nekom pozeleti nesto lose ali voleo bih samo na dan da dobijes nesto sto je daleko od tvojih ocekivanja, a pri tom to debelo platis. Prilicno sam siguran da neces uzivati kako sad pricas.

Ja sam uzeo masinu na kojoj hard disk je klasicno govno bio, displej je patio od ‘zutice’ posle 2 meseca natezanja za uredjaj koji mi je u garanciji dobio sam hard disk koji je i dalje sranje ali malo manje, ugradjen mi je refurb ekran na mestu novog koji je opet malo bolji nego taj prethodni. Zatim kako je to zamenjeno dobio sam lom prasine i neke cestice izmedju ekrana koje mi prave utisak da imam zaglavljene/mrtve piksele i tek kad to ocistim znacu da li ih stvarno imam ili sam dobio jos gori ekran nego prethodni. I sve to u dva meseca koristenja navodno novog racunara.

Nekada davno sam bio srecan sto sam pobegao od slindowza, a sad imam osecaj da sam najveci krele kad sam dao toliko para i dobio mucak.

I da, Gejts je faca za ovog smrdu iz Apple-a. Stiv samo moze da sanja da bude ono sto je Gejts sad.

Nego ajmo mi sad svi ovde kolektivno da se uhvatimo za rucice i da vicemo ‘it’s amazing’, ‘it’s amazing’ kako nas kljakavi Stevica peljesi.

Se*em ti si u fanboy thing. J*be mi se klasicno i za Apple i Microsoft. Hocu da dobijem ispravnu stvar kad je kupim novu i dam pare za nju i da pravim pare sa njom, a ne kupio sam novo pa se natezi sa prodavcima za servis i da mi ugradjuju polovne komponente u racunar. Muka mi je vise od pametnjakovica…

Signature 

Profile

‹ First  < 4 5 6 7 8 >  Last ›
6 of 10