Molio bih nekoga ko ima 27 da me posavetuje 😊
Unapred hvala.
=-=-=-=-=-=-=
Ajmo sad, treba biti pametan.
Da skratim pricu, planiram da kupim iMac2011.
Para naravno nema, jedva skupih 450 i za ovaj 2008 Macbook, al uz pomoc njega sam zaradio oko 500 eur u poslednjih par meseci. Jos dvaput toliko, i spreman sam za novog clana porodice. (a ako posao krene bolje….)
Ja kao korisnik sa razvijenim navikama znam za sta cu ga koristiti i sta mi je najbitnije, ali svaki moj odgovor otvara nova pitanja.
Okej, meni ce imac sluziti za web dizajn, viideo montazu, auto cad, nesto programiranja i standardno surfovanje, malo fallouta u bootcampu… Mojoj devojci za fotografiju, sklapanje i dizajn casopisa i nesto sitno muzike iz abletona…. Oboma, za gledanje filmova…
Sve u svemu, mozda zvuci kao mnogo, ali svako zna da to i nisu preterano zahtevne stvari, i da ce ih novi imac podneti bez problema.
(Moj MB 2ghz C2D 2gb mi je do sada sluzio za sve ovo i vise, bez ikakvih problema.) A ogroman prostor ce svakako dobro doci, posebno jer je naglasak na vizuelnom.
Zakljucak je da bih zbog cene ili uzimao slabiji 27 ili jaci 21.5.
Da li je 27 jednostavno previse?
Prvo sa hardverske strane, citao sam dosta po macrumorsu i slicnim forumima o tome da ni oni sami ne mogu dobro da podnesu svoju rezoluciju.
A jos bitnije, sa fizicke strane, da li cu razviti migrene posle prve neprospavane noci pred njim :D
Retko dolazim u kontakt sa vecim displejevima od svoje 15ice tako da dozivim veoma agresivnu promenu kada sednem ispred velikog ekrana, i moram da zarotiram glavu da bih otvorio spotlight 😛
Bas zbog toga me zanima kako je raditi na 27 jednom kada se naviknes?
Da li slabiji 27 moze da podnese svoju rezoluciju bez problema?*
Da li ima u nekoj od nasih radnji izlozena 27ica, koju bih mogao da isprobam barem na kratko, ili neki slican predlog?
Da li neko od vas ima 27, i kakav je za redovan rad?
*(mislim prvenstveno na UI i ostale lagove, a ne brzinu renderovanja ko zna cega, tri godine sa hackintoshom i ceo zivot sa windowsom su me naucili strpljenju 😉 )
Post edited by: Alavi, at: 2011/05/17 06:40
Post edited by: Alavi, at: 2011/05/17 06:41
Post edited by: Alavi, at: 2011/05/17 06:45