Dakle, osetio sam potrebu da postavim ovu temu, s obzirom da smatram da su se stekli uslovi za malu izmenu pravila oko postavljanja oglasa.
Polako počnjem da uviđam da se u poslednje vreme pojavilo dosta novih usera koji nam dođu, registruju se, postave oglas da bi prodali nešto i posle toga ćao-zdravo, nema ih više (do sledeće prilike kada bude trebalo nešto da se proda).
Takođe, zapazio sam i jedan dobar deo članova koji uopšte ne učestvuju u diskusiji, već forum koriste samo i isključvo za prodaju Apple i non-Apple uređaja.
Predlog: da se uvede minimalan broj postova/minimalan staž na forumu da bi se mogli postavljati oglasi. Takođe, ostaje pitanje kako tretirati usere koji koriste forum isključvo za prodaju?
Ovo je generalno dobar predlog ali tu postoji vise faktora da bi se on uveo:
1. Ovakav isti predlog je izlozen pre godina dana i nije naisao na pozitivan feedback
2. Da realizujes ovaj predlog moralo bi to da se radi rucno jer forum nema tu opciju. Ili gresim?
3. Pored ovog predloga morao bi da definises sta useri smeju da pisu, jer zamisli dodje korisnik i vidi da mora da ima npr. 20 postova i on otvori 20 vec postojecih tema i stavi smajli ili napise nesto u fazonu ‘vau super’ i sl.
4. Tako sto ce se kreirati novi sajt za njih i na taj nacin ce se odvojiti prodavaci od ostatka korisnika.
Obrni okreni ne postoje tehnicki uslovi za ovaj predlog.
1. Prošle godine nije prošlo, možda ove prođe.
2. Svestan sam da sve mora da se radi ručno, a tu obavezu ću preuzeti ja.
3. I ovo bi se rešavalo ručno, obavezu preuzimam na sebe.
4. Od ovoga, koliko znam, nema ništa.
Teška ili ne, mislim da jednom za svagda ovo mora da se reguliše.
Mogu sve da razumem i nemam ništa protiv oglasa (na kraju krajeva i ja ih isto postavljam); ali imam protiv korisnika koji samo i isključvo postavljaju oglase, a ostali deo foruma ih uopšte i ne interesuje.
Forum nije tu primarno zbog oglasa, oni su jedan deo i svrha im je da korisnici prodaju/kupe Apple uređaje po povoljnim cenama, tako da ne mogu da budu sami sebi svrha.
Ne znam, videćemo kako/da li ovo može da se reši, na kraju krajeva, ovo je moj predlog, mogu ostali članovi i moderatori/administratori da se izjasne, ja sam predložio ono što smatram da je potrebno.
Što se mene tiče, može pod 1. s obzirom na 2. i 3. B)
Glede 4. ne bi bilo loše da dođeš 10.09. na sastanak ili da se nađeš sa Markom (ex-Alavi); nisam hteo ništa da najavljujem dok stvarno ne dovrši(mo) stvar, ali Marko je dobrano provalio EE i napravio nove templejte za njega. On bi trebalo da zna šta sve može i šta sve ne može.
rubrika za oglase i treba da bude SAMO za oglase, ko hoce da vodi debate neka otvori rubriku o nekoj temi pa ko hoce da raspravlja .....odnosno ko ima slobodnog vremena moze tamo da catuje do mile volje
ne vidim razlog zasto bi se oko ponude za prodaju nekog hardvera diskutivako
pa da….a ove ispod 1000 poslati u Benghazi, ili uputiti na neki drugi forum….....misliiim ‘sjajan predlog’Markooo wrote:
Ja bih takodje dodao jednu stvar a to je da u vezi sadrzaja sajta ne mogu da raspravljaju korisnici sa manje od 1000 postava.
:laugh: :laugh: :laugh:
molim neka mi neko odgovori sa 1000> post-ova…........
da li se u pravilniku negde pravi razlika izmedju nas bednika i vas sa preko 1000 post-ova?.......
treba otvoriti ovakvu temu
Pravi se razlika, jer oni koji imaju preko 1000 posta su tu duze vremena i upoznati su sa nekim stvarima. Jer evo vidis ova tema ti je cist primer toga, pokusava se da se suzbiju ‘prodavci i pre-prodavci’ koji forum samo koriste za kupovinu/prodaju i onda se javlja lik koji je relativno nov tu i objasnjava kako nismo u pravu.
