Dobro, ocigledno je bilo da ce da furaju nadalje no hard copies politiku, zar ne. Koliko se secam, pre mesec dana smo pricali o ios-like sistem politici.
Zamisao je da sve radimo preko neta, sto svakako jeste dobra zamisao, ali mislim da ce ovime preci granicu izmedju dobre zamisli i tesko ostvarive dobre zamisli.
Iako se slazem da ja koristim jedan dvd u mesec dana, mislim da nije jos vreme da se presece ta vrpca, i nastavi sa internetom, pogotovo kada smo u dobu da se meni place kad shvatam da ce mi se lion skidati 3 sata. (A onda smeskam jer se setim da bi pre dve godine to bilo 12 sati 😛 ) salu na stranu, koncept porodicnog racunara, kao sto je to zamisljen mini, ne dozvoljava da ukinemo jednu vrstu povezivanja kao sto je to superdrive.
Opet, s druge strane, odakle je bolje zapoceti revoluciju nego lagano od obicnih korisnika?
ček malo. pa koja je poenta izbacivanja optičkog ređaja?
Poenta je ta da nekome sa foruma nije bio potreban siguran butabilan Tiger koji sam mu snimio i poslao poštom, ja bih spojio skoro dve godine da nisam snimio nijedan, a imam tri Maca sa snimačma. Iskreno sam se nadao da će MacBook Pro mašine iz aprila biti prve bez optike, nažalost moju nisu.
Opet, s druge strane, odakle je bolje zapoceti revoluciju nego lagano od obicnih korisnika?
Nema to veze sa time ko je kakav korisnik, već recimo koliko se praznih DVD proda u svetu onima koji imaju Macove. AKo je taj broj počeo da pada, vreme je da se izbacuje optika iz mašina.
Meni lično ova tranzicija ka ukidanju SD neće uopšte teško pasti, naprotiv, da se ja pitam pre bih u svom novom 2011 MacBook Pro-u voleo da vidim dva ‘hard’ diska, ustvari SSD + HDD ili SSD + SSD - RAID 0/1 ili HDD + HDD - RAID 0/1 - ali hardverski RAID, softverski već imamo.
Rezanje diskova je i kod mene sve ređa opcija i uglavnom se svodi na narezivanje DVD-a nekome ili sebi muzike za kola, za ostalo je tu USB stick ili xterni HDD.
Apple opet prvi u redu da prihvati i implementira evoluciju…Superdrive totalni visak vreme ce pokazati….
A i ukinut beli macbook najruzniji model ikada 😊
Muzika sad moze i preko usb flesha. Za to se kinezi pobrinuli…:)
SD se tako retko koristi, koliko vidim na osnovu svog i iskustva drugih ljudi, da je neizbežna sudbana ukidanje istog u dogledno vreme. AppStore nije uzrok, već posledica.
Mislim da se još nisam vozio u USB sposobnim kolima gde je sve išlo glatko.
Jedno skorije iskustvo je da je radio pravio svojevrsan remiks pesama sa fleša (pusti pola jedne pesme, pa prebaci na drugu iz potpuno drugog foldera, pa se vrati nazad, itd.) a drugo je bilo da je prepoznao samo segment fleša i puštao po nekom nepovezanom rasporedu.
No, nebitno.
Optika se ne koristi često, ali se koristi dovoljno često da će ljudi bar još neko vreme kupovati eksterne optičke uređaje, samo da ne bi morali na svakih n meseci da idu do komšije da narežu nešto ili iščtaju nešto.
Mada, generalno, Apple boli kurac za Evropu - gde se još uvek kupuju audio, DVD i naravno Blu-Ray diskovi.
Pa pazi , drugar kupio malu spravicu kaci se na upaljac ima usb ulaz naboli flesku i slusali kraj reke pesme tako celu noc na zvucnike od auta a sto je super trosi jako malo struje….
Realno sve se svodi na to da se sada sve radi preko neta…i opet je apple glavni i prvi tu…meni vec par godina ne treba dvd ni citac ni rezac sve se radi spoljni hard ,usb flash…a buducnost nam nosi cloud servise i posle nekog vremena jos ko zna sta generalno i usb flesh ce zameniti boljim vidom prenosa podataka i njihovog cuvanja…a jedan stariji korisnik mi rece da su i tu bili prvi mislim svaka im cast….
Mislim da se još nisam vozio u USB sposobnim kolima gde je sve išlo glatko.
Onda se nisi vozio u Hyundaiju. B) Moj i30 nije imao problema sa USB-ima, čtao je i one od 16 GB bez problema. Međutim, velika mana je nemanje plejlisti, tako da moraš sam da kopaš po folderima da pustiš šta hoćeš.
Tako da sam ja na kraju iz Amerike pazario specijalan iPod cable (specijalan po tome što ima AUX i USB konektor na jednom kraju jedan do drugog) i sada koristim jedan iPod nano kada vozi supruga i svoj iPhone za mene, oba imaju posebnu plejlistu za naslednika (ako ste mislili da su tu dečje pesme, nisu, mladac recimo obožava dve pesme od Midnight Oila B) )