madamov wrote:
LaMar wrote:
Posto je proslo malo vremena zanimaje me necija iskustva sa Lion serverom. Ja sam prvo otisao na AppStore da vidim komentare kad ono tamo pise da uzasno baguje, stuca, koci i sve tako u krug a da je sa update-om 10.7.1 jos gori. Moze li ovo neko da potvrdi ili demantuje? Prvenstveno bih ga koristio za mail server i web server, mozda iCal jer mi se cini da bi ovaj push bio divan za organizaciju obaveza izmedju mene i supruge 😊
Posle dve nedelje, radi perfektno, značajno je brži od Leopard Servera. Servisi su značajno unapređeni, dovecot umesto cyrysa je pravi potez za mail bazu (mada je taj prelaz načnjen još prilikom prelaska na Snow Leopard server); a mene najviše oduševljava greylisting koji je smanjio spamove skoro na 0%. Na primer, na adresu na koju sam prosleđivao mailove sa virusima u attachemntu sam pre prelaska na Lion server dobijao oko 100 poruka dnevno. Po instalaciji Lion Servera za ove dve nedelje samo jednu.
Imam stari iMac 7.1 osnovni model (20’, 2.0C2D, 3GB RAM-a) koji bih sada koristio kao server koj bi bio stalno ukljucen. Druga solucija mi je da na moj iMac 11.3 daleko bolji od ovog starog instaliram server pa da ga koristim i za prethodnu namenu i za neka sitnija programiranja u Code-i, TextWrangleru ali sve vise i u Xcode-u. Ne znam sta mi je bolje resenje.
Ne bih voleo da radim programiranja ali i privatne stvari na racunaru koji bi eventualno seckao jer ima na sebi server verziju umesto obicne.