Sedi 1!
Uzmeš klasično ATX napajanje, izvadiš pločcu, ubaciš u kućište od Mac napajanja, i napraviš adapter od onog ATX 2 produžetka ili premestiš pinove da stoje kao na Mac-u. MOžeš i da odlemiš žice sa org napajanja, i zalemiš u ATX. Radi na svim G4 i G5. Ne treba ti napajanje skuplje od 2500din. Jedino za G5 Dual, moraš više da se izuješ 😊Kad mi je na G4 DP crklo napajanje, i kad sam video koliko košta reparirano, ATX i zezanje oko njega su postali jedini izbor.
Stex, on je pitao bez ikakve modifikacije koliko sam razumeo.
Ali delimicno si dobro rekao. Ali ne moze na svim. Pricam za G4, za G5 se nisam interesovao jos uvek (nemam ja para za G5 :D). To sto si rekao moze samo na prvim G4 modelima (Yikes i sawtooth); na novijim ne jer je potrebno +28V i +25V kojih nema na ATX napajanjima. Tako da su potrebne vece i nesto komplikovanije modifikacije.
A napajanje moze i ono od 1000din. Ipak to nisu veliki potrosaci.
Koliko znam +2xV služi samo za ADB konektor. Stavljao sam ATX u Quicksilver 733MHz, 933MHz, MDD 1.42GHz DP i PowerMac G5 1.6GHz.
Da vidiš čuda i dan danas rade 😊
Kako si stavljao kad ATX ima 20, a Quicksilver ima 22 pina? Vecina pinova jeste ista, ali se gornja 6 pina (kod Quicksilver, kod ATX je 4) u potpunosti razlikuju. :S
‘Uzmeš klasično ATX napajanje, izvadiš pločcu, ubaciš u kućište od Mac napajanja, i napraviš adapter od onog ATX 2 produžetka ili premestiš pinove da stoje kao na Mac-u. MOžeš i da odlemiš žice sa org napajanja, i zalemiš u ATX. Radi na svim G4 i G5. Ne treba ti napajanje skuplje od 2500din. Jedino za G5 Dual, moraš više da se izuješ Kad mi je na G4 DP crklo napajanje, i kad sam video koliko košta reparirano, ATX i zezanje oko njega su postali jedini izbor.’