Pozdrav svima,
Dobio sam jedan rashodovan PowerMac G5 2.0 GHz Dual (EMC No. 1969C)
Stigao je u original kucistu, ima maticnu plocu (nedostaje baterija) graficku nVidia 5200. i dva procesora PowerPC 970. Kolio vidim nedostaju i dva ventilatora koji duvaju od procesora ka kucistu. I to je sve.
Nema ni RAM, ni HDD, ni optiku, kablove, nista vise sem pomenutog.
Graficka nVidia 5200 ima na sebi klasican DVI + ADC. Trenutno na raspolaganju imam samo VGA monitore (LCD) i one standardne DVI-VGA adaptere sto stizu sa PC grafickim karatama.
Masina se ukljuci, vrti ventilatore, ne ispusta nikakve zvuke (pistanje i slicno) ali ne baca sliku na monitor.
RAM sam ubacio neka dva modula od po 256MB DDR1. Nisu od istog proizvodjaca. Ali su ubaceni po propisu u slotove (gornji i donji slot)
Kako da utvrdim da li racunar uopste radi? DA li mogu da ubacim neku drugu graficku kartu? Mislim u pitanju je AGP, zar ne (sem onog dodatnog konektora)?
Covek koji je doneo masinu misli da kuciste samo iskoristi da ga moduje tako da ubaci PC u njega !?
Ostatak hardware-a bi mi ostavio besplatno.
Moje pitanje je da li se isplati ovo da uzimam uopste? Tj da li mogu da dokupim potrebne delove i da masinu prepakujem u neko drugo kuciste?
Svaki odgovor je dobar 😊