Procena za ibook G4
Posted: 15 February 2011 01:45 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  54
Joined  2007-12-02

Pozdrav drugari 😊

treba mi procena za ibook g4(Mid 2005) najjača 12’ 😊

G4 1.33ghz, 1gb rama, grafička ATI Mobility Radeon 9550 (4X AGP) with 32 MB of SDRAM, mislim da je 40gb hard, baterija traje 3 sata, original punjač

E sad mane :D ima problem sa airportom čm se on upali desi se kernel panic, nekad čak i kad se pali izbaci kernel panic i koliko sam čtao na netu kad bi se izvadio airport radilo bi sve ok(e sad potvrdite demantujete ovo 😊 ); drugi nedostaci su da se izgleda onaj mehanizam za zatvaranje ibooka na ekranu uvukau unutra i neće da izađe i da ga je predhodni flasnik nečm malim oštrim udario po sred ekranai sad je tu rupica 2x2 piksela(ne primećuje se toliko iskreno).

E sad koliko bi se parica tu moglo dobiti?

Hvala unapred svima

Profile

Posted: 15 February 2011 01:53 PM   [ # 1 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Ne više od 150e, jer dok središ ekran, i kupiš novi airport na kome je mislim i BT, onda ti izađe na 180-200e, što je ok cena za takav komp, pod uslovom da je fizički u perfektnom stanju i da mu ništa više ne fali. Powerbook sa lošom baterijom ali sa giga i po rama, i generalno jačom mašinom (15’ na 1.5GHz i ati 9700) u ok stanju se kreće oko 220-230e pa ti sad sam proceni koliko može da vredi iBook.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 16 February 2011 09:05 PM   [ # 2 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  54
Joined  2007-12-02

OK, hvala puno 😊

Profile

Posted: 17 February 2011 12:42 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

evo da ja nesto kazem posto imam identican model sa identicnim problemom.
u stvari problem je polovicno da kazem resen.
taj model ima izgleda tu sistemsku gresku oko airport/bluetooth modula. javlja krenel panic i ostala cuda, zavisno kako je taj modul legao. problem je izgleda u konektoru. ima poprilicno textova na netu o tom problemu. ljudi su to resavali na razne nacine, podmetali neka cuda, prelemljavali konektor - sve sa manje ili vise uspeha. ja se bas nisam usrecio s tim i na kraju sam izvadio taj modul. sad koristim USB wi-fi varijantu od 1000 din - ali to je posebna prica.
tako da nije nista tragicno ali je red da se zna.
o tome koliko vredi taj iBook necu ni da razmisljam, njegova upotrebna vrednost je veca od para koje mozes da dobijes na trzistu. moj je savet da ako ti nije frka - da ga ne prodajes.

Profile