Izbacili su gluposti koje su napravili u CSu i dodali jos alatki/pod-alatki. Radi perfektno - citaj klizi. Jedino mi smeta Bridge (mozda zato sto otvara potuno novi program, a ne samo prozor). U svakom slucaju prava stvar.
Priznajte, drugari, dal nam stvarno treba CS2. mislim, sta revolucionarno donosi? Sa verzije 7 na 6 ne bih nikada presao zbog alatke HealTool, ali, sta je to toliko znacajno bolje, prosto nezamenjivo u CS2, bez cega smo bili gladni u CS-u?
Moje je misljenje da treba ovladati alatom koji posedujete i biti maestro s tim sto imate. U drugom slucaju, samo cemo juriti za novim verzijama ubedjujuci sebe da donose stvari bez kojih nam je zivot do tada bio nezamisliv, i, naravno, plakacemo za jos RAM-a
hehe, ma logika je dobra, al ja rekoh da ispod verzije 7 ne bih isao zbog HealTool alatke. Istini za volju, jos u trojci sam se lepo osecao i ne kazem da u korak sa vremenom ne treba ici, ali na ustrb brzine? Ne.
A gigu rama imam u Miniju i sve radi ko podmazano. Imao sam i prilike da iste poslove zavrsavam na PC racunaru sa 3 gige procesorom i 2 gige rama i na svom 1.4 MacMiniju sa 1GB. Rezultat: Rad na Macu je ne samo stabilniji, vec nema nikakvih zastajkivanja sistema, a sam CS se ponasa ko riba u vodi. Sve, ali sve, radi osetno brze. Nisam radio nikakav pravi test, vec samo amaterski uporedio utiske, i to ne samo sa tim kompatibilcem, vec i sa jos nekoliko masina. Mini je, uz sav svoj neozbiljan izgled i jos neozbiljnije dimenzije superioran u odnosu na PC.
U to ime - Ziveli!
Poseti sajt britanskog strip crtaca i ilustratora Brajana Bolanda (gostovao je skoro i u BG) ili potrazi njegove ilustracije na netu. Pogledaj sta se moze uraditi na Performi i sa PS 5.5. On je to u stanju jer je pre Mac-a dvadeset godina brusio talenat koristeci cetkice i tus. Sada je glavno da ti kupis fore od slucaja do slucaja (ne ti licno, naravno 😊 ); a da ne znas najosnovnije, da rukom nacrtas nos, stopalo,... Najbolje tutorijale koje sam video pravili su ljudi koji su prvo dobro naucili klasicnu fotografiju pa onda seli da istu stvar urade u PS-u. Mislim da je to ono sto je Carl hteo da kaze, ako nisi naucio osnove ima samo da jurcas za novom verzijom i vise RAM-a.
Upravo tako. Da nisam proveo sate u mracnoj komori udisuci hemikalije i snalazeci se u mraku kao slepi mis i da nisam iste takve sate proveo nad stafelajem, ispred modela, radeci po prirodi, proucavajuci anatomiju, usavrsavajuci kompoziciju, verovatno bih sad mislio kako bez najnovije verzije necu moci da radim. Usput, neka od mojih resenja koja su i danas u upotrebi su radjena u Photoshop-u 3.4 😊
Znač vreme mi je da počnem da učm da radim u njemu. B) Naime, do sada sam za pisanje uputstava za aplikacije i za tzv. ‘tehničku’ dokumentaciju koristio FrameMaker koji je bio zakon za fusnote.
Znač vreme mi je da počnem da učm da radim u njemu. B) Naime, do sada sam za pisanje uputstava za aplikacije i za tzv. ‘tehničku’ dokumentaciju koristio FrameMaker koji je bio zakon za fusnote.
Toplo preporučujem. Najveće tehnološko dostignuće posle mašine za pranje sudova i memory sticka B)
Nesto najbolje sto je moglo da se desi u DTP-u, konacno sam prestao da koristim sve ostale vektorske i graficke programe. U masini mi je instaliran CS2 i planiram da izbrisem sve ostale ranije koriscene aplikacije u pripremi za stampu. Neznam kako je drugima ali ja radim na Power Mac-u, dual na 1 Ghz i 1 giga rama i radi odlicno a mogu da vam kazem da se bavim svim mogucim komplikovanim stonoizdavackim poslovima, pozdrav.
Voleo bih i ja da nadjem takav font ali nema. Zbog toga sam bio primoran da postojeci Open type font ‘Minion Pro’ italic, koji je inace isti kao Tajms, preradim u fontograferu i to radi normalno. Koristim taj font vec duze vreme za prelom knjiga i nemam nikakvih problema. Ako si zainteresovan poslacu ti ga.
Jovice, pošaljite mi na mail taj font i tu tastaturu pa da za vreme ovih praznika napravimo tastaturu koja će Vam odgovarati. Znate li po kom je rasporedu InDesignov TimesCirilic font?