Forum je kreiran radi diskusija ne radi prodaje, a to sto su oglasi postali najposeceniji to je neka druga stvar.
Posmatraj to kao kompaniju, menadzment odlucuje, neko ko je tek postao pripravnik ne moze da bude CEO kompanije.
A da zatvorite forum i napravite ga privatnim pa da se tako druzite samo sa ljudima koji imaju slicnu krvnu grupu, versko opredeljenje, moralna nacela i politicku stranku kao i osnivaci foruma ili admin dzedaji!? 😊
Mislim da se razumemo, sa forumom mozete raditi sta vam je volja, ali po meni cinjenice su sledece:
- u poslednjih godinu dana na forumu se uglavnom pise i raspravlja o oglasima
- umesto da se pise i raspravlja o apple proizvodima i slicnim temama moralise se po raznim drugim pitanjima
E sada… ako mislite da je popularno na otvorenom mediju kao sto je internet uvoditi raznorazna pravila kako biste regulisali raznorazna idiotska ponasanja onda mislim da pokusavate da ispecete kolace za ceo svet a valjda ste svesni toga da to do sada nije niko uspeo i da je takva ponasanja najbolje ignorisati ili pustiti da posetioci i korisnici foruma budu sudije… Naravno ako se neko oglusi i jasno napisana pravila foruma nema tu sta se raspravlja, admini rade svoj posao, opomenu korisnika i ako ovog i dalje briga za smernice admina lepo popije bani neka se bahato ponasa negde drugde 😊
Tacka. Nema tu sta da se pregovara. Admini su bog i batina i kome se to ne dopada nek pravi svoj sajt, forume ili sta vec.
Sa druge strane ne razumem zasto vam smetaju ljudi koji prodaju i koriste forum da svoju robu plasiraju do novih korisnika?!
Po meni mnogo je bitnije pitanje zasto ti novi korisnici ne otvararu nove teme, ne postavlju pitanja ne ucestvuju u diskusijama?!
Da li je to mozda jer se sve cesce pokrecu ovakve teme!?
Ako ne zelite oglase na forumu obrisite sekciju sa oglasima i zdravo dovidjenja… ali cinjenica je da ti oglasi su najposeceniji i najaktivniji deo sajta… za to ne verujem da su krivi prodavci ili oglasivaci koliko god da su bahati, bezobrazni, nemoralni ili kako god vec zelite da ih nazovete…
Nadam se da gresim ali se meni kao korisniku koji ima dosta postova ova atmosfera sve
manje i manje dopada… :(
^^mozda bi trebalo da odlucuju oni koji imaju preko 4000 poruka? :laugh:
neko ko je tu duze vreme, slao vise poruka… ne znaci da po automatici vise zna ili vredi.
kad smo kod kompanija: sta cemo cistacima/spremacima koji su tu po 20-30 godina i non stop nesto pricaju? 😉
elem, salu na stranu (mada u svakoj шali…).
zaista postoji problem sa odeljkom oglasi.
trebalo bi odraditi, ako je moguce, da se poruke u okviru oglasa ne broje u ukupne poruke.
minimalan broj postova bi za postavljanje oglasa mozda i trebalo uvesti.
e, sad… pipava tema: da li dozvoliti dalje komentarisanje oglasa ili ne…
zaista ima primera gde bi to trebalo ostaviti, a naravno drugi neki gde to ne treba (mada se tamo i uglavnom ne komentarise).
jedan od glavnih problema ovog foruma je sto je uzasno trom, a sistem privatnih poruka prakticno neupotrebljiv.
takodje, da se primetiti da oglasi poprilicno drze ovaj forum zivim. uzmite to u obzir.
poz.
[EDIT]
posto je post iznad mene osvanuo dok sam ja ovo kucao, moram izjaviti da se vecinom (ako ne i u potpunosti) slazem sa njim.
