Moj Macbook pro 15’ upravo umire,a pecka me i struja stalno… juce uzmem onaj srafciger sto ispituje da li ima struje… sija kao ludo na 30ak mesta :woohoo:
i tako sad mora na servis…
E sad, ja bih da kupim novi, ali mi se ne daju vise tolike pare, a ovaj slabiji novi od 13’ je relativno povoljan sa cenom. E, da! I ima samo 2 kg.
Ne znam sta da radim… treba mi i windows za knjigovodstveni program koji smo uveli u firmi, a mac toliko sporo otvara i excell i word, da poludis! Ne znam hoce to uopste moci da radi ako instaliram i Win na taj novi, mislim na taj knjigovodstveni… a, da! i ne vide me na mrezi, ne mogu da stampam kroz mrezu…
Niko od mojih prijatelja nema MAC i ja nemam s kim da pricam :( vec 4 godine!
Sta da radim?
:unsure:
pre nego sto bila sta uradis proveri molim te svoje uticnice jer Mac ne moze da pecka sam od sebe. Takodje da li koristis neku APC zastitu?
To sto ne mozes da pricas me prosto cudi posto Skype za Mac postoji, Msn za Mac postoji plus imas Adium preko kojeg mozes bukvalno sve servise da koristis.
Umesto Word-a ljudi uglavnom koriste Pages koji je bolji i brzi a podrzava .doc fajlove, takodje koji Office imas? Dosta ljudi koristi Office i veoma je zadovoljno sa njim. Takodje koji sistem imas? Kada je zadnji put reinstaliran?
ne znam koji model meka imas (osim da je 15’); ali vrlo je moguce da nema potrebe da ga nosis u servis.
sto se tice windows-a, imas uvek i varijantu virtuelne masine poput: parallels i vmware fusion, tako da windows ne instaliras zasebno, pa moras da restartujes masinu svaki put kad zelis da ga koristis, vec ga koristis u okviru osx-a.
ofis na meku nisam jos video da sporo radi, a probao sam ga i na starijim mekovima.
Da ne ponavljam, samo da kažem da ako je to neki noviji MBP onda lepo instaliraj Windows na njega pa ćeš moći da pričaš s ljudima.
Btw, moja iskustva sa Wordom i Excelom su identična, bruka koliko se razvlače, barem na Mekovima na kojima sam ja radio. Da ludilo bude potpunije, mislim da su se najbrže startovali programi iz paketa 2004.
Btw, moja iskustva sa Wordom i Excelom su identična, bruka koliko se razvlače, barem na Mekovima na kojima sam ja radio. Da ludilo bude potpunije, mislim da su se najbrže startovali programi iz paketa 2004.
Možda jesu, ali kada izbareš ‘Print’ iz file menija mogao si da odeš da zakuvaš kafu dok se na Intel Macu pojavi print dialog, ako se uopšte pojavi i Word ne pukne.
hvala za odgovore, mada smo se samo delimicno razumeli 😊
imam Skype i sl… nego nemam s kim O MEKU da pricam 😊; pa pricam o Windowsu glupavom…
E sad, to za uticnice moram proveriti, a i kuler se cuje od jutros kao blesav… i dalje pecka… i da, koristim punjac koji ima kabl.
Ovo je MacBook Pro 2.16 GHz Intel Core 2 Duo, star 4 godine i ima 2 GB 667 MHz RAMa i Tiger 10.4.11
Koristim ja i Pages, to nije tako strasno, ali Excell mi napr treba cesto i detaljno. Kad pocne da radi onda to nekako ide, ali dok ne pocne…. pa pre mi otvori Illustrator od Excella.
Nikad nisam reinstalirala OS zato sto mi je rezac-citac crko posle nekih godinu dana, taman kad je istekla garancija.
A i ne usudjujem se puno da brljam po njemu, kad mislim da ne znam dovoljno, dok po Windowsu brljam uredno, valjda zato sto mi nije bitan.
Odnecu ga ipak da zamenim bar te kulere.
I mislite onda da samo instaliram Leopard Snow i Parallels i da ne kupujem drugi?
i graficka je slaba, ATY,RadeonX1600
Toj grafičkoj ne fali ništa za posao koji ti radiš...Preporuka da staviš snow-leoparda, i noviji office. Sve će ti raditi bez problema…eventualno možeš razmisliti o stavljanju, umesto već postojećeg modula od 1GB, modul od 2GB memorije, i samim tim dobijaš max koliko tvoj komp može da proguta, a virtuelna mašina će biti zahvalnija… 😊
Koristim ja i Pages, to nije tako strasno, ali Excell mi napr treba cesto i detaljno. Kad pocne da radi onda to nekako ide, ali dok ne pocne…. pa pre mi otvori Illustrator od Excella.
Ako ti je za utehu Excell 2011 se otvara malo brze ali po meni i dalje veoma sporo. Tako da nije problem do tvog kompa vec do Excell-a.
Ja ga koristim tu i tamo na iMac-u .(JavaScript must be enabled to view this email address) sa 8Gb rama, ali kako je to izuzetno dobar program valja cekati da se pokrene! 😊
Inace, nekada imam potrebe i da radim pod Parallels-om na kojem mi Office 2003 radi kao zmaj… pa ce mozda i to da ti bude dobro resenje pogotovo ako cesto menjas fajlove sa kolegama sa Windowsa i koristis VB ili makroe.
😊 ...jeste sa jednim, ali ‘cell’ je sa dva, pa mehanicki… bez razmisljanja 😊
Ne koristim eksterni hard sa sopstvenim napajanjem i isprobala sam sve uticnice po stanu i u kancelariji i SIJA, mislim srafciger (valjda se ovako zove 😊 ); a pecka samo kada se ventilator jako cuje i kao da se sav trese…
Mozda je dobio grip? 😊
Jos ga nisam odnela na servis, mislis da ga otvorim sama i pogledam malo te kulere? Malo se plasim…
A stvarno, sta mislite o tom MacBook Pro 13 MC700ZH/A? Svakako mi je bolje da ovaj popravim, osvezim i sl., nego da kupim nov ako ne moram.