od pre neki dan, airport express je poceo da zakucava.
jednostavno se izgubi signal i pocne da sija zuta lampica (umesto zelene).
dva su nacina da ga nateram da radi:
restart adsl modema (telekomov, neki kineski). iz toga zakljucujem da ga zeza neki kontakt sa modemom.
drugi nacin je kad ga jednostavno izvadim i vratim u struju.
ovaj problem se pojavljuje sve cesce.
inace, airport je kupljen ovde kod nas u globnetu. istekla mu je garancija.
Imaš li ti još nešto u toj mreži kako bi proverio da li Airport radi ili sud donosiš samo na osnovu toga što ti nestane internet, jer ovo što pričaš lič na situaciju kada airport nema vezu sa internetom?
Ako ti je iPhone jailbreakovan, probaj sa SSH da se nakačš na njega sa Maca. Ako to radi, nemap nikakav problem sa Airportom već sa Internetom (ili vezom između airporta i tog teelkomovog modema).
sad je doslo do totalne katastrofe.
pokusao sam da zamenim kabel koji spaja telekomov modem i airport. kako sam prikacio drugi kabl, tako airport ne daje znake zivota. konstantno sija zuta sijalica, u jednom momentu pocne da blinka (isto zuta); na sekund se upali zelena, a onda ponovo konstantna zuta.
iz cistog sujeverja sam vratio stari kabel, ali sad ni on vise ne radi?!?!
telekomov modem radi. trenutno sam ga zicom vezao za laptop.
totalno sam zbunjen.
jedan drugar mi je rekao da iskljucim airport express na neko vreme. iskreno, on (airport) radi vec dve godine bez prestanka. citav taj period je radio besprekorno.
cisto sumnjam da je fora u tome da treba malo da se ohladi, ali ajd, sacekacu i to da vidim.
meni se nesto cini kao da je problem na mestu gde kabel ulazi u airport. eto, to je moj totalno laicki zakljucak. mozda je nesto i u samom airportu?
kineski modem definitivno nije problem. on me u ovom momentu i dalje opskrbljuje netom.
da li sada imate neku ideju sta bi moglo da bude?
da li da ga nosim na servis?
Za početak, resetuj Airport express na tzv. factory default, pa ga nanovo podesi. Ukoliko ti taj modem dodeljuje adrese, tj. ukoliko on funkcioniše kao rute, airport treba da namestiš u tzv. bridge mod, odnosno u tom slučaju Airport Express treba namestiti da radi kao običan access point.
uh, ja nemam pojma kako se to radi.
jel ima neko na forumu kome bih mogao da se obratim za pomoc?
jel jos uvek postoje one akcije okupljanja u ozonu, pa da se tamo vidimo?
pozdrav
Da, dođi ove subote, ali je okupljanje u Macola radnji (odmah iza ćoška u Kneza Miloša od Ozona, drugi lokal od Maxija); zato što se Ozon subotom uglavnom otvara u 14h, a mi se skupljamo u 12. Ponesi Airport, pa ćemo sve da sredimo.
Ja mislim da ti je AirPort vrisnuo… Imam slican problem i meni tako blinka zuto i samo na trenutak zeleno i nista se ne desava, s’ tim da je meni taj AirPort Express koristio za prosirenje mreze i nije u njega bio prikljucen kabl. Utility ga ne vidi tako da ne moze nista da mu se uradi osim factory reset-a koji ne pomaze…
A bas me zanima ako neko uspe da pokrene taj AirPort sta mu je uradio?????
Da, dođi ove subote, ali je okupljanje u Macola radnji (odmah iza ćoška u Kneza Miloša od Ozona, drugi lokal od Maxija); zato što se Ozon subotom uglavnom otvara u 14h, a mi se skupljamo u 12. Ponesi Airport, pa ćemo sve da sredimo.
ok, vidimo se u subotu u macoli od 12h.
do kada traje okupljanje?
pozdrav,
Darko