Ne da mislim da grešiš, već znam da grešiš 😊
Ovako je kao što Nemesis kaže, a mislim da sam u nekoj od prethodnih poruka i ostavio linkove do YT klipova gde se vidi kako ih Nemanja rastavlja 😊
Pa lepo je sve to, al 150e za ciscenje 2put godisnje? Ispravi me ako gresim al fine stvari mogu da se kupe za to, zasto bi to davao da cistis premium iMaca koji je placen vise tisuca evra?
I sad jos kazu da se to desava i sa Apple Cinema displayima.. e pa aj bezi… Sad mi je jasno sto si ti uzeo Della umesto Apple monitor… I ja idem na Mac Pro varijantu.. cim dobijes nesto da valja u ponudi 😉
Nadovezujem se na pricu i meni se pojavila prasina u desnom gornjem uglu.
Kupio sam iMac-a u apcomu pre oko 7 maseci radi se o 27’ i5, savrseno je sve radilo necuje se hard niti graficka, savrseno kad ovo sa prasinom, ali nije tako strasno malko se nazire.
Hteo sam jos nesto da vam kazem poslali su mi ga na kucnu adresu ali ja nisam poslao garanciju da mi overe tako da nisam dobio ni fiskalni racun.
Sasvim si u pravu i moj sledeci komp je Mac Pro. Ov je problem koji se nece izleciti ni sledece tri novije verzije iMac-a. I licno mislim da Apple zabole najstrasnije za ovo. Ovo ce se ponavljati iz generacije u generaciju i ljudi ce se zaliti non stop i kad opet dodje nova generacija opet nadacemo se da je sve reseno i opet tako u krug kao do sad.
maymoon wrote:
Pa lepo je sve to, al 150e za ciscenje 2put godisnje? Ispravi me ako gresim al fine stvari mogu da se kupe za to, zasto bi to davao da cistis premium iMaca koji je placen vise tisuca evra?
I sad jos kazu da se to desava i sa Apple Cinema displayima.. e pa aj bezi… Sad mi je jasno sto si ti uzeo Della umesto Apple monitor… I ja idem na Mac Pro varijantu.. cim dobijes nesto da valja u ponudi 😉
E, ja rekoh pre neki dan al niko ne odgovori pa ajde onda pomazite nekim linkom ako znate koji su monitoru u pitanju (prava oznaka). Ili, da skratim, jel neko nasao neki link da neko kuka na monitore ove serije u pisi svetu?
Hehe, prvo da se ogradim, Della sam uzeo jer je Kanački pravio akciju za kupovinu za SMUG-ovce + za skoro iste pare sam na jednoj strani dobijao Cinemu bez garancije, a ovamo Della sa garancijom od, mislim, 3 godine. Samo je to presudilo. Ne znam da li sam tada uopšte znao i za fleke na iMacovima, a kamoli na Cinemama (za koje sam prvi put čuo pre par dana).
E sad ovo što kažeš za godišnji trošak 2x150€, mislim da nije ta računica. Problem je što Apple po reklamaciji stavi novi panel, koji je isto nezaštićen, a Nemanja kad ga očsti uradi zaptivanje izolir trakom, tako da si sigurno mirniji na duže staze 😊
Da, vidim i ja da ce iMac uvek patiti od necega. Dobro… mozda nije ta racunica al u nekom trenutku moras da das 150e pa moras, i bar za tu cifru spustas polovnog imaca koji je ‘prasnjav’, al cak i sa izolirkom se pojavljuje.. recimo posle godinu dana… a i ne mislim ja samo na prasinu kao falinku 27ica… ovo je najveca i najgledanija tema na celom apple support forumu http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2212682&start=0&tstart=0 posvecena samo problemu sa 27icom…Sta reci… Posle svega ovoga ispade da je mac mini zakon… 😊
Od svojiih problema ne vidis sta drugi pisu. 😉
Ocistio sam 2010 27cu al me (bre!) jednostavno interesuje koji su monitori u pitanju u ovim flekama obogaljenim iMacovima i jel se to desavalo i kod obicnih pisi verzija a nikako da ubodem neki konkretan link. E pa ako neko zna nesto o tome neka kaze vec jednom. :pinch:
Bljak. 😊 Plus tastatura, mis, monitor, pa em manji hard, slaba grafika… Ma bre, nema kompa do ovog cuda od iMaca. Iako, planirao sam da po drugi i verovatno zadnji put kupim novog 21ca al kad se pojavio Mario sa ovom 27com nisam mogao da odolim. Ipak je to zver od masine a tek da vidis kako rade igre na Winu i to u full rezoluciji!! :woohoo: E jos samo da nije ovih problema…
Od svojiih problema ne vidis sta drugi pisu. 😉
Ocistio sam 2010 27cu al me (bre!) jednostavno interesuje koji su monitori u pitanju u ovim flekama obogaljenim iMacovima i jel se to desavalo i kod obicnih pisi verzija a nikako da ubodem neki konkretan link. E pa ako neko zna nesto o tome neka kaze vec jednom. :pinch:
Eeeee druze Ljubisa 😊
Jbga u istom smo sosu i svako svoju brigu bije :D Nego koliko sam ja upucen u ovim iMac-ovima su LG paneli i verujem da ekvivalent nije ugradjivan bilo gde tako da se ne moze znati da li se slicno desavalo na PC racunarima. Koliko ja znam ja sam za ovu prasinu u monitoru naucio od Apple racunara. Nigde pre nisam cuo da je neki nezavisni proizvodjac monitora imao nesto slicno.
