Imam dotičnu karticu,radi odlično ali sam malo zbunjen…dakle,po specifikaciji mislim da se radi o ‘b’ standardu Wi-Fi mreže a moja kartica radi istom brzinom kao i LAN karta.
Ne primećujem nikakvu razliku u brzini surfovanja.
Ima li neko neku ideju:
(podaci iz system profiler-a)
Pa ako ti je brzina neta manja od 11Mb, onda ni neces primetiti razliku. Probaj da kopiras sa kompa na komp pa ces osetiti razliku izmedju wifija i lan-a…
Išao sam logikom da je maksimalni protok wi-fi 54Mbps a LAN 100 Mbps,onda bi trebalo da postoji razlika?!
Druga stvar je što je ovaj airport iz ‘b’ standarda (11Mbps) pa sam totalno zbunjen?!:)
B)
Surfovanjem se to ne meri, jer je po pravilu brzina interneta koju imaš sporija od lokalne mreže, čak i najstarije WiFi. Dakle, testiraj u lokalnoj mreži.
Da ti pojednostavim, imaš bmw koji je fabrički ograničen na 230km/h, i pored njega isti taki ‘krekovan’ da ide 300. Bez obzira koji od ta dva voziš, sve do 230km/h osjećaj će bit isti…
a ima 2mbs, b ima 11mbs , g ima 54mbs, a n preko 100mb/s. Ti imaš npr 1, ili 2, ili 3Mbs internet, a tvoj adapter podržava max 11mbs, ili lan bar 100mbs, a to je mnogo više od tvog interneta, pa samim tim ne možeš da upoređuješ te stvari…razmisli malo…
Ako ti treba veći domet, ili imaš dosta računara koji idu na net, naravno sa n airport karticom, a plus što ćeš u lokalu dosta brže kopirati podatke. Ako ti ništa od toga nije potrebno, onda možeš da kupiš klasičan b/g ruter, i vozi…