O ovome sam čtao pre sto godina, čak mislim da sam sačuvao stranice s uputstvom negde. Dakle radi - mogao bih i ja da mu ga dam po mojih 700 MHz.
Samo, eMac mi je dugo stajao u kutiji, slika mi se zamutila, ne znam zašto. Evo da iskoristim priliku za mali offtopic: da li neko zna zašto se to desilo? Dakle, sve je OK, samo je slika mutna. Da li je to neki potenciometar ili šta? Kako se može popraviti?
Pretpostavljam da je monitor u eMac-u ko i svaki drugi CRT monitor isti (dobro, po kvalitetu sam se i sam uverio da to baš nije tako, daje veću rezoluciju na 75hz osvežavanja od bilo koje ‘prosečne’ sedamnaestice) Što se klasičnih crt monitora tiče, uglavnom se dešava da imaš 3 potenciometra u obliku plastičnog šrafa. Jedan od ta 3 potemciometra je sigurno za fokus (ono što tebi treba) dok je drugi čni mi se za osvetljenje (za treći se ne sećam). E sad, malo zajebani deo je što to moraš da šteluješ dok eMac radi. Moraš biti jako oprezan (ogroman napon je na kaskadi, mislim nešto oko 20tak kiloVolti); iako je kaskada na emacu zatićena nekim perforiranim metalima. Dakle, budi jako pažljiv, a verovatno ćeš i na netu naći nešto o tome.
Skineš optički uređaj i pronađeš polje na ploč gde su jumperi i to je sva mudrost.
Imaš tabelu kako se jumperi stavljaju,minimalna brzina procesora je 800MHz
:(
Pa nije toliko zbog memorije nego više zbog zoga da vidim kako koji OS radi,kad budem imao volje,opet cu staviti 10.5
Inače,super radi ali problem je naravno flash kao i kod vecine starijih mekova,mada,za to postoje aplikacije koje se mogu koristiti i resavaju ovaj problem.