A kao sto sam u nekoliko postova pre rekao ja licno ne verujem da ce ovaj problem biti resen i na ovim 2011 iMac racunarima sto treba da izadju. Verovatno i koju generaciju posle. Zabole Apple za ovo. Vazno je da su oni napravili Limited Warranty.
A kao sto sam u nekoliko postova pre rekao ja licno ne verujem da ce ovaj problem biti resen i na ovim 2011 iMac racunarima sto treba da izadju. Verovatno i koju generaciju posle. Zabole Apple za ovo. Vazno je da su oni napravili Limited Warranty.
Sedeo si na kafi sa Šmitom i Džobsom pa znaš ili ti se javio Ljubiša Trgovčević?
Sedeo si na kafi sa Šmitom i Džobsom pa znaš ili ti se javio Ljubiša Trgovčević?
Bit of everything :laugh: Nego kako to kazu englezi ‘it’s my lucky guess’ znajuci da ih isti problem ‘muci’ zadnjih par generacija iMac-ova. Tako da sam licno ubedjen da ni ova nova nece biti izuzetak. Napucace oni masincinu kao sto i sad rade, a sa druge strane ima da bude ista prica.
Bit of everything :laugh: Nego kako to kazu englezi ‘it’s my lucky guess’ znajuci da ih isti problem ‘muci’ zadnjih par generacija iMac-ova. Tako da sam licno ubedjen da ni ova nova nece biti izuzetak. Napucace oni masincinu kao sto i sad rade, a sa druge strane ima da bude ista prica.
Kojih poslednjih par generacija? Ovaj problem muč Alu iMacove, bele je mučlo nešto drugo (beše pregrevanje pa crkavanje grafičke karte - izuzimajući one koji stavljaše hrčkove na beli iMac B). Jedino ako svaki put kada Apple upgrejduje Alu iMacove ti to smatraš novom generacijom. Po meni, do sada smo imali ove generacije iMacova:
- iMac G3 iz 1998. godine
- iMac G4 (Lampa)
- iMac G5
- iMac Intel beli koji je delio dizajn sa iMac G5
- Alu iMac
E pa nije baš tako Miki…
Bila je G5ica, pa beli inteli, pa stari aluminijumi, pa novi.
Najviše su patile prve alu generacije, ali su i bele G5ice imale frku. Kod mene je recimo bio na servisu jedan 20’’ sa oblačnošću po uglovima… pa su imali šansu to da srede na aluminijumskim, pa nisu. Pa treća šansa na ovim najnovijim, i opet stativa.
DAKLE
CELU KONCEPCIJU im to ruši… lampa nema mašinu u ekranu, a G3ojke su CRT. Čim su se uvalili procesori, jake grafike i kuleri iza LCD ekrana, javila se i prašina. Negde manje negde više. Ja recimo imam 17icu koja je skroz super, ali na njoj je GMA 950 grafika, možda to ima veze?
Sve u svemu, jedna obična lepljiva traka oko displeja može da reši prašinu, a oni to nisu uradili posle dva popravna. Šta reći???