Skoro filozofsko pitanje :)
Posted: 19 February 2011 11:56 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  725
Joined  2008-07-16

E sad…
Vodio sam - blago receno - raspravu sa kolegama koji se bave IT i IS o tome sta je bolje za firmu: uzeti apple ili brand PC. Ali znaci sve - servere, OS, desktop, laptop, obuka.
Na kraju je bilo nereseno - tako smo se slozili. Ja radim u firmi na PC okruzenju (razvijamo GIS a posto ESRI radi samo na PC ...); sem dizajn dela firme koji je na Mac. JA sam sebi pazario Imac onako rekreativno 😉 da se nadje.

Da li je neko - na primer prilikom otvaranja firme - imao dilemu sta da kupi… pod uslovom da ima dovoljno peneza 😉

Moram priznati da ni bradn PC nisu losi (recimo HP daje 3 god garancije za destop i laptop i 5 za servere); win je ... znamo svi kakav, sql je sql, i tako to…

Neko misljenje?

Signature 

...i onda je izmisljen Mac!!!

Profile

Posted: 19 February 2011 12:18 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7596
Joined  2005-04-28

Što se servera tiče, tu mnogo zavisi šta se od servisa koristi i koliko više ima PC-a. u odnsu na broj Macova u firmi. Naravno, i od velične firme.

Recimo, ako je Exchange imperativ, onda mora Windows server, Macovi se prilično lako i lepo povezuju na Exchange server (na Snow Leepardu sve što treba je da se napravi Exchnage nalog u Mailu, a onda mašina prepozna da je sa druge strane Exchange, pa sama podesi AddressBook i kalendare.

Međutim, ako ima više od 10 klijenata, to već postaje skupo sa Exchangeom, tako da se može razmišljati i o Mac serveru ako u firmi ima dovoljno Macova gde će se onda nekako rešiti zamena Exchangea iCal, AddressBook i ostalim serverima koji se dobijaju uz Mac OS X Server. Onaj mini server je odlična kupovina za firme do 30 ljudi koje imaju standardne kancelarijske zahteve. Tu za 1000 evra dobiješ mašinu i Mac OS X Server unlimited license. Još ako na to zakačš neku Macola kamaru od 4 TB koja može da bude Time Machine backup destination i da se svi home folderi nalaze na njoj, eto miline.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile