PowerMac G5 2.0 GHz Dual - ne daje sliku
Posted: 09 February 2011 02:21 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  10
Joined  2010-03-27

Pozdrav svima,

Dobio sam jedan rashodovan PowerMac G5 2.0 GHz Dual (EMC No. 1969C)
Stigao je u original kucistu, ima maticnu plocu (nedostaje baterija) graficku nVidia 5200. i dva procesora PowerPC 970. Kolio vidim nedostaju i dva ventilatora koji duvaju od procesora ka kucistu. I to je sve.
Nema ni RAM, ni HDD, ni optiku, kablove, nista vise sem pomenutog.

Graficka nVidia 5200 ima na sebi klasican DVI + ADC. Trenutno na raspolaganju imam samo VGA monitore (LCD) i one standardne DVI-VGA adaptere sto stizu sa PC grafickim karatama.
Masina se ukljuci, vrti ventilatore, ne ispusta nikakve zvuke (pistanje i slicno) ali ne baca sliku na monitor.

RAM sam ubacio neka dva modula od po 256MB DDR1. Nisu od istog proizvodjaca. Ali su ubaceni po propisu u slotove (gornji i donji slot)

Kako da utvrdim da li racunar uopste radi? DA li mogu da ubacim neku drugu graficku kartu? Mislim u pitanju je AGP, zar ne (sem onog dodatnog konektora)?

Covek koji je doneo masinu misli da kuciste samo iskoristi da ga moduje tako da ubaci PC u njega !?

Ostatak hardware-a bi mi ostavio besplatno.

Moje pitanje je da li se isplati ovo da uzimam uopste? Tj da li mogu da dokupim potrebne delove i da masinu prepakujem u neko drugo kuciste?

Svaki odgovor je dobar 😊

Profile

Posted: 10 February 2011 04:33 PM   [ # 1 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  10
Joined  2010-03-27

OK ljudi, niko nista?

Evo sta sam probao.

VIdim da fleshuje prednji led. dsva puta pa stane.. i pogledam na listu http://support.apple.com/kb/HT2652?viewlocale=en_US

Zamenim memoriju… dobijem sliku. E sada jos da nabavim neki MAC OS X 10.5 i da probam da li ce da boot-uje.

Primecujem i jedan crveni LED na Logic board-u. Izmedju gornje i donje RAM banke, ali ne mogu da zakljucim cemu sluzi.

Profile

Posted: 18 February 2011 11:27 AM   [ # 2 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  68
Joined  2008-06-23

Pozz,
jel ti daje onaj BOING kad ga upalis?
Ako ne blinka dole na lampici, onda bi trebalo da je sve ok.
Ja imam isti racunar ali meni ne radi logic board, blinka mi tri puta i samo kad ga pritisnem na sredini izmedju ram slota onda se upali.
Ako budes hteo da prodajes logic board, javi mi se.
Pozdrav
😊

Profile