new powerbooks powermacs quad damage
Posted: 20 October 2005 07:50 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  131
Joined  2005-05-05

opet nova generacija.powerbook-ovi su dobro definisani pogotovu ukidanje varijanti bez superdrive-a.
powermac quad stvarno predstavlja ultimate resenje doduse za ‘suve’ profesionalce koji mogu od takve makine ziveti.mislim da je to za montazu jedino resenje sa takvim perfomansama.mislim da je napravljen dovoljan jaz da nijedan pc ne moze parirati u obradi videa i fotografije.
novi powerbook ima dovoljno novina (pogotovu je dobro prosirenje baterije u eksplataciji od 60 min.
) da sigurno na duze vreme moze da posluzi.pojacana rezolucija zvuci interesatno.

Profile

Posted: 20 October 2005 03:50 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

Ne zaboravi da za PowerBook 17-ticu kažu da je 46% svetlije osvetljenje nego njen predhodnik + veća rezolucija… to bi voleo da vidim!

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 20 October 2005 06:36 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-05

meni je vrlo interesantan model 15’ 17’ je plasim se suvise veliko cudo!ko ce toliki laptop da nosi sa sobom?.
znam ranije da sam citao po netu da su se ljudi zalili na ekran 12’ i govorili da je daleko losiji od ostalih powerbook modela.

Profile

Posted: 20 October 2005 06:36 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-05

meni je vrlo interesantan model 15’ 17’ je plasim se suvise veliko cudo!ko ce toliki laptop da nosi sa sobom?.
znam ranije da sam citao po netu da su se ljudi zalili na ekran 12’ i govorili da je daleko losiji od ostalih powerbook modela.

Profile

Posted: 22 October 2005 03:32 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

U pitanju je da predhodna 12 nije kao ona pre nje jer je za nijansu manje svetao ekran (u pitanju je druga TFT matrica jeftinija u nabavci); to u principu i nije toliko strašno ali apple korisnici ne bi bili to što jesu da ne zameraju svaku sitnicu (naravno 12-tica je ipak mnogo manja nego 15-tica ali daleko od toga da je neupotrebljiva!)
Portabilnost 12-tice je ono što mogu da sanjaju 15-tica (i tek 17-tica). 15-tica je odličan deskop replacement a da ujedno bude dovoljno portabilan, mada korisnici iBook 12-tice i PowerBook 12 teško prihvataju 15-ticu. Najidealnija varijanta je da ti laptop u kući (office-u) bude priključen na veliki externi monitor, kad kreneš samo isključš kablove i laptop u ruku.

Nego da se vratimo na nove PowerBook-ove,

munus je da još uvek nema G5 ili ga neće biti… ili ćemo sledeće godine videti Intel-ovog Yonah-a, od minusa slobodno možemo staviti procesore… ipak smo se nadali update-u (bržih) ovih procesora iako postoji dual-core FreeScale (Motorola) G4… daleko od toga da PowerBook nije brz, videćemo prve testove sa ovom DDR2 memorijom.

plus od novina (15 i 17) je što ima više rezolucije i onako brilijantnog TFT-a (posebno 17-tica); grafička sa 128MB i dual-link DVI (mogućnost priključenja 30 TFT-a); SuperDrive (dual layer DVD rezač) u svim modelima, produženje trajanja baterije za još sat vremena (veoma bitno, ne zaboravite da iBook-ovi rade 6 sati na baterije!); audio optičke ulaze i izlaze, DDR2 memoriju, svetlije monitore… pa kada saberemo i ranije poznate ‘features’, svetleća tastatura, zaštita hard diska, aluminijumski ‘oklop’, scroll pad, bežičnu mrežu, bluetooth, gigabitnu mrežu, firewire 800… OS X!.. da ne nabrajam do sutra,
mislim da trenutno (i malo šire) nema konkurenta PowerBook seriji računara, neki su skloni da porede IBM ThinkPad T seriju (ili sad novu Lenovo Z seriju) sa PowerBook-ovima i mogu vam reći iz iskustva (imam IBM T30 duže vremena) da ThinkPad nemože ni da priđe PowerBook-u, da ne pominjem OS X!

Generalno problem sa PowerBook-ovima je što su oni konstantna evolucija predhodnog modela tako da korisnike starijih PowerBook-ove će teško naterati da se update-uju na generacijski noviji model, ili možda grešim?
Zanimaju me korisnici PowerBook-ova za koji su se model do sada odlučli (12, 15, 17) i zašto?

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 23 October 2005 11:20 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7596
Joined  2005-04-28

Zanimaju me korisnici PowerBook-ova za koji su se model do sada odlučli (12, 15, 17) i zašto?

Ja imam TItanium na 867 MHz kupljen pre tri godine (u novembru će biti tri godine). Do tada sam imao Pismo na 500 MHz koji bi dalje obavljao svoj posao i danas, hoću da kažem da bi mi i on bio dovoljan, pogotovo što imam i stonu mašinu (iMac G4 20’). Medjutim, bila je prilika da se za nikad manje pare kupi nov laptop (do tada je Titanium koštao preko 3000 evra, a ovaj moj je imao prodajnu cenu ispod 2500, pri tome sam pravio neke kombinacije sa Popom pa me izašao i jeftinije); koji ima veći ekran (to mi je najviše trebalo); pri tome je brži i sa sledećom generacijom procesora, ima veći disk, Combo drajv.

U to vreme još nije bilo modela od 12 i 17 inča, ali i da ih je bilo u ponudi najverovatnije se ne bih odlučo za njih, već za 15’. Isto je i danas, čak i kada bih bio spreman da izdvojim više novca za 17’, ne vidim svrhu, 12’ ima stvarno mali ekran za moje potrebe, tako da bi moj izbor i danas bio 15’, pogotovo što sada svi modeli imaju SuperDrive tako da nema ni dileme izmedju dva modela od 15’, jer kada sam ovog kupovao, postojao je u ponudi isti model sa SuperDriveom.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 23 October 2005 09:36 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  354
Joined  2005-07-25

15’ 1,33GHz 1,5GB
Trebala mi je masina samo za mene koja se prenosi a nisam bas hteo da se pruzim za malo jaci jer je bio jako blizu po ceni 17’ a onda zbogom pameti i parama.
Malo vise memorije zbog VPC-a koji mi treba na poslu i eto.
Sledeci Mac ce biti kucni verovatno iMac kao zamena za moju lampu da zadovoljim igracke apetite klincima.

Profile

Posted: 04 January 2006 08:17 PM   [ # 7 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  16
Joined  2005-12-06

Zanimaju me korisnici PowerBook-ova za koji su se model do sada odlučli (12, 15, 17) i zašto?[/quote]

15’, 1.25, 1GB

...e, a sada, pošto mašina živi i putuje sa mnom, vrlo rado bih voleo da imam i 12’ mališu za nošenje i 17’ monstruma koji me čeka u houm ofisu… možda će uskoro moći da se napravi neka vrsta ‘scalable’ portabl mašine, ili, ako se display tehnologija iz konvencionalne (TFT/oled/plasma etc) pređe u neku buduću (projekcija?) a moore-ov zakon nastavi da ‘radi’, možda sve ovo uskoro i neće biti važno - u međuvremenu, srećno sa istraživanjem, baš me zanima kakva je statistika…

Profile

‹‹ new imac specs      problem sa displejem ››