koristim program ImTOO DVD Creator 6 da narezem na DVD film. Ima mogucnost pretvaranja filmova iz raznih extenzija u DVD i postavi i titl, ali u titlu nikako ne mogu da dobijem slova č i ć, dok ostala nasa slova š, ž đ dobijam.
Da li neko moze da mi pomogne , da mi kaze kako da dobijem slova č i ć
Takodje, u programu ToastTitanium mogu da narezem film sa titlom, samo ako je extenzija videa AVI. Sve druge extenzije,
narezu video bez titla.
Promeni font ako je moguće, verovatno da u fontu nema tih slova, ili encoding. Encoding za naša slova bi trebalo da bude CP1250, iliti Central European Latin Windows 2
U programu “ImTOO DVD creator 6“ postoji puno fontova. Sve sam ih menjao i skoro svi imaju slova š, ž, đ, ali nemaju č i ć.
U programu ne postoji “encoding“ i ne znam kako bih ga upotrebio da bi postavio CP125 ili Central European Latin Windows 2. Gde da ga nadjem i kako da ga stavim u “ImTOO DVD creator 6“
koji mi program preporucujete, da u njemu mogu da postavim video i titl na srpskom, da koristim filmove skinute sa interneta u raznim extenzijama i da mogu da ih narezem kao DVD
Takodje, u programu ToastTitanium mogu da narezem film sa titlom, samo ako je extenzija videa AVI. Sve druge extenzije,
narezu video bez titla.
Vidis, ja bih voleo da odvojis malko vremena i napises kako si ovo uspeo. Kako snimas disk i gde bacis titl???
Inace, pretpostavljam da je ImTOO DVD Creator neka pisi/idiot-use (bez uvrede) filozofija i da on zapravo lepi titl na sliku. Jedina prava stvar je DVDStudio Pro koji ja koristim a imas i Adobe Encore koji naravno ne preporucijem ni neprijateljima. 😉 😛
ja nisam neki Mag od kompjutera,a ne znam engleski, pa mnoge stvari ne mogu da objasnim, niti znam kako i zasto se desavaju. Kada postavim pitanje na SMUG-u odgovori su najcesce takvi da ih tesko razumem ili nema pravih odgovora ili uopste nema odgovora. Mnoge diskusije na SMUG-u ne razumem.
Program TostTitanium, preporucio mi je serviser iMac-a kao najbolji. Zasto on ne nareze titl, to ne znam da objasnim. Nije nikakva mudrost raditi sa tim programom. Veoma je jednostavno. On cak u Preferences nema nekih podesavanja. Ali ne daje ocekivan rezultat. Sta ja tu ne uradim dobro, ne znam. A nemam koga da pitam da mi JEDNOSTAVNO objasni, kako se radi da bi posao uspesno obavio.
Program TostTitanium, preporucio mi je serviser iMac-a kao najbolji. Zasto on ne nareze titl, to ne znam da objasnim. Nije nikakva mudrost raditi sa tim programom. Veoma je jednostavno. On cak u Preferences nema nekih podesavanja. Ali ne daje ocekivan rezultat. Sta ja tu ne uradim dobro, ne znam. A nemam koga da pitam da mi JEDNOSTAVNO objasni, kako se radi da bi posao uspesno obavio.
Hvala ! Probacu pprogram DVDStudio Pro
Da si mi odmah odgovorio vec bi znali gde je problem u onome sta radis ili sta ocekujes da dobijes od Toasta. Elem, pretpostavljam da si u njemu odabrao Tab za Video i tamo izabrao DVD-Video. Onda si dodao film koji hoces a ja sad pitam: gde si dodao titl?? Program koristim od verzije 3.5 i ne, ne znam da postoji ikakav nacin da se kod njega dobije titl. Ako kazes sta radis mozda naucim i nesto novo…
E sad, skinuo sam ImTOO DVD Creator pa cu da probam kad stignem da odradim nesto i vidim sta cu ja da dobijem. Dotle, mozes da skines DVDSP i probas ali tek da znas, to su PRO program za ozbijne stvari plus sto ces morati da se zezas sa konvertovanjem titla u STL format koji on jedino prepoznaje. :S
Onda je i tu opet prestao da reze titl, ma da se u prevucenom folderu u Previev - Toast 10 Titanijuma vidi titl, a titl je ZALEPLJEN za video ?
Uh, ne znam, konfuzan si sa objasnjenjima iako sam lepo pitao. No, nema veze, iako to ne koristim probao sam ovo u Toast 10.0.8 sa Shooter avijem i eng titlom i napravio je DVD sa svim nasim znacima. Skinuo sam ImTOO DVD Creator sa sajta, nisam ga registrovao, bacio sam film na njega, prepoznao je da je tu i titl ali kad sam ga pustio da radi, prijavio mi je Failed to convert i stao pa sam (normalno) odustao od njega.
E sad, ako nisi gadljiv piraterije, lako ces se snaci za DVDSP kao sto si i za ImTOO DVD Creator za koji prepostavljam da nisi na slepo dao 50$. Iako, sad bih jos pitao zasto pravis DVDove od DviXova kad kucni plejer moze da se kupi za te pare…
Da bi Toast Titanium radio titl treba da se instalira “Perian” koji je besplatan.
Sto se tice ImTOO probao sam ga bez kupovine i dopao mi se kako radi, ali ne registrovan cesto otkazuje i uvek ispisuje naziv programa preko ekrana, dok se film emituje. Zato sam ga registrovao i kao takav radi odlicno, izuzev č i ć. I opet ponavljam, kada bi resio č i ć ne bih trazio nikakav drugi program.
Sto se tice Divixa i DVD. Imam ranije kupljen Soni plejer CD/DVD Player DVP-S535D i on cita samo odredjeni i original DVD.
Kupio sam Pionir DVR - LX60 koji ima i hard disk, pa moze sa TV da snima, moze da obradjuje snimljeni materijal - da izbaci reklame - i da nareze DVD.
Ni jedan ni drugi plejer nece da cita Divix. Ne znam da li ima neko u Bgd ko dekodira plejere, jer su mi rekli da oba plejera koja imam, mogu da se dekodiraju i onda da citaju sve formate. Ali ne znam ko to radi.
Zato sam ga registrovao i kao takav radi odlicno, izuzev č i ć. I opet ponavljam, kada bi resio č i ć ne bih trazio nikakav drugi program.
OK, registruj tako i DVDSP i to ti je to. jel da? 😉 Svejedno, te plejere je pregazilo vreme tako da za smesne pare (50tak e) moze da se uzme Pioneer ili LG koji pusta XviD (jes da je samo 480p u pitanju al ajd sad).
Nego da se vratimo na problem. OK, ako si ti zadovoljan da trosis DVD za konvertovani film, ostao je problem sa nasim znacima. Ako nisi vican kodnim rasporedima, najbolje je da skines bestplatni TextWrangler i u njemu lepo prebacis u CP1280 ili UTF8 i to bi moralo da radi. Za konvertovanje samih titlova koristi Jubler i zaboravi na sve ostalo.
Puno HVALA svima koji ste pokusali da mi date savet i pomognete.
Ovo zadnje sto mi preporucujete, je van domasaja moga znanja, ali imam prijatelja koji ima puno vise znanja od mene, pa cu pokusati sa njim da isprobam preporuku