[/EDIT]
Ostala ‘booranija’ isto. Ista pravila…...zar ne??b]Markooo wrote:[/b]
Pravi se razlika, jer oni koji imaju preko 1000 posta su tu duze vremena i upoznati su sa nekim stvarima. Jer evo vidis ova tema ti je cist primer toga, pokusava se da se suzbiju ‘prodavci i pre-prodavci’ koji forum samo koriste za kupovinu/prodaju i onda se javlja lik koji je relativno nov tu i objasnjava kako nismo u pravu.
Forum je kreiran radi diskusija ne radi prodaje, a to sto su oglasi postali najposeceniji to je neka druga stvar.
Posmatraj to kao kompaniju, menadzment odlucuje, neko ko je tek postao pripravnik ne moze da bude CEO kompanije.
A da zatvorite forum i napravite ga privatnim pa da se tako druzite samo sa ljudima koji imaju slicnu krvnu grupu, versko opredeljenje, moralna nacela i politicku stranku kao i osnivaci foruma ili admin dzedaji!? 😊
Mislim da se razumemo, sa forumom mozete raditi sta vam je volja, ali po meni cinjenice su sledece:
- u poslednjih godinu dana na forumu se uglavnom pise i raspravlja o oglasima
- umesto da se pise i raspravlja o apple proizvodima i slicnim temama moralise se po raznim drugim pitanjima
E sada… ako mislite da je popularno na otvorenom mediju kao sto je internet uvoditi raznorazna pravila kako biste regulisali raznorazna idiotska ponasanja onda mislim da pokusavate da ispecete kolace za ceo svet a valjda ste svesni toga da to do sada nije niko uspeo i da je takva ponasanja najbolje ignorisati ili pustiti da posetioci i korisnici foruma budu sudije… Naravno ako se neko oglusi i jasno napisana pravila foruma nema tu sta se raspravlja, admini rade svoj posao, opomenu korisnika i ako ovog i dalje briga za smernice admina lepo popije bani neka se bahato ponasa negde drugde 😊
Tacka. Nema tu sta da se pregovara. Admini su bog i batina i kome se to ne dopada nek pravi svoj sajt, forume ili sta vec.
Sa druge strane ne razumem zasto vam smetaju ljudi koji prodaju i koriste forum da svoju robu plasiraju do novih korisnika?!
Po meni mnogo je bitnije pitanje zasto ti novi korisnici ne otvararu nove teme, ne postavlju pitanja ne ucestvuju u diskusijama?!
Da li je to mozda jer se sve cesce pokrecu ovakve teme!?
Ako ne zelite oglase na forumu obrisite sekciju sa oglasima i zdravo dovidjenja… ali cinjenica je da ti oglasi su najposeceniji i najaktivniji deo sajta… za to ne verujem da su krivi prodavci ili oglasivaci koliko god da su bahati, bezobrazni, nemoralni ili kako god vec zelite da ih nazovete…
Nadam se da gresim ali se meni kao korisniku koji ima dosta postova ova atmosfera sve
manje i manje dopada… :(
Ja sam za da se ukine komentarisanje, jer praksa je pokazala da u vecini slucajeva krecu svadje. Zapravno praksa je pokazala da svadje krecu od onih ljudi koji tek dodju na forum, i onda kada im se sugerise nesto oni planu. Jedno povezano sa drugim.
@pezzoni007
Skapirali smo da hoces da se svadjas i raspravljas. Ja sam rekao 1000 postova figurativno. Poenta je ta da neko ko je tek dosao na forum ne moze da odlucuje u tolikoj meri i moj post se odnosio na ovog gore lika equilibrium.
Što se mene tiče, može pod 1. s obzirom na 2. i 3. B)
Glede 4. ne bi bilo loše da dođeš 10.09. na sastanak ili da se nađeš sa Markom (ex-Alavi); nisam hteo ništa da najavljujem dok stvarno ne dovrši(mo) stvar, ali Marko je dobrano provalio EE i napravio nove templejte za njega. On bi trebalo da zna šta sve može i šta sve ne može.<br><br>Post edited by: madamov, at: 2011/09/02 10:56
Ok Miki, gledaću da svratim sledeće subote, ionako odavno nisam bio na sastanku:)